Αρχική Ν. Αρκαδίας Με μπάζα και κοτρώνια αντί για λατομικές κροκάλες πιστοποιημένες φτιάχνεται το λιμάνι...

Με μπάζα και κοτρώνια αντί για λατομικές κροκάλες πιστοποιημένες φτιάχνεται το λιμάνι του Άστρους

Το λιμάνι του Άστρους προϋπολογισμού περίπου 6 εκ ευρώ δημοπρατήθηκε με την γνωστή συνταγή του πρόχειρου διαγωνισμού αφού προηγουμένως δεν κατορθώθηκε να θεωρηθεί για 2 φορές ως γόνιμη η διαδικασία διαγωνισμού , έτσι παρ ότι και ο Δήμαρχος Τρίπολης που συμμετείχε στην επιτροπή και η πρόεδρο του ΤΕΕ Πελοποννήσου κ. Τσώλη μειοψήφησαν, οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και η άμεμπτη κ. Ντίνα Νικολάκου -πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής -συνεπικουρούμενη και από τον κάτοικο του Άστρους , μέλος της οικονομικής επιτροπής, περιφερειακό σύμβουλο και διευθυντή πολεοδομίας Τρίπολης κ. Λυτρίβη και βέβαια με τους συμβούλους πάντα της πλειοψηφίας στην επιτροπή και κόντρα όλους τους άλλους απέναντι , όλοι μαζί προχώρησαν στην γνωστή διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού όπου η υπηρεσία του κ. Παπαιωάννου και του κ. Κωστόγιαννη , οι άρχοντες των τεχνικών υπηρεσιών της μυθικής Πελοποννήσου του Πέτρου Τατούλη , επέλεξαν τις κάτωθι εταιρίες που όλως τυχαία αφού σκοτώθηκαν στα ποσοστά των εκπτώσεων , όπως θα δείτε και παρακάτω, ανέθεσαν μετά την «διαδικασία» του διαγωνισμού στην τεχνική εταιρία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΤΕ με το μυθικό ποσοστό εκπτώσεως κατασκευής του έργου 12,10% ( να θυμίσουμε εδώ ότι τα 12άρια και κάτι ψιλά των εκπτώσεων στην μυθική Πελοπόννησο , δεν είναι τυχαία, οριακά λίγο πάνω από το 12 αλλά πρέπει να είναι σύννομα με το νόμο Σουφλιά που καθόρισε πριν από 4 χρόνια επι υπουργίας του την βάση κάτω από την οποία δεν γίνονται αποδεκτέw οι διαγωνιστικέw διαδικασίες των δημοσίων έργων).
limani_astros2
Βέβαια στο Κουμπίλα – Λουλούδι λόγω ειδικών εργασιών και κατασκευών εκεί φτάσαμε μόλις στο 4% να θυμίσουμε της ΗΛΙΟΧΩΡΑΣ η οποία πήρε και το έργο λόγω ειδικών κινδύνων και πιθανόν αστοχίας υλικών.
Στο έργο λοιπόν του λιμανιού του Άστρους έλαβαν μέρος εκτός από την ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ που πήρε το έργο και οι κάτωθι εταιρίες με τα αντίστοιχα ποσοστά εκπτώσεων που με την 1η ματιά κάνουνε μπαμ ότι έγινε «αιματηρός» αγώνας εκπτώσεων και διαβάστε μυθικές εκπτώσεις:
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε 9,2%
ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΤΕΕ 8,77%
ΑΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε 11,12%
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΤΕ 14% (αυτή την αποκλείσανε, έχουμε και απώλειες )
ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΉ ΑΤΕ 8%
ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε 5% και πω πω τι έκπληξη
Η ΗΛΙΟΧΩΡΑ του Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ και του κυρίου Αγραφιώτη , θυμάστε προ ημερών την παρουσίαση της με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ γιατί μην βάζουμε όλο ΤΕΡΝΑ ΤΕΡΝΑ και δίνουμε στόχο, με το μυθικό ποσοστό εκπτώσεως του 3%!
