Αρχική Ν. Λακωνίας Σκάνδαλο: Θα φτάσει τα 50 εκ ευρώ ο δρόμος Σκούρα – Πυρί...

Σκάνδαλο: Θα φτάσει τα 50 εκ ευρώ ο δρόμος Σκούρα – Πυρί ! Το πόρισμα καταλογισμού ευθυνών στο peloponnisosNews.gr

Το «ΣΗΜΕΡΑ» φέρνει στο φως της δημοσιότητας το από 30-6-2011 πόρισμα καταλογισμού ευθυνών για το αμαρτωλό έργο Σκούρα – Πυρί αρχικού προϋπολογισμού 20εκ 480 χιλιάδες ευρώ το οποίο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και το πώς, όπως καταγράφεται, η εταιρία ds πληρώθηκε για το 100% του έργου!
Σύμφωνα με το πόρισμα ,τμήμα του οποίου φέρνουμε αποκλειστικά στην δημοσιότητα, βαρύτατες ευθύνες έχει ο σημερινός προϊστάμενος και τότε επιβλέπων μηχανικός της ΔΕΣΕ , Γεώργιος Κωστόγιαννης. Σύμφωνα με το πόρισμα καταλογίζονται ευθύνες διότι ενώ έπρεπε όταν η εταιρία ds που αρχικά είχε αναλάβει το έργο κατέθεσε προς έλεγχο και πληρωμή 11 λογαριασμούς όπως φαίνεται και στο πόρισμα από τον 17 έως και τον 27 που περιελάμβανε όλη την εκτέλεση έργου σαν να είχε αποπερατωθεί το 100% του έργου ο τότε επιβλέπων μηχανικός κ. Κωστόγιαννης ( καις ημερινός προϊστάμενος ΔΤΕ της ΔΕΣΕ ) όχι μονάχα φαίνεται λόγω φόρτου εργασίας δεν είδε ούτε τη γέφυρα 200 μέτρων του Ευρώτα, ότι δεν είχε φτιάξει η εταιρία αλλά δεν έστειλε ως όφειλε εντός μηνός την επιστροφή των 11 αεριτζίδικων λογαριασμών της ds με αποτέλεσμα η εταιρία να μπορεί να προχωρήσει σε τραπεζική εκχώρηση των λογαριασμών.
Έτσι λοιπόν και όταν αργότερα η τράπεζα hgbs ξαναέστειλε τους αντίστοιχους 11 λογαριασμούς από τους οποίους ζητούσε να χρηματοδοτηθεί η εταιρία ds και πάλι η υπηρεσία και ο κ. Κωστόγιαννης σύμφωνα με το πόρισμα, να μην επιστρέψουν εντός μηνός ως όφειλαν στην τράπεζα τους αντίστοιχους λογαριασμούς με την υποσημείωση ότι δεν έχει εκτελεστεί το έργο άρα και εδώ προχώρησε η τράπεζα και έδωσε περίπου 6 εκ ευρώ το 2009 στην ds χρήματα τα οποία ζητάει από την περιφέρεια του κυρίου Τατούλη να της καταβληθούν με σχετικές αγωγές που έχει καταθέσει και που όπως αναφέρει το πόρισμα πιθανότατα θα ζητηθεί να καταβάλλει το δημόσιο μέσω της περιφέρειας Πελοποννήσου.

skoyra pyri

Αναλυτικά δημοσιεύουμε τμήματα του πορίσματος αλλά και αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ που είχε φιλοξενήσει και το πόρισμα του ελεγκτή δημόσιας διοίκηση Λέανδρου Ρακιντζή που με βάση το πόρισμα που συνέταξε η υπηρεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης επι Τάσου Αποστολόπουλου για το συγκεκριμένο έργο , παρέπεμπε τον επιβλέποντα μηχανικό και σημερινό προϊστάμενο της ΔΕΣΕ του Περιφερειάρχη κυρίου Τατούλη , μαζί με τον τότε διευθυντή της ΔΕΚΕ Γιώργο Παπαηλίου στο πειθαρχικό συμβούλιο για τον καταλογισμό ευθυνών ενώ μηνυτήρια αναφορά και καταγγελία είχε καταθέσει και ο τότε νομάρχης Λακωνίας στον εισαγγελέα Σπάρτης, Κωνσταντίνος Φούρκας. Και βέβαια οι εργαζόμενοι της ds πάνω από 50 άτομα που έμειναν απλήρωτοι με ποσό πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ , παλεύουν μέχρι σήμερα δικαστικά εναντίον της ΔΕΣΕ για τα 500. 000 ευρώ διότι ο εργολάβος πρόλαβε και εισέπραξε τα λεφτά και από το δημόσιο και από τις τράπεζες.

