Αρχική Ν. Αρκαδίας Αν δεν ήταν η ΚΑΣΤΑΤ θα δινόταν αναθεώρηση κόστους στο “Κουμπίλα –...

Αν δεν ήταν η ΚΑΣΤΑΤ θα δινόταν αναθεώρηση κόστους στο “Κουμπίλα – Λουλούδι;”

Η απόφαση παράτασης και αναθεώρησης με ψήφους 4 προς 3 της οικονομικής επιτροπής Πελοποννήσου το μεσημέρι της Τρίτης έχει προκαλέσει θύελλα στην Πελοπόννησο αφού το σώμα, 1 μήνα και 20 μέρες μετά την πτώση της γέφυρας στο Κουμπίλα Λουλούδι , έρχεται να δώσει άφεση αμαρτιών στην Κοινοπραξία της ΗΛΙΟΧΩΡΑΣ και της ΚΑΣΤΑΤ της οικογένειας Τατούλη και αν ψηφίσει παράταση μεν – και σαν αίτημα είναι λογικό- αλλά και αναθεώρηση κόστους!
Η αναθεώρηση δεν σκόνταψε μονάχα στην ένσταση Βαλασσόπουλου Μανδρώνη και Σούκουλη αλλά και στις αρνητικές εισηγήσεις τόσο του τεχνικού συμβουλίου όσο και της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής . μόνη δεκτή; Η εισήγηση της υπηρεσίας στην οποίαν προΐσταται ο κύριος υ, γνωστός από τις πειθαρχικές του περιπέτειες που ακόμα και σήμερα εκκρεμούν!
Κανείς δεν αμφισβήτησε την εισήγηση κυρία Νικολάκου της υπηρεσίας, το ερώτημα είναι γιατί δεν ελήφθησαν υπόψιν οι ενστάσεις και εισηγήσεις των άλλων υπηρεσιών , του τεχνικού συμβουλίου και της ενδιάμεσης αρχής όχι βέβαια στην παράταση που είναι λογικό να υπάρξει δεδομένης της πτώσης αλλά στην αναθεώρηση που η εταιρία αιτήθηκε στο σώμα προκειμένου να βγάλει τα σπασμένα, να θυμίσουμε εδώ πως είναι η εταιρία ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων οικογένειας Τατούλη. Γι αυτό θα μας πείτε κάτι;
Επικαλέστηκε έγγραφο με την υπογραφή του Περιφερειάρχη που λέει πως σε περίπτωση θετικού προσήμου στην αναθεώρηση η εταιρία θα επωμιστεί την διαφορά, η κυρία Νικολάκου, τούτο το έγγραφο δεν το είδαμε όμως κυρία πρόεδρος και επιτρέψτε μας το ερώτημα! Αφού στην περίπτωση θετικού πρόσημου της αναθεώρησης την διαφορά θα την επωμιστεί η εταιρία , ποιος ο λόγος του αιτήματος από την πλευρά της για αναθεώρηση και γιατί να μην επιβαρυνθεί με ρήτρα καθυστέρησης αφού αυτή ήταν υπεύθυνη για την πτώση του γερανού και τμήματος της γέφυρας;
Βάσιμο το αίτημα θα μας πει ο διευθυντής της πολεοδομίας Τρίπολης και μέλος της οικονομικής επιτροπής ο οποίος έδωσε πραγματική μάχη για να περάσει η αναθεώρηση , αν και λιγάκι μας τα μπερδεύει , παρ ότι μηχανικός, στα με και χωρίς αναθεώρηση , στις ρήτρες που μπορούν να μπουν αλλά και στην διακριτική ευχέρεια της υπηρεσίας να τις επιβάλει!
