Αρχική Χωρίς κατηγορία Παραιτήθηκαν οι Δήμαρχοι Σικυώνας και Βέλου – Βόχας! (video)

Παραιτήθηκαν οι Δήμαρχοι Σικυώνας και Βέλου – Βόχας! (video)

Δεν άντεξαν την πίεση των απορριμμάτων τα οποία συσσωρεύονται στους δήμους τους εδώ και 2 εβδομάδες μετά το λουκέτο στο ΧΥΤΑ Κιάτου. Οι Δήμαρχοι Βέλου – Βόχας και Σικυώνας κύριοι Παπακυριάκος και Σταματόπουλος , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη λύση στην μεταβατική περίοδο , κατέθεσαν το μεσημέρι στην περιφέρεια Πελοποννήσου τις παραιτήσεις τους!

Οι Δήμαρχοι τις τελευταίες 2 εβδομάδες είχαν προσπαθήσει μεσώ λαικών συνελέυσεων , δημοτικών συμβουλίων και αιτημάτων στην περιφέρεια για κατάσταση έκτακτης ανάγκης να δώσουν έστω και προσωρινά λύση, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Η οργή των πολιτών συσωρέυτηκε .Στη Βόχα και το Βέλο οι πολίτες μιλούν έργα που τελείωσαν μαζί με την προεκλογική περίοδο ενώ Οι δημοτικές παρατάξεις έσφιξαν παραπάνω την μέγγενη μιλώντας για απραξία και μη λύση.

Στο Κιάτο οι πολίτες έγραψαν στο δημαρχείο με σπρέι την αγανάκτηση τους στο πρόσωπο του Σπύρου Σταματόπουλου Ενώ βέλη εκτοξεύθηκαν και από τον πρώην Αντιδήμαρχο Νίκο Ζαχαρόπουλο ο οποίος μάλιστα ζητούσε να ερευνηθούν από τις εισαγγελικές αρχές οι ευθύνες του δημάρχου Σταματόπουλου

Και τα δυο δημοτικά συμβούλια συνεδρίασαν εκτάκτως προκειμένου να κατατεθούν οι παραιτήσεις αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις για το ενδεχόμενο οι παραιτήσεις των δημάρχων να μην ήταν συμβολικές αλλά ουσιαστικές πράγμα και που θα σημάνει έναρξη των διαδικασιών για την αναπλήρωσή τους

Για την ιστορία να πούμε εδώ πως σύμφωνα με τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων στο άρθρο στο άρθρο 72 προβλέπει πως
“Ο Δήμαρχος που παραιτείται μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να καταλάβει θέση δημοτικού συμβούλου και, στην περίπτωση αυτή, θεωρείται ότι είναι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος. Τη βούληση του αυτή γνωστοποιεί εγγράφως στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, συνυποβάλλοντας τη δήλωση παραίτησης του από το αξίωμα. Η θέση του δημοτικού συμβούλου καταλαμβάνεται από την ημερομηνία που γίνεται αποδεκτή η παραίτηση του από το αξίωμα του Δημάρχου.”
3. Σε κάθε άλλη περίπτωση η παραίτηση των αιρετών οργάνων των Δήμων και Κοινοτήτων από τις θέσεις που κατέχουν, ως εκ της ιδιότητάς τους, υποβάλλεται γραπτώς στα όργανα, τα οποία τα εξέλεξαν ή τα διόρισαν.
Η εκλογή ή ο ορισμός αντικαταστατών τους γίνεται για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της περιόδου, κατά την οποία ασκούσαν καθήκοντα οι παραιτηθέντες.

Η είδηση η οποία έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης ως πρώτη είδηση, δεν αποτελεί βεβαίως παρά… το Πρωταπριλιάτικο ψέμμα του super