arxeio 5
Και πάμε τώρα στο κυρίως πιάτο!
Στις 17-9-2013 όπως φαίνεται και στο σχετικό έγγραφο που δημοσιεύουμε στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου που προεδρεύει η κυρία Νικολάκου , εμφανίζεται η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης εκ νέου του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ – ΠΥΡΙ» όπου επανεντάσσει το έργο σε διαδικασία δημοπράτησης ( αφού πρώτα ο κ. Τατούλης και η κ Νικολάκου χτύπησαν την παράγκα των έργων και έχουν ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες τις νομικές για τον καταλογισμό των ευθυνών στην εποπτεύουσα υπηρεσία την ΔΕΣΕ για τα προηγούμενα χαμένα 20 εκατομμύρια) με το ποσό συνολικού προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων 450 χιλιάδων ευρώ μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΣΑΕΠ 0268.
Κάνουμε λοιπόν εδώ μια πρόσθεση : 20.480 και 21.450 συν καμιά δεκαριά χιλιάδες ευρώ με τους τόκους που θα ζητάει η τράπεζα μέχρι να τελεσιδικήσει η αγωγή που έχει κάνει στην περιφέρεια Πελοποννήσου, θα περάσει τα 50 εκ ευρώ και ας μην έχουμε υπολογίσει κάποια έκπτωση του 12 παράδειγμα τοις εκατό που συνήθως βλέπουμε τελευταία σε κάποια περίεργα έργα που δημοπρατούνται στην περιφέρεια Πελοποννήσου , σίγουρα βέβαια θα είναι πάνω από τα 45 εκ. ευρώ!
Και πάμε στην τελευταία σελίδα της προχθεσινής νέας επανένταξης του έργου και τι βλέπουμε;
Ποιος υπογράφει την μελέτη του ΣΚΟΥΡΑ – ΠΥΡΙ;
Μα φυσικά ο άτρωτος Γεώργιος Κωστόγιαννης που χάριν στην σωστή επίβλεψη του προηγούμενου έργου ΣΚΟΥΡΑ – ΠΥΡΙ και της αναδόχου ds αυτή τη φορά θα ελπίζει ο κ. Περιφερειάρχης ο κ. Τατούλης ότι δεν θα του ξεφύγει το έργο και ότι θα καταφέρει να δει την γέφυρα του Ευρώτα που δεν είχε γίνει και έτσι να μπορέσει να τελειώσει το έργο αλλά σχεδόν με τριπλάσια τιμή!

arxeio7
Και εδώ διερωτώμεθα!
Κ. Τατούλη κύριε Περιφερειάρχα, τόσους μηχανικούς έχετε στην ΔΕΣΕ πώς καταφέρνετε και ο κ. Κωστόγιαννης παραμένει προϊστάμενος της ΔΕΣΕ; Και όχι ένας απλός μηχανικός από την στιγμή μάλιστα που χάριν απ ότι θυμηθήκαμε και της συνεισφοράς της οικονομικής επιτροπής της κ. Νικολάκου με την γνωμοδότηση που ζήτησε από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και που φυσικά πλήρωσε η περιφέρεια 12 χιλιάδες ευρώ θυμίζουμε, έχετε φτάσει να παίζετε πινγκ πονγκ ποιο πειθαρχικό συμβούλιο θα περάσει για καταλογισμό ευθυνών τον σημερινό σας προιστάμενο της ΔΕΚΕ κ. Κωστόγιαννη της περιφέρειας το δικό σας δηλαδή ή της αποκεντρωμένης του κ. Αγγελάκα που υπέδειξε και ο κ. Ρακιντζής;
Αυτά τα πράγματα δεν σας έχουν προβληματίζει αν μη τι άλλο στο ηθικό κομμάτι ότι ένας υπάλληλος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταλογισμού ευθυνών από τις οποίες προέκυψε ζημιά εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο, αν μη τι άλλο δεν μπορεί να κατέχει την θέση προϊσταμένου στην ΔΕΣΕ και άντε για σας ακόμη δεν σας αγγίζει το ότι ο ίδιος άνθρωπος, ο ίδιος υπάλληλος σας που πριιν από 5 χρόνια δεν είδε την γέφυρα του Ευρώτα ότι δεν είχε κατασκευαστεί από την εταιρία και 12 χλμ δρόμο λόγω « φόρτου εργασίας» φέρνει σήμερα στην οικονομική επιτροπή υπογράφοντας την μελέτη του ίδιου έργου; Και στην οικονομική επιτροπή οι δυο Λάκωνες που συμμετέχουν δεν έκαναν την πρόσθεση που κάναμε εμείς παραπάνω οτι το έργο ξεπερνά τα 50 εκ ευρώ ενώ εδώ και 4 χρόνια δεν υπάρχει καταλογισμός ευθυνών ; Τι θα πουν οι Βουλευτές του νομού και ο Υπουργός ο Κ. Γρηγοράκος; σε ποια συρτάρια βρίσκεται άραγε της εισαγγελίας Σπάρτης η καταγγελία του πρώην Νομάρχη κ. Φούρκα και γιατί δεν σχετίζονται οι μηνύσεις που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι που εδώ και 5 χρόνια είναι απλήρωτοι με τον όλο φάκελο του έργου;