Στην διακριτική ευχέρεια της υπηρεσίας λοιπόν η ρήτρα και διερωτάται κανείς το τμήμα της γέφυρας και ο γερανός κατέρρευσαν από μόνη της; από φυσικά φαινόμενα; Φύσηξε ή πέρασε ποτάμι; ΌΧΙ Υπήρξε αστοχία υλικού έλεγε η ανακοίνωση και της υπηρεσίας. , υλικού που επέλεξε η εταιρία και συνεπώς; Αποτελεί δική της ευθύνη η πτώση . προς τι λοιπόν η αναθεώρηση , η θετική και αρνητική κυρία Νικολάκου καθώς και η αναφορά σας για την περιβόητη αυτοψία που διέταξε ο περιφερειάρχης; Άραγε θα είχε την ίδια μεταχείριση ατή η αυτοψία και ο έλεγχος και το αστείο πόρισμα συγκάλυψης όταν αρκετοί υπάλληλοι της υπηρεσίας της πρώην ΔΕΣΕ διώκονται πειθαρχικά και σε συνδυασμό με την συμμετοχή στην κοινοπραξία της τεχνικής εταιρίας ΚΑΣΤΑΤ της οικογένειας Τατούλη. Ρωτάμε λοιπόν :
Θα τους είχανε βάλει σε οποιαδήποτε άλλη εταιρία 15 ρήτρες προστίμου καθυστέρησης του έργου ή όχι κυρία Νικολάκου και κύριε Περιφερειάρχη;
Τα αποτελέσματα αυτής της αυτοψίας δεν μας λέτε, επαναλαμβάνετε μονάχα προσπάθειες συκοφάντησης και δεσμεύσεις περί μη επιβάρυνσης των πολιτών όταν με το που έπεσε ο γερανός και το τμήμα της γέφυρας σπεύσατε να βγάλετε δελτίο τύπου πριν από το πόρισμα για να αθωώσετε» τις βαρύτατες ευθύνες της κοινοπραξίας που συμμετέχει και η εταιρία της οικογένειας του Περιφερειάρχη λέγοντας και μιλώντας για αστοχία υλικού πριν βγει το πόρισμα και φυσικά πριν πάρει θέση η κοινοπραξία . αυτά κυρία Νικολάκου γίνονται μόνο σε παγκόσμια πρωτοτυπία στην μυθική περιφέρεια μας του Πέτρου Τατούλη εν έτει 2013 όπου ο περιφερειάρχης έχει τις εταιρίες της οικογένειας του και σε διοικητικά συμβούλια τα παιδιά του που όλως τυχαίως συμμετέχουν σε πάμπολλα τεχνικά δημόσια έργα είτε απευθείας είτε σε κοινοπραξία στην περιφέρεια αφού νωρίτερα αφού σκληρά δημοπρατούνται με ανηλεής εκπτώσεις , με μεγάλες εταιρίες που όπως η ΤΕΡΝΑ που όλως τυχαία πήρε και τα σκουπίδια και που όλως τυχαία στος υσγκεκριμένο έργο Κουμπίλα – Λουλούδι για να θυμίσουμε στους Πελοποννήσιους η ΤΕΡΝΑ είχε δώσει τη μυθική έκπτωση για το έργο των 5,5 εκατομμυρίων του 4% και ακολούθησε στην έκπτωση με το μυθικό ποσοστό εκπτώσεως 3% η ΚΑΣΤΑΤ της οικογένειας Τατούλη που αφού «σκοτώθηκαν» στην δημοπρασία ποιος θα πρώτο δώσει την μεγαλύτερη έκπτωση νόμιμα μετά κάνανε και κοινοπραξία διότι η ΤΕΡΝΑ του κυρίου Περιστέρη και του κυρίου Αγραφιώτη που μας ανέλυε προσφάτως πόσο ωραία θα κάνουν τα εργοστάσια για τα σκουπίδια , αλληλοβοηθούνται στην κατασκευή του μυθικού έργου «Κουμπίλα – Λουλούδι» που παρά τις άοκνες προσπάθειες και των δυο εταιριών τους έφυγε ο γερανός και το κομμάτι της γέφυρας στο γκρεμό από μια παλιό αστοχία υλικού που δεν μπόρεσε να προβλέψει με την τόση εμπειρία που είχε αν μ τι άλλο η ΤΕΡΝΑ αλλά δεν επιτρεπόταν αυτό να μην το έχει προσέξει και η ΚΑΣΤΑΤ του Βασίλη Τατούλη και των παιδιών του περιφερειάρχη με την τόσο μεγάλη εμπειρία που χάρη σ αυτήν ζήτησε τη βοήθεια για την κατασκευή αυτού του έργου ακόμα και ο κ. Περιστέρης με την ΤΕΡΝΑ αυτήν την εταιρία που μας παρουσίασε το προφίλ της πριν από λίγες μέρες ο κ. Αγραφιώτης στο Π.Σ που ευτυχώς δεν είχαμε και χειροκροτήματα από τους περιφερειακούς συμβούλους του κ. Τατούλη και δει από την κ. Ντίνα Νικολάκου και τον κ. Απόστολο Παπαφωτίου που είναι και υπεύθυνος περιβάλλοντος .
Και τελειώνω με μια απορία! Δεν ξέρω που να βάλω το δράκο του παραμυθιού σε όλα αυτά