Παράξενο βέβαια διότι εκεί δίπλα , 7 χιλιόμετρα πιο πάνω έχει εργοτάξιο μαζί με την ΚΑΣΤΑΤ της οικογένειας Τατούλη και παλεύουν το γεφύρι της Άρτας το Κουμπίλα – Λουλούδι με αρκετές απώλειες μέχρι στιγμής παρά τη μεγάλη εμπειρία σε τέτοια μεγάλα έργα που έχει ειδικά η ΚΑΣΤΑΤ της οικογένειας Τατούλη σε δύσκολα έργα.
Και προχωράμε στο ψητό
Εδώ και 1,5 μήνα έχει γεμίσει κοκκινιά το λιμάνι του Άστρους από τις πέτρες και τα χαλίκια που εργολάβος βγάζει από παρακείμενο λατομείο που έχει ανοίξει παρ ότι και η μελέτη και ο πίνακας κοστολόγησης του έργου αφενός αναφέρει για την ποιοτική κατασκευή του έργου ότι χρειάζεται πιστοποιημένα υλικά λατομείου, χαλίκια , κροκάλες αλλά και μεγαλύτερα κομμάτια πέτρας , υλικά που έχουν κοστολογηθεί πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ αλλά ο εργολάβος του έργου και οι υπεργολάβοι καρκαλάτοι και υπόλοιποι απ ότι είδαμε εμείς στα αυτοκίνητα, βέβαια δεν παίρνουμε και όρκο γιατί πολλά από τα αυτοκίνητα είχαν πινακίδες ΤΡΕ που θυμίζει Αρκαδία και το μυαλό μας καταλαβαίνετε που πηγαίνει!
Μαζεύει λοιπόν ο εργολάβος αφού ξεθάβει από τον δανειοθάλαμο ( είναι ο χώρος που μπορεί να βγάλεις υλικά πέτρες και χαλίκια αμφιβόλου ποιότητος αρκεί να μην ρίξεις φουρνέλα) χαλίκια , χώμα και κοτρόνες και με αυτά τα υλικά μπαζώνει το λιμάνι του Άστρους και φυσικά εάν δεν το έφερνε το ΣΗΜΕΡΑ στην δημοσιότητα δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι υπηρεσίες οι τεχνικές της περιφέρειας και συγκεκριμένα του κ. Παπαιωάννου που πάει για 50 χρόνια σπάζοντας ρεκόρ στην υπηρεσία , και του κ. Κωστόγιαννη που παλεύει πιο πειθαρχικό θα τον περάσει αλλά εξακολουθεί να διευθύνει, υπό τις οδηγίες του κ. Τατούλη και της κ. Νικολάκου και του περιβαντολόγου κ. Παπαφωτίου και υπό τις ανησυχίες του δημάρχου κ. Σκαντζού θα έστελναν δύτες για να ελέγξουν αν μιλάμε για κοκκινοχάλικο και κοτρόνες στον πυθμένα της θάλασσας ή για κροκάλες και χαλίκια λατομείου πιστοποιημένα όπως λέει η μελέτη. Και φυσικά μετά να παραλάβουν το έργο!
Σήμερα λοιπόν ο Νίκος ο Γόντικας έδωσε μια συνέντευξη τύπου και μπράβο του σε αντίθεση με το Δήμαρχο Β. Κυνουρίας ο οποίος όταν πήγαμε είπε όλα έχουν γίνει νόμιμα και τι θέλουν οι κακοί δημοσιογράφοι εδώ και ούτε λίγο ούτε πολύ εμείς θέλουμε να γίνει το έργο πάση θυσία.
