Αρχική Ν. Αρκαδίας Οι πολίτες της Τρίπολης “βαφτίζουν” τις οδούς

Οι πολίτες της Τρίπολης “βαφτίζουν” τις οδούς

Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης, κ.Ανδρέας Μπούρας, μίλησε σε συνέντευξη του για το θέμα της ονοματοδοσίας οδών της πόλης. Το θέμα αυτό είναι μείζον για την πόλη της Τρίπολης, καθώς πολλοί δρόμοι κυρίως στις επεκτάσεις της πόλεως δεν έχουν ακόμα όνομα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι κάτοικοι που μένουν εκεί τόσο με την αλληλογραφία τους όσο και με άλλες υπηρεσίες.

Ο κ.Μπούρας τόνισε πως έχει συσταθεί μια επιτροπή που θα αναλάβει αυτό το έργο, αλλά παράλληλα κάλεσε τους δημότες που το επιθυμούν να κάνουν αιτήσεις, στις οποίες θα αναφέρουν την ανώνυμη οδό και τις προτάσεις τους για το όνομα αυτής. Όπως ξεκαθάρισε όμως οι προτάσεις πρέπει να είναι ιστορικά τεκμηριωμένες.

Τέλος ο αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε πως η παραπάνω επιτροπή θα συνεδριάσει εντός του μήνα για να ξεκινήσει το έργο της, ενώ όπως μας πληροφόρησε ενδέχεται να υπάρξει και μετονομασία κεντρικής πλατείας της πόλης.

Ας ελπίσουμε η πλατεία που θα αλλάξει όνομα να είναι αυτή της πλατείας Άρεως σε πλατεία Κολοκοτρώνη, λόγω της ύπαρξης του αγάλματος του Κολοκοτρώνη στο συγκεκριμένο χώρο.