Αρχική Χωρίς κατηγορία «Σφράγισαν» Το κέντρο Νέων εν κρυπτώ;

«Σφράγισαν» Το κέντρο Νέων εν κρυπτώ;

Θέμα εγείρει η Πρωτοβουλία για την Συνέχεια και την Διατήρηση του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Χαρακτήρα του Κέντρου Νέων Κορινθίας με την δημόσια αναφορά της περι «εν κρυπτώ λουκέτου» στο Κέντρο Νέων. «Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, προχώρησε στο κλείσιμο του Κέντρου Νέων αλλάζοντας τα λουκέτα στον προαύλιο χώρο, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση στις ομάδες και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο με την γνωστή δικαιολογία, με την οποία επιχείρησε να κάνει το ίδιο πράγμα και τον Ιούλιο, μόνο που τότε είχε την ευθιξία να ειδοποιήσει κι έτσι αντιμετώπισε μια ισχυρή αντίδραση.»

kentro neon 2
Η αλλαγή στις κλειδαριές του χώρου αναιρεί απευθείας την όποια δραστηριότητα στο χώρο και ως εκ τούτου αναβάλλονται προγραμματισμένες δράσεις. Μαζί με τις εκδηλώσεις αναβλήθηκε και το ραντεβού που είχε κλειστεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη με αντικείμενο το συγκεκριμένο ζήτημα.
«Η Πρωτοβουλία για την διατήρηση του κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του Κέντρου Νέων και τους πολίτες που παρακολουθούν τα εργαστήρια και τις εκδηλώσεις, δηλώνουμε για μια ακόμα φορά την απόφασή μας να αγωνιστούμε για την απόδοση του χώρου στους πολίτες και θα έχουμε την ευκαιρία τις επόμενες μέρες να ακούσουμε τα επιχειρήματα της Περιφέρειας για την ερημοποίηση και την υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Αξίζει να σημειωθεί, για μια ακόμη φορά, ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο, αφού στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτών και των ομάδων.»

pelops
Η Πρωτοβουλία είχε ζητήσει ραντεβού με το νέο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη για το θέμα, το ραντεβού ωστόσο ακυρώθηκε

Ο αποκλεισμός του χώρου προκαλεί ερωτήματα για την πρωτοβουλία. Είναι κλείσιμο του χώρου έως την καταμέτρηση των πραγμάτων της υπό εκκαθάρισης εταιρίας ή μήπως είναι κλείσιμο οριστικό;
Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Της Δευτέρας εκεί όπου θα τεθεί και η πρόταση της πρωτοβουλίας για την μελλοντική λειτουργία του Κέντρου. Θα επανέλθουμε μετά την συζήτηση της Δευτέρας.