Αρχική Ν. Αρκαδίας Π. Βαλασόπουλος «Τουρκολέκα – Κάστρο Ωριάς: άλλο ένα διαφημισμένο έργο του...

Π. Βαλασόπουλος «Τουρκολέκα – Κάστρο Ωριάς: άλλο ένα διαφημισμένο έργο του ΕΑΠ με κακοτεχνίες …»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης, του ΕΑΠ (λιγνητόσημο) Πελοποννήσου, Π. Βαλασόπουλος , αίτηση του προς την Αντιπεριφεριάρχη Υποδομών ζητάει στοιχεία για τον δρόμο «Τουρκολεκα – Κάστρο Ωριάς –Σύνδεση με Π.Ε. Μεσσηνίας», έργο προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το ΕΑΠ Μεγαλόπολης ,το οποίο παραδόθηκε στα μέσα Αυγούστου 2013 και μόλις στης 14 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκαν τα πρώτα προβλήματα !!
IMG_0892

Συγκεκριμένα «…δεν στέγνωσε το μελάνι ορισμένων τοπικών ΜΜΕ, που με διθυράμβους μας είχαν «ενημερώσει» το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, για την επιτέλους ολοκλήρωση του έργου στο Τουρκολέκα , που ως «πρόθυμοι υπάλληλοι» ανακοίνωναν , την ανάδειξη του Κάστρου της Ωριάς αλλά και την επίτευξη της σύνδεσης με την Μεσσηνία κ αρκούσαν οι πρώτες βροχές για να αποκαλύψουν το μεγαλείο της δημοσιογραφικής έρευνας και των θεσμικών παραγόντων, που διαφήμιζαν τα μόλις 4 χιλ. που κατάφεραν με προϋπολογισμό 500.000,00 ευρώ να φτιάξουν ,από τα οποία το 1,5 χιλ. άρχισε να βυθίζετε, είναι γεμάτο κακοτεχνίες και επικίνδυνο, αφού ακολούθησαν την χάραξη της δεκαετίας του 1960 – 1970 (!!) χωρίς να μπουν στο κόπο της ουσιαστικής παρέμβασης, μη κατασκευάζοντας ούτε τα στοιχειώδη τεχνικά έργα για την ασφάλεια των οδηγών και την διατήρηση του έργου. Με μια μελέτη του 2001 (!!) δεν έφτασαν ούτε στα όρια της Π.Ε. Αρκαδίας και όπως αντιλαμβάνεσθε καμία σύνδεση με την Μεσσηνία δεν έχει επιτευχθεί… Το χειρότερο δε, είναι ότι ακόμα και αυτή η άσφαλτος που έπεσε, άρχισε να «φεύγει»!!!!
IMG_0893

001

Μαζί με τα χελιδόνια όταν έπεσαν οι πρώτες βροχές. Σε μια δύσκολη εποχή , μεγάλης ένδειας πόρων, περιμένουμε με ενδιαφέρων, τις απαντήσεις, ελπίζουμε να μην επιβαρυνθεί με μεγαλύτερο κόστος το έργο, όπως έγινε στο δρόμο Μεγαλόπολη – Καρύταινα – Όρια Νομού που στα 1.100.000 ευρώ που δόθηκαν το 2011, προστέθηκε ένας προϋπολογισμός 1.400.000 ευρώ φέτος, πάντα από το ΕΑΠ, αλλά και τους γνωστούς «γραφιάδες» με τον ίδιο τρόπο να αναδείξουν τα προβλήματα του τόπου και να επισκεφθούν τα χωριά μας τώρα που χειμωνιάζει και τελείωσαν οι «παράτες» ….».
002

003