Αρχική Ν. Κορινθίας “Κατεβάζουν διακόπτες” οι τεχνικοί στη ΔΕΗ Ξυλοκάστρου

“Κατεβάζουν διακόπτες” οι τεχνικοί στη ΔΕΗ Ξυλοκάστρου

Σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και αγανάκτησή μας για τη συνεχιζόμενη εντατικοποίηση που υφιστάμεθα, καθώς τα συνεργεία βλαβών φυλακής χρησιμοποιούνται και σε άλλες εργασίες (όπως διακοπές – επαναφορές για τον εργολάβο κατασκευών, τη συντήρηση των δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης, χειρισμούς – εντολές λογιστηρίου κτλ), καταργώντας ουσιαστικά τον σκοπό για τον οποίο υφίστανται, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πνευματική και σωματική ετοιμότητά μας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, τόσο τη δική μας, όσο και των πολιτών.
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη τεχνικού προσωπικού στην έδρα της περιοχής και στο πρακτορείο Ξυλοκάστρου.

Ζητάμε άμεσα προσλήψεις, έστω και αυτό της προσωρινής λύσης με τους συμβασιούχους οκταμηνίτες για να καλύπτουν τα κενά των συνεργείων.

Να τοποθετηθεί νυχτερινή βάρδια στο πρακτορείο Ξυλοκάστρο (23.00 – 07.00) διότι η μετάβαση συνεργείου από την έδρα δεν εξασφαλίζει τα όρια ευθύνης της έδρας και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά μας, αφού δεν γνωρίζουμε τα δίκτυα μέση και χαμηλής τάσης, αλλά και στους δρόμους του πρακτορείου.

Να αναρτήσετε στο γραφείο βλαβών τα ονόματα εκείνων, που έχουν δικαίωμα εντολής χειρισμών και εκτέλεσης χειρισμών, μετά από εντολή σύμφωνα με την οδηγία διανομής Νο 3.

Σας υπενθυμίζουμε τη πάγια εντολή της διανομής, ότι για κάθε εργασία στο δίκτυο μέσης – χαμηλής τάσης το συνεργείο πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από δύο ηλεκτροτεχνίτες.

Τέλος, η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, όπως έχουν διατυπωθεί από την εργατική νομοθεσία είναι ισχυρότεροι έναντι της υποχρέωσης για κακώς εννοούμενη οικονομικότερη λειτουργία.

Ζητάμε την επίλυση των ανωτέρω αιτημάτων, ειδάλλως θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε στην εφαρμογή απεργιακών μέτρων αρχής γενόμενης 1-11-2013.

Με εντολή γενικής συνέλευσης

Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Γ.Καρασταμάτης Θ.Σπυρόπουλος