Αρχική Ν. Μεσσηνίας veto απο την Γιαννακοπούλου στην Μ.Π.Ε που “δείχνει” την Καλλιρόη

veto απο την Γιαννακοπούλου στην Μ.Π.Ε που “δείχνει” την Καλλιρόη

Έναν ανέλπιστο σύμμαχο και έναν απροσδόκητο αντίπαλο βρήκαν οι κάτοικοι της Καλλιρόης και οι προσωρινοί ανάδοχοι των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, αντίστοιχα στο πρόσωπο της Βουλευτού Μεσσηνίας Νάντιας Γιαννακοπούλου η οποία ορίστηκε στις τελευταίες ανακατατάξεις στα υπουργεία Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Την κρίσιμη ετούτη τώρα λοιπόν που στην Μεσσηνία έχει εγερθεί επανάσταση για την επιλογή της ΤΕΡΝΑ να χωροθετήσει εργοστάσιο απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρόης Οιχαλίας, η Βουλευτής “εκμεταλλεύεται” την θέση της και δηλώνει ευθαρσώς “δεν θα υπογράψω!”
Η Βουλευτής με παρέμβασή της στην τηλεόραση best της Μεσσηνίας μίλησε για τις επιταγές της ευρωπαϊκής ένωσης οι οποίες ξεκάθαρα μιλούν για κοινωνική αποδοχή(που εδώ δεν επιτυγχάνεται) αλλά και για μελέτες οι οποίες “μπάζουν” αφού δεν διαθέτουν εναλλακτικές προτάσεις.
Η κυρία Γιαννακοπούλου στις δηλώσεις της “έδωσε στεγνά” κατά το κοινώς λεγόμενον την περιφέρεια Πελοποννήσου αφού ως είπε την Μ.Π.Ε την έστειλε η περιφέρεια η οποία έχει με την εταιρία την ευθύνη της χωροθέτησης. Απεμπόλησε δε τις ευθύνες του ΥΠΕΚΑ αφού είπε πως εγκρίνει ή απορρίπτει και δεν χωροθετεί. Βέβαια η Βουλευτής δεν εστίασε στο ότι η τελική απόφαση σαφώς και βαρύνει το Υπουργείο και πως εάν αυτό δεν εγκρίνει τις θέσεις τότε εκ των πραγμάτων η εταιρία, η όποια εταιρία και η περιφέρεια δεν θα μπορέσουν να χωροθετήσουν!