Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη: Σύμβαση για την κατασκευή ξενώνα κακοποιημένων γυναικών υπέγραψε ο δήμαρχος

Τρίπολη: Σύμβαση για την κατασκευή ξενώνα κακοποιημένων γυναικών υπέγραψε ο δήμαρχος

Σύμβαση για την κατασκευή ξενώνα κακοποιημένων γυναικών υπέγραψε σήμερα ο δημάρχος Τρίπολης, κ.Γιάννης Σμυρνιώτης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, κ. Ευάγγελος Λαμπρόπουλος. Η σύμβαση αφορά την διαμόρφωση κτιρίου στον δήμο Τρίπολης για την δημιουργία του ξενώνα.

Εκτός λοιπόν από το συμβουλευτικό κέντρο που λειτουργεί ήδη και το οποίο είναι μέρος τριετούς προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, θα γίνει προσπάθεια για διεύρυνση των κοινωνικών προγραμμάτων.

Όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος, ο ξενώνας θα είναι έτοιμος στα μέσα Νοεμβρίου και θα μπορεί να φιλοξενήσει 20 γυναίκες με τα παιδιά τους για ένα μήνα. Ο ξενώνας απευθύνεται σε γυναίκες από όλους τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα προσφέρει όλα τα απαραίτητα, στις γυναίκες και τα παιδιά τους που έχουν κακοποιηθεί. Η επιλογή των γυναικών σε περίπτωση που αυτές ξεπεράσουν τον παραπάνω αριθμό θα γίνεται μετά από αξιολόγηση και πρόταση του συμβουλευτικού κέντρου που λειτουργεί στην Τρίπολη.

Παράλληλα, όπως μας ενημέρωσε η κ.Εικοσιδέκα Μαρία, προχωρούν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη προσωπικού και για την προμήθεια εξοπλισμού. Κλήθηκαν λοιπόν όσοι προμηθευτές το επιθυμούν, να δηλώσουν ενδιαφέρον για το θέμα του εξοπλισμού, καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός δεν οδήγησε σε κάποιον ανάδοχο καθώς δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Τέλος ο εκπρόσωπος της εταιρείας που αναδείχθηκε ανάδοχος εταιρεία, τόνισε πως το κτίριο στο οποίο θα δημιουργηθεί ο ξενώνας είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και αυτό θα βοηθήσει στην γρήγορη ολοκλήρωση του έργου.