Αρχική Ν. Αρκαδίας Πυροσβεστική Πελοποννήσου: Θετικό το πρόσημο της περιόδου

Πυροσβεστική Πελοποννήσου: Θετικό το πρόσημο της περιόδου

Με αφορμή την λήξη της αντιπυρικής περιόδου σήμερα, ο Αρχιπύραρχος κ. Γιόβας Κωσταντίνος, παραχώρησε συνέντευξη για τον απολογισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε ο κ.Γιόβας, δεν υπήρξαν μεγάλες πυρκαγιές και ο απολογισμός είναι θετικός, γεγονός που οφείλεται κατά βάση, στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος καθώς και στους εθελοντές. ‘’Η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια από τις πιο δύσκολες περιφέρειες, αλλά χάρη στο προσωπικό και τον σωστό σχεδιασμό καταφέραμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα χωρίς να κινδυνεύσουν πολίτες, κατοικημένες περιοχές και πυροσβέστες’’, ανέφερε ο κ.Γίοβας.

Όπως μας γνωστοποίησε ο Αρχιπύραρχος, υπήρξε μείωση των πυρκαγιών στις αγροτοδασικές περιοχές της τάξεως του 34% σε
σύγκριση με τα στρέμματα που κάηκαν την περσινή χρονιά. ’’Σε ποσοστό 79% έφτασε η μείωση των καμένων εκτάσεων σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι ένα να σημαντικό επίτευγμα. Οι μεγάλες πυρκαγιές για την Αρκαδία εντοπίστηκαν στο Μαίναλο στα Δολιανά στη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη. Αναλογικά με πέρυσι υπήρξαν 531 πυρκαγιές λιγότερες το 2013, αγγίζοντας ένα ποσοστό μείωσης που έφτασε το 31,5%. Επιπλέον η μείωση καμένων εκτάσεων σε σχέση με το 2012 ήταν 79% και 31% η μείωση καμένων εκτάσεων σε σχέση με το 2011. Τέλος σε σύγκριση των καμένων στρεμμάτων Αρκαδίας για το μήνα Αύγουστο (περιόδου 2012-2013) υπήρξαν λιγότερες καμένες εκτάσεις το 2013 κατά 30167 στρέμματα ένα ποσοστό μείωσης 96,17%’’, πρόσθεσε ο κ.Γιόβας.

Κλείνοντας ο Αρχιπύραρχος ζήτησε από τους πολίτες και τους αγρότες να είναι πολύ προσεκτικοί ,καθώς από αύριο θα επιτραπεί η φωτιά στην ύπαιθρο.