Αρχική Ν. Κορινθίας Μετά την απάντηση Δένδια ζητούν σταθμό στο Ζευγολατιό

Μετά την απάντηση Δένδια ζητούν σταθμό στο Ζευγολατιό

Και μπορεί να υπάρχει κατα μια έννοια ικανοποίηση στην Δημοτική αρχή του Δήμου Βέλου – Βόχας για την απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (τουλάχιστον αυτό αφήνεται να εννοηθεί στο τέλος του Δ.Τ), οι κάτοικοι ωστόσο διόλου ευχαριστημένοι δεν εμφανίζονται και πως να είναι αφού τα περιστατικά πληθαίνουν και έχουν οδηγήσει και σε περιπολίες των ιδίων (!) πράγμα το οποίο δεν “αγχώνει” ως φαίνεται το Υπουργείο!

Το αίτημα των ενεργών πολιτών του Ζευγολατιού αποδεικνύει περίτρανα την άγνοια του υπουργείου, την ανησυχία των κατοίκων και φυσικά την τεταμένη πραγματικότητα που κυριαρχεί καθημερινά στην Περιοχή. Το αίτημα μιλά λοιπόν για επαναλειτουργία του Αστυνομικού σταθμού Ζευγολατιού.

Μία ακόμα πρόταση κατατέθηκε σήμερα στο δήμο Βέλου – Βόχας (αριθ.πρωτ. 17969) η οποία αφορά στην επανίδρυση – επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Ζευγολατιού που έχει καταργηθεί από το 2010.Μετά την πρωτοβουλία που υλοποιήσαμε για την Φύλαξη του Ζευγολατιού με εταιρεία security, την πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας του δήμου Βέλου – Βόχας, τις επιστολές σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για την αύξηση της εγκληματικότητας στην τοπική μας κοινωνία με την επίδοση και σχετικού ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βέλου – Βόχας, συνεχίζουμε ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” με την κατάθεση της πρότασης αυτής για τον Αστυνομικό Σταθμό Ζευγολατιού.
Η πρότασή μας κατατίθεται στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης που θα γίνει στις δομές της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι όπως ανακοινώθηκε σχετικώς κατά τη συνάντηση του δημάρχου Βέλου – Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου το προηγούμενο διάστημα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Με τιμή,
Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Σχοινοχωρίτης Κωνσταντίνος