Αρχική Ν. Αρκαδίας Η Αρκαδία θα γίνει η χωματερή της Πελοποννήσου και όχι μόνο!

Η Αρκαδία θα γίνει η χωματερή της Πελοποννήσου και όχι μόνο!

Του Τάσου Παπαζαχαρία
Δημοτικού Συμβούλου “Μαντινειακής Συμπολιτείας”

Τελικά, ύστερα από εγκυμοσύνη δύο και πλέον χρόνων, με τις πληροφορίες να διαρρέουν με το σταγονόμετρο και όλοι οι αρμόδιοι να παριστάνουν τον ανήξερο, ήρθε η ώρα της μισής αλήθειας!
Εδέησε ο Μεγαλοδύναμος! Και ο Περιφερειάρχης μας σε συνέντευξη τύπου, έχοντας δίπλα του εκείνον που δεν ήξερε τίποτε τόσα χρόνια, τον Δήμαρχο του Δήμου Τρίπολης, ανακοίνωσαν ότι η περιοχή Παλαιόχουνης του Δήμου Τρίπολης θα γίνει ο τόπος, το σημείο, όπου θα συγκεντρώνονται και θα επεξεργάζονται τα σκουπίδια των Νομών Κορινθίας, Αργολίδας και των 4/5ων της Αρκαδίας!
Το χάπι για τους Αρκάδες σε τούτη τη φάση δόθηκε ημίγλυκο!
Ναι μεν θα δέχεστε, ωωω Αρκάδες! Τα σκουπίδια άλλων Νομών, αλλά δεν είναι όλων των Νομών της Περιφέρειας!
Το ανεξήγητο, το ανεκδιήγητο, το περιγελαστικό και το πιο περιπαικτικό για τους Αρκάδες από τη πλευρά του Περιφερειάρχη είναι, ότι σε 30 χιλιόμετρα πιο κάτω, στο Δήμο Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας, θα γίνει και άλλο εργοστάσιο που θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια του Νομού Μεσσηνίας!
Δηλαδή, μας λέει ο κος Περιφερειάρχης ότι στη περιοχή της Παλαιόχουνης θα έρχονται σκουπίδια από 150 χιλιόμετρα μακριά και τα σκουπίδια της Μεσσηνίας θα επεξεργάζονται σε άλλο εργοστάσιο που θα απέχει από τη Παλαιόχουνη 30 και λιγότερα χιλιόμετρα!
– Κύριε Περιφερειάρχη, σε ευχαριστούμε για το ανέκδοτο, αλλά δεν θα γελάσουμε!
– Αντίθετα γεμίζουμε από οργή για το φθηνό δούλεμα που μας κάνεις!
– Επιλέξατε ένα σημείο, που έχει στρατηγική σημασία για το σχέδιό σας, που το κρατάτε ακόμα μυστικό και διευκολύνεται τον ιδιώτη ανάδοχο του έργου, να κάνει τη δουλειά του με το λιγότερο δυνατό κόστος για τη τσέπη του!
– Επιλέξατε το πιο στρατηγικό και επομένως το πιο εξυπηρετικό σημείο, όπου θα συγκεντρώνονται τα σκουπίδια από όλη τη Πελοπόννησο!
– Είναι το πιο κεντρικό σημείο της Πελοποννήσου και από το οποίο περνάει δίπλα του ο νέος αυτοκινητόδρομος, που διευκολύνει τη μεταφορά των σκουπιδιών από ολόκληρη τη Πελοπόννησο και όχι μόνο!
– Το ακούσατε αυτό! Και όχι μόνο!
– Να το ξαναπώ;;;; Και όχι μόνο!!!
Το σχέδιο λοιπόν όπως αποκαλύπτεται σιγά-σιγά, προβλέπει ένα και μοναδικό εργοστάσιο καύσης των σκουπιδιών, τα οποία θα πακετοποιούνται με τους περίφημους δεματοποιητές περιφερειακά σε όλη τη Πελοπόννησο και θα έρχονται στη Παλαιόχουνη Αρκαδίας για καύση!
Προσοχή! Προσοχή! Και επειδή τέτοια εργοστάσια για να είναι αποδοτικά και να συμφέρουν οικονομικά τον ιδιώτη ανάδοχο, χρειάζονται εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών ετησίως! Το σίγουρο είναι, ότι θα έρχονται σκουπίδια για κάψιμο και από την Αθήνα!
Το «Αρκαδικό Ιδεώδες»! Δηλαδή η ισορροπημένη συνύπαρξη ανθρώπου με τη φύση, με το περιβάλλον, πάει περίπατο!
Μετά τη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα, από τα εργοστάσια της ΔΕΗ στη διπλανή Μεγαλόπολη, θα έχουμε και τα καρκινογόνα αέρια από τη καύση των σκουπιδιών στη Παλαιόχουνη!
«Φτωχός συγγενής» σε αυτά τα σχέδια του κου Περιφερειάρχη, είναι ο Δήμαρχος του Δήμου Τρίπολης, ο οποίος χωρίς να έχει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας! Συνηγορεί και συμφωνεί από μόνος του, σ αυτό το έγκλημα σε βάρος της υγείας των συνδημοτών μας και σε βάρος του περιβάλλοντος της Αρκαδίας, του οποίου η ομορφιά είναι ένα από τα πλεονεκτήματα, που τη καθιστούν ως τουριστικό προορισμό!
Η παραγκώνιση! Η παράκαμψη! Και η κατάργηση στην ουσία του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου! Είναι ένα επί πλέον σημάδι, για το τι πρόκειται και για το τι σχεδιάζεται από Περιφερειάρχη και Δήμαρχο σε βάρος της περιοχής μας!
Το φάρμακο για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής ασθένειας, που αφορά πρώτα την υγεία των ανθρώπων και μετά την υγεία των θεσμών, είναι το τι σκέπτονται να κάνουν, ώστε να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια, οι άνθρωποι της Αρκαδίας, οι μαζικοί φορείς της και τα θεσμικά όργανα, με πρώτο και καλύτερο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, το οποίο τόσο πολύ περιπαίχτηκε όσο πουθενά αλλού στο κόσμο!
Η Δημοτική Κίνηση «Μαντινειακή Συμπολιτεία» αποφάσισε να ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη περιοχή της Παλαιόχουνης, ώστε να συζητηθεί το πολύ σοβαρό αυτό θέμα και να παρθούν οι όποιες αποφάσεις, ως οφείλει να κάνει ο κος Δήμαρχος!
Ταυτόχρονα στο Συμβούλιο αυτό, να κατατεθούν οι όποιες εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης των σκουπιδιών, όπως είναι έτοιμη να καταθέσει η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» και το έχει κάνει επανειλημμένα, με την πιο φιλική στο περιβάλλον μέθοδο, που έχει πολύ λιγότερο κόστος για το Δημότη, η οποία δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης και φέρνει έσοδα στο ταμείο του Δήμου μας!
Είναι η μέθοδος της ανακύκλωσης, με την αξιοποίηση των χρήσιμων στοιχείων των σκουπιδιών, οργανικών και ανόργανων, με την πρόληψη, τη διαλογή στη πηγή, το διαχωρισμό σε ανόργανα όπως: γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, πλαστικό κλπ και τα οργανικά, την μετατροπή τους σε αναβαθμισμένο έδαφος από την κομποστοποίησή τους!
Εκεί μέσα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!
Απέναντι στους ανθρώπους που εκπροσωπεί!
Απέναντι στο μέλλον της Αρκαδίας μας!

Τρίπολη 15-10-2013 Τάσος Παπαζαχαρίας