Αρχική Ν. Αρκαδίας Διαβάστε το!!! “Με άλλα μάτια στην Αρκαδία

Διαβάστε το!!! “Με άλλα μάτια στην Αρκαδία

Σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, οργανώνει στην Τρίπολη το ανεξάρτητο κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» (http://meallamatia.blogspot.com/)) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Προβλήματα Όρασης!
Σάββατο βράδυ 19 Οκτωβρίου 2013, ένα δείπνο διαφορετικό από τα άλλα θα λάβει χώρα στην Τρίπολη (Τουριστικό Περίπτερο Άλσους Αγίου Γεωργίου), για πρώτη φορά στα χρονικά της Πελοποννήσου! Όλοι οι θαμώνες του εστιατορίου θα πρέπει να φάνε, να πιούνε και να διασκεδάσουν χωρίς να βλέπουν, ενώ μέσα στο μαγαζί θα απαγορεύεται κάθε πηγή φωτός και θα σερβίρουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης και εκπαιδευμένοι εθελοντές!
Συντονιστής των δράσεων ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Ιλίου, ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός και διατελεί σήμερα Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης. Ο κ. Αυγουλάς διατηρεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με την Αρκαδία και την Παρασκευή 18 Οκτώβρη θα συντονίσει άλλη μια δράση ευαισθητοποίησης με την ομάδα του: θα κινηθούν σε κεντρικούς πεζοδρόμους της Τρίπολης, βάζοντας μάσκα σε τολμηρούς περαστικούς και κάνοντας τους μια βόλτα στην Τρίπολη με κλειστά μάτια!
«Καλούμε τον κόσμο βιωματικά να μπει στη θέση μας για λίγα λεπτά και να γνωρίσει έτσι από κοντά το πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η καθημερινότητα σου όταν σου λείπει μια από τις αισθήσεις. Χάρη στη βοήθεια των εθελοντών μας, προσφέρουμε αφιλοκερδώς μια διδακτική εμπειρία ζωής πιστεύοντας στην Ισότητα και με στόχο να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία με σεβασμό στο Διαφορετικό και τον Άνθρωπο. Ας μην ξεχνάμε ότι την αναπηρία δεν την επιλέξαμε, μαθαίνουμε όμως να ζούμε με αυτή και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας και της ταυτότητάς μας», δηλώνει ο κ. Αυγουλάς.
Επίσης, ο κ. αυγουλάς στις 18 Οκτώβρη, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε σχολεία της Τρίπολης, συζητώντας με τους μαθητές για την καθημερινή ζωή των Αμεα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες σύντομα, ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσα από το http://meallamatia.blogspot.com/ και τη σχετική ομάδα στο Facebook: «Με Άλλα Μάτια Στην Αρκαδία».