Αρχική Ν. Αρκαδίας Το αεροδρόμιο της Τρίπολης σε συνάντηση Μανιάτη – Χρυσοχοίδη

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης σε συνάντηση Μανιάτη – Χρυσοχοίδη

Συνεργασία για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που σχετίζονται με την Αργολίδα είχε ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με τους Υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ειδικότερα και με τους δύο Υπουργούς συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας του στρατιωτικού Αεροδρομίου της Τρίπολης ως πολιτικού, ώστε να εξυπηρετήσει τόσο την τουριστική ανάπτυξη της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Κορινθίας, όσο και την εμπορική μεταφορά των αγροτικών προϊόντων των περιοχών αυτών. Σημαντική συνεισφορά στο θέμα αποτελούν οι συνεχείς πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη καθώς και οι διαρκείς προσπάθειες των συλλόγων επαγγελματιών του τουρισμού της Αργολίδας και των υπόλοιπων περιοχών.

Οι τρεις Υπουργοί συμφώνησαν για τη θετική πορεία εξέλιξης του ζητήματος και προγραμμάτισαν τα επόμενα βήματα προώθησής του, με πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη συζητήθηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν :

α)​ στην προώθηση επαναλειτουργίας των προαστιακών δρομολογίων του σιδηροδρόμου στον άξονα Κορινθος – Άργος -Ναύπλιο, καθώς και

β) ​στην προώθηση ένταξης στη νέα προγραμματική περίοδο ΣΕΣ 2014 – 2020 του οδικού άξονα Δερβενάκια-Μυκήνες