Ο Νίκος ο Γόντικας λοιπόν με στοιχεία δεν είπε τίποτα άλλο από αυτά που γράφουμε εμείς και είχαμε πει και πριν μερικές εβδομάδες για τα «αμαρτωλά» έργα. Είπε και σωστά λοιπόν ότι δεν μπορεί στην μελέτη του έργου να απαγορεύεται η χρήση δανειοθαλάμου και όλως περιέργως μετά να εμφανίζεται δανειοθάλαμος αδειοδοτημένος ( θα δούμε πώς και αν νόμιμα έγινε η διαδικασία) από την περιφερειακή διοίκηση Αρκαδίας του κυρίου Γιαννακούρα στενού συνεργάτη του κ. Τατούλη , και τον εργολάβο να φορτώνει χιλιάδες κυβικά, μπάζα και κοτρώνες και να τα ρίχνει στο λιμάνι για να βάλει στη συνέχεια από πάνω τους τσιμεντοκύβους που έχει φτιάξει στην παραλία και στην συνέχεια ο Δήμαρχος ο φίλος μου ο κ. Σκαντζός μαζί με τον περιφερειάρχη της μυθικής Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και κοντά την κ. Νικολάκου και τον περιβαντολόγο κ. Παπαφωτίου να κόψουν την κορδέλα και βέβαια άμα έρθει και κανα πολύ μεγάλο καιρικό και έχουμε τα αποτελέσματα τα ίδια με το λιμάνι του Λεωνιδίου, θα το ρίξουμε στο πρωτοφανές καιρικό!
Εδώ πριν από μερικές μέρες έπεσε ο γερανός και κομμάτι της γέφυρας εκεί παραπάνω και αντί να βάλουμε ποινική ρήτρα καθυστέρησης ο Λυτρίβης της πολεοδομίας Τρίπολης έβγαλε δικό του νόμο για τα δημόσια έργα που τα γνωρίζει πολύ καλά και ψήφισε να του δώσουμε παράταση αλλά με αναπροσαρμογή προς τα πάνω!
Σε αυτά τα πράγματα θα σκεφτούμε τώρα πως οι κοτρόνες κάθονται μαζί με το κοκκινόχωμα και τα κοκκινοχαλίκια στον πάτο της θάλασσας και τα τόσο γερά θεμέλια πως θα κρατήσουν τους τσιμεντοκύβους κα το ισχυρό κύμα όταν θα ρθει; Μωρε ας κόψουμε την κορδέλα εμείς μιας και θα ναι και άνοιξη και τον επόμενο χειμώνα βλέπουμε!
Ρωτάμε λοιπόν τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου που προΐστανται και ελέγχουν το έργο :
1ον: γιατί στην μελέτη απαγορεύεται η χρήση δανειοθαλάμου και πως βρέθηκε ο εργολάβος να έχει ρίξει πάνω από 10.000 κυβικά χαλίκια, χώμα και κοτρόνες από δανειοθάλαμο ο οποίος παραχωρήθηκε μετά την ανάθεση της εργολαβίας;
2ον: Πως αφού στη μελέτη προβλέπεται πιστοποιημένα υλικά από λατομείο συγκεκριμένων διαστάσεων και προδιαγραφών επιτρέπουν να ρίχνουμε τα κοκκινοχάλικα και τις κοτρόνες που βγάζουν από παρακείμενο λάκκο και να τις ρίχνουν στην θάλασσα , τι πιστοποίηση έχουν αυτά κύριε Κωστόγιαννη και κύριε Παπαιωάννου και κύριε Επιβλέποντα μηχανικέ; Τι έχετε να πείτε δημότη του Άστρους κύριε Λυτρίβη μιας και είστε πολιτικός μηχανικός; Φτιάχνονται γερά θεμέλια στον πάτο της θάλασσας για το μεγάλο έργο του λιμανιού του Άστρους που το περιμένουν όντως 20.000 κόσμος όπως λέει και ο δήμαρχος ή φτιάχνεται για να πέσει με αυτά που ρίχνουν οι του ΑΡΧΙΜΗΔΗ και οι υπόλοιποι για να χει την τύχη του λιμανιού του Λεωνιδίου;
3ον: Όταν το έργο έχει κοστολόγιο αδρανών με την μεταφορά από Άργος ή από Τρίπολη στη μελέτη και είναι πάνω από 500.000 ευρώ κοντά στο 1/7 του έργου, αλήθεια κύριε Κωστόγιαννη και κύριε Παπαιωάννου ισόβιε διευθυντή , θα γίνει αναπροσαρμογή προς τα κάτω και θα επιστραφούν χρήματα στα ταμεία της περιφέρειας;