arxeio4 b
Τα ψέματα τελείωσαν εμείς θα καταθέσουμε μέσα στην εβδομάδα όπου πρέπει όλο το φάκελο με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει για το συγκεκριμένο έργο το οποίο φαίνεται να στοιχίζει πάνω από 50 εκ ευρώ και σίγουρα είναι το 1ο στη σειρά που θα καταθέσουμε από τα υπόλοιπα 9.
Παράλληλα θέλουμε να ρωτήσουμε τον κ. Περιφερειάρχη ο οποίος μας υπέδειξε το δρόμο και τον ευχαριστούμε ότι όποιος έχει τα στοιχεία να τα καταθέσει εκεί που πρέπει, στην αδέκαστη Δικαιοσύνη, σας ρωτάμε λοιπόν: μήπως μπορείτε να μας πείτε ο προϊστάμενος όπως υπογράφει και στην επαναδημοπράτηση του έργου κ. Πολυχρόνης Παπαιωάννου πόσα χρόνια είναι στην υπηρεσία σας ;πως έφτασε να παραταθεί κατά 3 χρόνια και πέραν των συνταξίμων που έπρεπε να πάρει , αναθέτοντας του την θέση του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή αλλά σε ποια υπηρεσία; Γιατί κύριε Περιφερειάρχα την παράταση την πήρε στο να παραμείνει στην ΔΕΣΕ ο κ. Παπαϊωάννου των 3 ετών, και να περνάει αισίως τα 40 χρόνια στην υπηρεσία της ΔΕΣΕ , υπάρχει κ. Τατούλη ή δεν υπάρχει και σε ποια υπηρεσία αυτή η θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή;

arxeio 6
Και ν αγγίξουμε λίγο χωρίς να ακουμπήσουμε προσωπικά δεδομένα. Αμείβεται και με τι ποσό επιπλέον του μισθού του ο κ. Παπαϊωάννου για την θέση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της υπηρεσίας χι ,ο οποίος μαζί με τον κ Κωστόγιαννη διοικούν αυτή τη στιγμή την ΔΕΣΕ, Υπηρεσία που προΐσταστε εσείς κ.,Τατούλη , η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής αλλά και τα μέλη της που ψηφίζουν και ελέγχουν όλα τα έργα της περιφέρεια σ και υπηρεσία που δημοπρατεί και ελέγχει την εκτέλεση των έργων της περιφέρειας Πελοποννήσου όπου δραστηριοποιούνται και αναλαμβάνουν έργα και οι εταιρίες της οικογενείας σας ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ .
Αυτές τις απαντήσεις σίγουρα περιμέναμε να τις ακούσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου θα φέρνατε όλα τα έργα, τα «αμαρτωλά» όπως φώναζε ο κ. Γόντικας , και δεσμευτήκατε αλλά… στο επόμενο συμβούλιο από τη δέσμευση το ξεχάσατε!
Και όταν σας το θύμισε ο κ. Γόντικας του είπατε ότι τα έχετε στείλει στην Δικαιοσύνη , επειδή λοιπόν εμείς το ΣΚΟΥΡΑ – ΠΥΡΙ δεν το βρήκαμε , το στέλνουμε εμείς και σε κάθε ελεγκτικό όργανο του Δημοσίου.

Η έρευνα συνεχίζεται και για άλλα έργα , Διαβάστε την Επόμενη Κυριακή το ιστορικό του έργου ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΒΟΥΤΙΑΝΩΝ , Ποια εταιρία το είχε αναλάβει στην αρχική κατασκευή που έπεσε , ποια ,πως το πήρε και το ολοκλήρωσε .

arxeio7