Αρχική Ν. Αρκαδίας Καθαρίστηκαν μετά από δεκαετίες τα ρέματα σε Παρθένι και Ζευγολατιό (photos)

Καθαρίστηκαν μετά από δεκαετίες τα ρέματα σε Παρθένι και Ζευγολατιό (photos)

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου προχώρησε σε καθαρισμό ρεμάτων στις τοπικές κοινότητες Ζευγολατιού και Παρθενίου, για την αποφυγή πλημμυρών.
Η μεγάλη βλάστηση των εν λόγω περιοχών ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και να μην επιτρέπεται η έλευση των νερών στις καταβόθρες. Για το λόγο αυτό και επειδή τα ρέματα είχαν δεκαετίες να καθαριστούν ο Δήμος Τρίπολης προχώρησε στον καθαρισμό.
DSCF9645
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης Ανδρέα Μπούρα πραγματοποίησαν επίσκεψη αυτοψία στις περιοχές.
Ο Δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ δήλωσε:
« Κάναμε προσπάθεια να καθαριστούν αρκετά μεγάλες αποστάσεις σε ρέματα , σε μια κατεξοχήν παραγωγική περιοχή του Δήμου και τα οποία ρέματα κατευθύνονται στις καταβόθρες.
Πλέον πρέπει να γίνει μια περιοδική συντήρηση όλων αυτών των έργων προκειμένου να μην κινδυνεύουν οι παραγωγοί από πλημμύρες. Πρέπει να προφυλάξουμε και να κρατάμε ανεμπόδιστη τη ροή των νερών προς τους φυσικούς αποδέκτες που είναι οι καταβόθρες.
Με τον καθαρισμό των ρεμάτων δεν θα δημιουργούνται προβλήματα και δεν θα έχουμε ξανά τις πλημμύρες του παρελθόντος. Πρέπει ωστόσο όλοι μας να προσέχουμε , να κρατάμε τα ρέματα και τα χαντάκια των αγροτεμαχίων καθαρά , για να περιορίζουμε τα προβλήματα.
DSCF9627
Ο Αντιδήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε: « Καθαρίστηκαν περίπου 20 χλμ. ρεμάτων κάτι το οποίο είχε να συμβεί δεκαετίες. Ο Δήμος με το έργο αυτό θωρακίστηκε σε θέματα καιρικών συνθηκών για να αποφύγουμε τις πλημμύρες.

Επί Δημαρχίας Σμυρνιώτη γίνονται έργα τόσο στην Τρίπολη όσο και στις δημοτικές ενότητες για την αποφυγή των όποιων προβλημάτων.»
DSCF9595
Οι ενέργειες καθαρισμού συνεχίζονται. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ο Δήμος Τρίπολης υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης 450.000 ευρώ σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για να λυθεί το θέμα της καταβόθρας και στη Δάφνη.
Η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παρθενίου κ. Διονυσία Μπρούσαλη που επίσης παραβρέθηκε στην επίσκεψη – αυτοψία του έργου καθαρισμού ευχαρίστησε τόσο το Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη όσο και τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Μπούρα που αφουγκράζονται τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και ενεργούν για τη λύση των προβλημάτων.