Ή αν δεν το φέρναμε εμείς στην δημοσιότητα ,γιατί να στε σίγουροι ότι πολλοί το περιμένουν να το διαβάσουν, θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει αβαβα η δουλειά και έτσι ο εργολάβος της ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και οι υπεργολάβοι που κουβαλάν με τα φορτηγά, θεός ξέρει με τι παραστατικά απο το λάκκο τις κοτρόνες και τα χαλίκια και μαζί σύμφωνα με τις καταγγελίες Γόντικα και σκουπιδοσακούλες και φενιζολ και να τα ρίχνουν στην θάλασσα , θα μπορούν να καρπωθούν αυτά τα χρήματα μη πληρώνοντας ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο μέσω της κτηματικής υπηρεσία στου δημοσίου;
4ον: Αν κριθούν ότι αυτά τα υλικά δεν είναι κατάλληλα γιατί έρχεται και εκεί οσωνούπω ο έλεγχος θα βάλετε τον ΑΡΧΙΜΗΔΗ να τα ψαρέψει πίσω;
Φίλε Δήμαρχε
Καταλαβαίνουμε την αγωνία σου και είμαστε μαζί σου να γίνει το έργο , και το έργο θα γίνει όπως λέει η μελέτη και όχι με κοτρόνες και χαλίκια και διάφορες άλλες διαδικασίες που βλέπουμε όχι μονάχα σ αυτό το έργο αλλά και σε πάρα πολλά γιατί, ήταν πολύ τυχεροί οι εργαζόμενοι όταν έφυγε ο γερανός στο Κουμπίλα – Λουλούδι αλλά και οι εργολάβοι και η Κονοπραξία που έπεσε τσιμεντοδοκός 120 τόνων και ο γερανός άλλων τόσων τόνων και δεν θρηνήσαμε ευτυχώς θύματα!
Δεν έχουμε τίποτα με κανέναν δημότη ή με το Δήμαρχο Β. Κυνουρίας ίσα- ίσα νομίζουμε ότι βοηθάμε για να τελειώσει αυτή παράγκα που υπάρχει στα έργα της περιφέρειας Πελοποννήσου και στην κατασκευή αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις στην δημοπρασία.
Περιμένουμε τις απαντήσεις η έρευνα συνεχίζεται και όπως δεσμευτήκαμε φιλοξενούμε ξεχωριστά ότι δηλώσεις έκανε ο κ. Σκαντζός, Δήμαρχος β, Κυνουρίας και στην τηλεόραση του super αλλά και στην εφημερίδα . Η έρευνα συνεχίζεται, περιμένουμε τις απαντήσεις που θα ζητήσουμε από τον ισόβιο διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας τον κ. Παπαιωάννου και τον απίστευτης παρατηρητικότητας τον άτρωτο Προϊστάμενο Γιώργο Κωστόγιαννη,
Ε.Κ

Ερώτημα στο Περιφερειακό για τα μπάζα και τις κοτρόνες από την Λαική συσπείρωση

O κ.Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της λαικής συσπέιρωσης και περιφερειακός σύμβουλος, μίλησε σε συνέντευξη του για τα έργα που εκτελούνται στο λιμάνι του Άστρους.

Αρχικά ο κ.Γόντικας αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το συγκεκριμένο έργο. Ένα από τα προβλήματα εντοπίζεται στο ότι ξεκίνησε το έργο χωρίς να υπάρχει άδεια. ‘’Η άδεια ήρθε πολύ μετά από την έναρξη των εργασιών. Είναι ένα ζήτημα να την φέρει ο κ.Τατούλης την άδεια στο περιφερειακό’’, τόνισε ο κ.Γοντικας. Ένα δεύτερο θέμα που τέθηκε σχετίζεται με το ότι οι εργασίες γίνονται χωρίς να υπάρχει χωροθέτηση του αιγιαλού και της χερσαίας θέσης λιμένα. ‘’Επιπλέον σύμφωνα με καταγγελίες, μπάζα από ανενεργό ΧΑΔΑ και μπάζα από πρανή του δρόμου του Άστρους, μεταφέρονται και τοποθετούνται στο λιμάνι προκειμένου να πέσουν πάνω οι ογκόλιθοι’’, ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος.

