Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη: Γίνε και εσύ… τυφλός!

Τρίπολη: Γίνε και εσύ… τυφλός!

Αυγουλάς: ‘’Πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή οι υπεύθυνοι στις πεζοδρομήσεις, όπως αυτές που έγιναν στην Τρίπολη’’

Ένα ξεχωριστό διήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 18-19 Οκτωβρίου, με βασικό εμπνευστή τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά, Αντιδήμαρχο Ιλίου και επικεφαλή της νεολαίας του πανελληνίου συνδέσμου τυφλών.

Ο κ.Αυγουλάς βρέθηκε στην Τρίπολη για να επισκεφτεί τους αρμόδιους για να ζητήσει τη στήριξη τους σε αυτή την πρωτοβουλία. Βασική εκδήλωση του διημέρου θα είναι το δείπνο στο σκοτάδι, ενά ξεχωριστό δείπνο που θα λάβει χώρα σε εστιατόριο της πόλης και σκοπό έχει να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να κατανοήσουν την καθημερινότητα ενός τυφλού ανθρώπου.

Ο κ.Αυγουλάς επισκέφτηκε τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας Πολύδωρο Χαριτωνίδη προκειμένου να συζητήσουν επί της ιδέας να γίνουν βιωματικές ενημερώσεις σε σχολεία της Τρίπολης. Αμέσως μετά επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, ενώ βρέθηκε και στο γήπεδο του Αστέρα, όπου συνομίλησε με παίχτες της ομάδας.

Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του σχετικά με το πόσο φιλική θεωρεί την πόλη της Τρίπολης, καθώς και την χώρα μας γενικότερα, ο κ.Αυγουλάς ανέφερε: ‘’Οσον αφορά την χώρα μας μπορώ να σας πω πως γενικά είμαι ικανοποιημένος από τα κοινωνικά αντανακλαστικά της νεολαίας και από την αφύπνιση της κοινωνίας. Αυτό που πληρώνει η χώρα εδώ και χρόνια είναι η αποσπασματικότητα σε πολλούς τομείς. Τώρα όσον αφορά την Τρίπολη, θέλει μια προσοχή στις πεζοδρομήσεις. Έχω συζητήσει και με τον δήμαρχο αυτό το θέμα. Καμιά φορά λόγω της βιασύνης να ολοκληρωθούν κάποια έργα, κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες αφήνονται εκτός σχεδιασμού.Έχω παρατηρήσει σε κεντρικό σημείο τον οδηγό τυφλών να περνά κάτω από τις τέντες μαγαζιών που τους έχει επιτραπεί να τις βγάζουν, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη η χρήση του. Έρχομαι στην Τρίπολη συχνά, την περπατώ και καταθέτω τις παρατηρήσεις μου.Σκοπός είναι όχι η αντιπολίτευση αλλά η βελτίωση’’.
Τόνια Μεγρέμη