Αρχική Ν. Κορινθίας Ακόμα μια πρόκληση Δένδια για το Ζευγολατιό! Η εγκληματικότητα δεν έχει αυξηθεί,...

Ακόμα μια πρόκληση Δένδια για το Ζευγολατιό! Η εγκληματικότητα δεν έχει αυξηθεί, όλα καλά!

Στο δελτίο τύπου του Δήμου Βέλου – Βόχας για την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις συνεχείς οχλήσεις για την παραβατικότητα στην περιοχή, πουθενά δεν αναφέρει αν υπάρχει ικανοποίηση από τα όσα το Υπουργείο απάντησε. Διπλωματία ή μήπως υπεκφυγή;
Για το ίδιο το Υπουργείο ωστόσο όλα όσα αναφέρει είναι μια ακόμα πρόκληση προς τους κατοίκους στο Ζευγολατιό οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ζουν με τον φόβο και με το τουφέκι στο προσκέφαλο. Για 2η φορά λοιπόν ο κ. Δένδιας, ή οι υπηρεσιακοί που κλήθηκαν να απαντήσουν γι αυτόν έβαλαν τα χαρτιά και τα στοιχεία τους κάτω ώστε ν αντικρούσουν τους «κακούς» πολίτες που απαιτούν αστυνόμευση! Σύμφωνα με αυτά λοιπόν η εγκληματικότητα στο Ζευγολατιό δεν έχει αυξηθεί το στους μήνες του 2013 και τούτο; ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΧΑΡΑ! Πουθενά στο δελτίο δεν αναφέρει ποια είναι η εγκληματικότητα ( προφανώς έχουν αλλάξει τα πράγματα από την τελευταία απάντηση Δένδια ο οποίος μας έλεγε πως στο Ζευγολατιό δεν υπάρχει εγκληματικότητα), μας ενημερώνει μονάχα πως δεν έχει αυξηθεί. Τούτο κάνει τις υπηρεσίες να είναι ήσυχες λοιπόν τι κι αν το αστυνομικό δελτίο τον τελευταίο μόνο μήνα είχε περιστατικά για ξυλοδαρμούς, ληστείες, κλοπές , όλα περιστατικά με δράστες οι οποίοι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν!
Μας λέει το δελτίο τύπου λοιπόν πως στην περιοχή υπάρχουν ΡΟΜΑ εγκατεστημένοι αλλά αυτοί δεν είναι πάντα υπόθεση της αστυνομίας. Ουδείς λέει το αντίθετο, ούτε και κανείς υποστήριξε πως οι δείκτες της εγκληματικότητας είναι αυτοί που είναι μόνο από τους ΡΟΜΑ. Δεν μετρά κανείς τος αλλοδαπούς, τους Έλληνες που κλέβουν ή τους διερχόμενους διαρρήκτες; Με τους ΡΟΜΑ που ως μας λέει το Δ.Τ είναι υπόθεση όλων των φορέων, έκλεισε η ευθύνη του ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ;
Επίσης μας πληροφορεί το δελτίο πως το Α.Τ αστυνομεύει και πως συνδράμει και η Α.Δ Κορινθίας. Αλήθεια έχουν ιδέα στα κεντρικά για τις δυνάμεις που διαθέτει και το Α.Τ και η Α.Δ ; Εκτός κι αν οι «ντόπιοι» αστυνομικοί λένε ψέματα για τις ελλείψεις που καταγράφονται! (Πρόσφατη είναι η κινητοποίηση των κατοίκων και του Δήμου Βέλου – Βόχας με αναστολή λειτουργίας για μια ημε΄ρα και πορεία προς το αστυνομικό τμήμα)
Το δελτίο τύπου κλείνει με τον επίλογο : «O Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος θέλοντας να θωρακίσει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου καθώς επίσης και να βελτιώσει την ποιότητας ζωής τους θα συνεχίσει τις συντονισμένες προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς κάθε κατεύθυνση» . Μήπως από αυτό , το οποίο υπογράφει το τμήμα δημοσίων σχέσεων, σημαίνει Δήμαρχε Παπακυριάκο πως είσαι ικανοποιημένος από τις απαντήσεις;

Η απάντηση του Υπουργείου στο Δήμο
..Στο Τοπικό Διαμέρισμα Ζευγολατιού Δήμου Βέλου Βόχας, το οποίο αστυνομεύεται από το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ) Βραχατίου, υπάρχουν εγκατεστημένοι ΡΟΜΑ. Από την προαναφερόμενη αστυνομική υπηρεσία και με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και εν γένει εγκληματικότητας διατίθενται σε καθημερινή βάση εποχούμενες περιπολίες τάξης, ενώ για τον ίδιο σκοπό από την Α.Δ Κορινθίας συγκροτούνται συνεργεία ελέγχων, προσαγωγών πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, στο πλαίσιο των υπηρεσιακών της δυνατοτήτων. Πάντως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, η εγκληματικότητα στην περιοχή ευθύνης του Α.Τ. Βραχατίου, συγκριτικά για το πρώτο εξάμηνο των ετών 2012-2013, δεν παρουσιάζει αυξητική τάση.
Επισημαίνεται ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της ύπαρξης καταυλισμών ΡΟΜΑ, δεν αποτελεί αμιγώς αστυνομικής φύσεως ζήτημα, αλλά, αντιθέτως, απαιτεί την ουσιαστική-συντονισμένη παρέμβαση όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών, για τη μείωση ή εξάλειψη των επιμέρους παραμέτρων που το δημιουργούν ή το συνδιαμορφώνουν (υλοποίηση μετεγκατάστασης ΡΟΜΑ, υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κοινωνικής τους ένταξης, δημιουργία υποδομών κ.λ.π.
Τέλος δόθηκαν, εκ νεόυ, πρόσθετες εντολές και οδηγίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας για την αναπροσαρμογή και επικαιροποίηση των σχεδίων δράσης και την αναδιάταξη με βάση αυτά των δυνάμεων, αυξάνοντας και πυκνώνοντας τις περιπολίες στις περιοχές που κρίνεται αυτό απαραίτητο, καθώς και για την περαιτέρω δραστηριοποίηση του προσωπικού των Υπηρεσιών της και την καλύτερη αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν, ώστε να βελτιωθεί η αστυνόμευση στην επίμαχη περιοχή του Ζευγολατιού. Παράλληλα επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας των αστυνομικών υπηρεσιών με τις, κατά περίπτωση, συναρμόδιες Υπηρεσίες και άλλους φορείς, για την πρόληψη και εν γένει αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ώστε να ενισχυθεί και περαιτέρω να παγιωθεί, το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής΄΄.

ΥΓ: Καλό θα ήταν πάντως στις.. τόσες του περαντζάδες ο Υπουργός στην Πελοπόννησο, όλως τυχαίως πάντοτε στάση στην Κορινθία δεν έχει (!), να κάνει μια εξαίρεση και να περάσει από το Ζευγολατιό! Να μείνει κιόλας ένα βράδυ γιατί όχι; Να κάνει περιπολία με τις τόσες περιπολίες των αστυνομικών και των πολιτών , να ζήσει στο πετσί του να μην κλείνει το μάτι από το φόβο! Γιατί το ζητούμενο δεν είναι αν αυξήθηκε ή όχι λίγο ο δείκτης, το ζητούμενο είναι ο πολίτης να νιώθει ασφαλής, η εγκληματικότητα να πατάσσεται! και σήμερα; Το αίσθημα αυτό πολύ απλά απουσιάζει!