‘’Θέλουμε τα έργα να εκτελούνται από δημόσιο ενιαίο κρατικό φορέα, μακριά δηλαδή από καπιταλιστικούς ομίλους που μόνος στόχος τους είναι το κέρδος. Οι καπιταλιστικές εταιρείες δρουν ανεξέλεγκτα και ασύδοτα, όπως για παράδειγμα στο λιμάνι του Άστρους που σας είπα προηγουμένως’’, συμπλήρωσε ο κ.Γόντικας.

Τέλος ο κ.Γόντικας έθεσε κάποια ερωτήματα προς την περιφέρεια, ρωτώντας χαρακτηριστικά: ‘’Από ποιο λατομείο σύμφωνα με την ΜΠΕ έχει προμηθευτεί η εταιρία τα υλικά για τις επιχωματώσεις μέσα στο λιμάνι;Μήπως παίρνουν μόνο τα μπάζα;
Γιατί λειτουργεί ο δανειοθάλαμος από την στιγμή που η ΜΠΕ λέει πως απαγορεύεται να λειτουργήσει δανειοθάλαμος στο συγκεκριμένο έργο; Ποιοι έλεγχοι έχουν γίνει και ποια τα πορίσματα έλεγχου;
Θα πάρει η Περιφέρεια μέτρα για να σταματήσει η ασύδοτη δράση της αναδόχου εταιρίας που καταστρέφει το περιβάλλον; Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα μας απαντήσει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο ο κ.Τατούλης’’.

Μανώλης Σκαντζός: Βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη που προσπαθούμε νόμιμα να κάνουμε!
skantzos
«Ο Δήμος έχει κάνει προγραμματική συμφωνία με την περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία εκτελεί το συγκεκριμένο έργο, έχει την επίβλεψη και αυτή είναι η πραγματικότητα. Γνωρίζω γιατί οι πολίτες έχουν στηρίξει πάρα πολλά στην εξέλιξη αυτού του έργου, ότι έχουν ληφθεί οι συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις , υπάρχουν όλες οι εγκεκριμένες αδειοδοτήσεις απο την περιφέρεια επειδή με αφορά ,αυτό σας πληροφορώ σήμερα γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Επειδή το συγκεκριμένο έργο το τελευταίο διάστημα αλλά και απο την αρχή που ξεκίνησε ως σκέψης από το 2009 σε όλα τα στάδια των εγκρίσεων έχει πέσει θύμα ανθρώπων οι οποίοι επιμένουν να μην προχωρήσει αυτό το έργο δηλώνω τα εξής: η συγκεκριμένη περιοχή προσδοκά πολλά από το έργο αυτό, το μέλλον μας εξαρτάται απο 2-3 έργα υποδομής, δεν αφορά μόνο αυτούς αλλά την Πελοπόννησο και τη χώρα γιατί μιλάμε τελικά να πάνε μια χώρα από το μηδέν να επιβιώσει.
Δηλώνω σε όλους αυτούς όποιοι και αν είναι ότι κανένας δεν μπορεί πια να σταθεί εμπόδιο να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Ήδη αποδείξαμε ότι το έργο είναι νόμιμο σε όλες του τις εγκρίσεις, οποιαδήποτε προσπάθεια όπως η τελευταία που έπεσε στο κενό, πιστεύω να πείσει τους ανθρώπους να μας αφήσουν επιτέλους όποιοι και αν είναι αυτοί, να προχωρήσουμε και να στήσουμε το μέλλον του τόπου. Προειδοποιώ τους πάντες οτι πλέον είναι αντιμέτωποι με μια ολόκληρη κοινωνία. Καλώ τους πολίτες από σήμερα γιατί διαβλέπω ότι το θέμα τραβάει σε άλλες καταστάσεις οι οποίες προσωπικά εμένα με οδηγούν στο να σκεφτώ ότι παράγοντες, ξένοι προς τα συμφέροντα των πολιτών θέλουν πάση θυσία να σταματήσει αυτό το έργο., να επαγρυπνούν λοιπόν οι πολίτες, οι πολίτες είναι στην κρίση των πολιτών αν θέλουν το μέλλον. Είναι πλέον υπεύθυνοι οι ίδιοι για το τι θα γίνει από δω και πέρα., να μπουν μπροστά λοιπόν σε όποιον προσπαθεί να σταματήσει αυτό το έργο.
