Αρχική Ν. Κορινθίας Ένα λεύκωμα για την “Αρχαία Κορινθία”

Ένα λεύκωμα για την “Αρχαία Κορινθία”

Στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, παρουσιάστηκε σε μια λιτή, αλλά άκρως επιτυχημένη από όλες τις πλευρές τελετή, το λεύκωμα «Αρχαία Κορινθία», στου οποίου την έκδοση συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Εντυπωσιακό «παρόν» έδωσαν οι Κορίνθιοι, και όχι μόνο, πολίτες, που καταχειροκρότησαν την έκδοση του λευκώματος και χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και την προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων. To βιβλίο αναμένεται να αναδείξει τουριστικά και πολιτιστικά την Κορινθία, όχι μόνο στο εγχώριο αναγνωστικό κοινό, αλλά και στο εξωτερικό, αφού ήδη έχει εκδοθεί στα αγγλικά και στα γερμανικά, ενώ επίσης αναμένεται σύμφωνα με δέσμευση της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας η έκδοσή του και στα ρώσικα.

Διοργανωτές της βραδιάς, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, ο Προϊστάμενος της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, κ. Κ. Κίσσας, καθώς και ο εκδότης των Εκδόσεων του Φοίνικα, κ. Μπ. Λέγγας. Εκτός των διοργανωτών, το λεύκωμα προλόγισαν, οι κκ. James Wright, Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και George Ladstätter, Διευθυντής του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο κόσμος που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το χρονικό της έκδοσης από τον κ. Κίσσα που είχε αναλάβει και την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου, αλλά και να πληροφορηθεί ταυτόχρονα, για τις δράσεις της Π.Ε. Κορινθίας στο χώρο του πολιτισμού και των αρχαιολογικών ερευνών. Ιδιαίτερα θετική αίσθηση δημιούργησε η επίσημη δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη πως η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα αναλάβει το κόστος της μελέτης και συντήρησης για την ανάταξη των Δίδυμων Κούρων της Τενέας, που θα εκτεθούν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με 1.000.000 ευρώ και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες της ριζικής ανακαίνισής του.

Δελτίο Τύπου της Π.Ε Κορινθίας