Αρχική Χωρίς κατηγορία Κόρινθος:Στις 14 Οκτώβρη η συνέχεια της δίκης για το “Δεν πληρώνω”

Κόρινθος:Στις 14 Οκτώβρη η συνέχεια της δίκης για το “Δεν πληρώνω”

Τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη, η Πολιτική Δίκη μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω, στη Κόρινθο, με κατηγόρους τους μεγαλοεργολάβους της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. εξελίχθηκε σε λαϊκη διαδήλωση.
Εκατοντάδες αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, συναγωνιστές του Ε.Πα.Μ., αλλά και αλληλέγγυοι πολίτες, πλημμύρισαν κυριολεκτικά τα Δικαστήρια της Κορίνθου και στη συνέχεια ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά της σύγχρονης Χούντας. Τα συνθήματα ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ,- ΠΑΙΔΕΙΑ , ΥΓΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ- ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ και άλλα, δόνησαν το κέντρο της πόλης.
Τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω κατηγορούνται από την Ολυμπία Οδό Α.Ε. για φθορά ξένης περιουσίας, επειδή αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια στο δρόμο-καρμανιόλα την Κορίνθου-Πατρών, ένα δρόμο ποτισμένο με αίμα.
Είναι πάγια τακτική των μεγαλοκαρχαριών που αποστραγγίζουν παράνομα και ανήθικα τον ελληνικό λαό, να σέρνουν σε συνεχόμενες δίκες το Κίνημα Δεν Πληρώνω, προκειμένου να καταστείλουν τη δράση του.
Θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα κάμψουν το φρόνημα, θα εξουθενώσουν οικονομικά και τελικά θα “βγάλουν από τη μέση” το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Ένα πολιτικό κόμμα που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα του λαού, που ανδρώθηκε στο πεδίο των λαϊκών μαχών και που βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση του δικαιώματος για ελεύθερα και δωρεάν για όλο το λαό βασικά αγαθά, όπως είναι οι Μετακινήσεις, η Δημόσια Υγεία, η Δημόσια Παιδεία.

Η σημερινή δίκη στην Κόρινθο διακόπηκε και θα συνεχιστεί την επόμενη Δευτέρα 14 Οκτώβρη 2013, στις 9.00 πμ.
Η μέρα αυτή είναι καθοριστική.
Θα είναι η πρώτη από τις δίκες στις οποίες σέρνουν οι μεγαλοεργολάβοι το Κίνημα Δεν Πληρώνω που θα εκδικαστεί και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι τέτοιο, που να δικαιώνει τους αγώνες και να ανοίγει το δρόμο για ακόμα περισσότερες και σημαντικότερες νίκες του λαικού κινήματος συνολικά, κόντρα στη βία κεφαλαίου-κράτους-παρακράτους.
Η ηχηρή παρουσία μας την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτώβρη στα Δικαστήρια Κορίνθου για ακόμα μια φορά θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στους ίδιους τους καταπιεστές μας.
Όχι απλά δεν μας κάμπτετε, αλλά μας κάνετε ακόμα πιο δυνατούς!
Και η νίκη στη δίκη της Δευτέρας 14 Οκτώβρη ας σημάνει την αρχή του τέλους για κάθε διώκτη του αγωνιζόμενου και αντιστεκόμενου λαού!