Εγώ δεν είμαι δικαστής ή ντετέκτιβ , δεν έχω αυτόν τον ρόλο. Ο ρόλος μου είναι να παρακολουθώ τις εξελίξεις και επειδή το κάνω θα σας πληροφορήσω ότι από τη μέρα που ξεκίνησε αυτό το έργο και λόγω της θεομηνίας ,κ κάποια συμφέροντα , μιλώ με αποδεικτικά πλέον, περιβαλλοντικές ομάδες ανύπαρκτες αποδεδειγμένα με καταγγελίες σωρεία διαδικαστικών θεμάτων τα οποία αποδείχτηκαν ψευδή και αναληθή, ξεκίνησε με καταγγελία ανύπαρκτης περιβαλλοντικής οργάνωσης δυστυχώς το κράτος αυτό για μένα στηρίζεται και ακόμα επιμένει σε ανώνυμους, επώνυμους για μένα, συμφέροντα που κρύβονται πίσω απο ανώνυμες τέτοιες καταγγελίες, αλλά η σωρεία ενεργειών που έχουν γίνει ως σήμερα, αποδείχτηκε γιατί μιλώ με αποδείξεις, η τελευταία ενέργεια που έγινε από όποιον και αν έγινε και όποιους κι αν κρύβει πίσω έπεσε στο κενό. Αυτό δεν σας προβληματίζει. Γιατί συνεχίζουν;
Είναι εν γνώσει των συναδέλφων σας που ήρθαν την προηγούμενη φορά, είχαν πάει και είχαν κάνει καταγγελία στην αστυνομία, τους έδειξε τις αδειοδοτήσεις γι αυτό, δεν κατανοώ την επιμονή. Εγώ δεν τις έχω δεν είναι στην δική μου αρμοδιότητα αλλά επειδή με αφορούσε και επειδή θέλω την ενημέρωση και αυτός είναι ο δικός σας ο ρόλος, πήγα πρώτος και αμέσως για να δω τις καταγγελίες. Είδα τα έγγραφα σας ενημέρωσα ότι έτσι είναι, ενημερώθηκε το κανάλι σας και πιστεύω ότι για τον κοινό νου, εφόσον γνωρίζετε ότι υπάρχουν αδειοδοτήσεις, οι άνθρωποι του καναλιού τις γνωρίζουν, εγω τις γνωρίζω δεν κατανοώ γιατί επιμένουμε.
Είναι ένα θέμα που αφορά το τι ρόλο παίζουν ΤΑ ΜΜΕ σήμερα και το ανοίγω το θέμα, να δούμε το ρόλο των ΜΜΕ και της πληροφορίας όπως διαχέεται γιατί μιλώ με αποδείξεις. Αυτή η επιμονή με ξενίζει γι αυτό και απευθύνομαι στους πολίτες που πρέπει να αναγνωρίζουν την παραπληροφόρηση.
Πρέπει να καταλάβετε όλοι στην Ελλάδα δεν είχαμε υποδομές με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων κάποιοι άνθρωποι όμως όπως εμείς εδώ και αυτό είναι το παράπονο μας με νόμιμο τρόπο να κάνουμε την ανάπτυξη και βλέπω μόνο εμπόδια!
Όχι από την κοινωνία που παραληρεί σήμερα, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς
Προκαλώ πλέον μια δημόσια συζήτηση από το κανάλι σας με όποιους θέτε να μιλήσουμε γι αυτό γιατί εγώ έχω φτάσει σε σημείο πλέον, γι αυτό και σας είπα ότι κάτι κρύβεται αλλά δεν θα κάνω τον ντετέκτιβ η δουλειά μου είναι αν φέρω το μέλλον. Να κάνουμε λοιπόν την συζήτηση να δούμε το ρόλο. Δεν θα φτάσω στο κυνήγι των μαγισσών, ξέρω τα δεδομένα, αυτά αναντίρρητα σήμερα τα έχουν όλοι στα χέρια τους μου προκαλούν δυστυχώς μεγάλες απορίες».