Αρχική Ν. Κορινθίας Άνοιξε τις πόρτες του το Κοινωνικό Φαρμακείο στην Σικυώνα

Άνοιξε τις πόρτες του το Κοινωνικό Φαρμακείο στην Σικυώνα

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Κοινωνικού Φαρμακείου» στο Κιάτο. Πρόκειται για μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου Σικυωνίων που, μαζί με το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», το οποίο συμπλήρωσε ήδη ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας, στοχεύει στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων που έγινε στον 1ο όροφο του Κέντρου Υγείας Κιάτου όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας χωρίς τη συνδρομή του οποίου ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα ήταν δυνατό, τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του Δήμου, καθώς και το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κιάτου για τη βοήθειά του στην εύρεση του πλέον κατάλληλου χώρου στέγασης. Επίσης ευχαρίστησε την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου που στηρίζει τη νέα αυτή δομή, τους ευχήθηκε καλή δύναμη και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο τους.

Στόχος του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης σε άπορα και ανασφάλιστα άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα η υγεία τους να τίθεται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή δωρεάν φαρμάκων ή άλλου ιατροφαρμακευτικού υλικού και οι δικαιούχοι επωφελούνται από αυτό μέχρι να αποκτήσουν βιβλιάριο απορίας ή ασφαλιστική κάλυψη.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα χρειάζεται η συμπλήρωση ειδικής αίτησης που διατίθεται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ενώ όλα τα θέματα λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου ρυθμίζονται αναλυτικά από τον Κανονισμό Λειτουργίας ο οποίος έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου βασίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων και η παροχή φαρμάκων στους δικαιούχους εξαρτάται άμεσα από τα διαθέσιμα αποθέματα. Γι΄ αυτό καλούνται όσοι έχουν στην οικία τους φάρμακα ή αναλώσιμο ιατρικό υλικό που δεν τους είναι απαραίτητα ή δεν τα χρησιμοποιούν, να τα δωρίζουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο ώστε να αξιοποιούνται από ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση των φαρμάκων γίνεται στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου κατά τις ώρες λειτουργίας του, στο Δημαρχείο (γραφείο 7) και στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Σικυωνίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το τηλ. 27423-60117».

Κατηγορίες: 02.