Αρχική Χωρίς κατηγορία Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της ΚΑΡΝΤΟΜΠΑΓΚ – Ισχυρό πλήγμα στην οικονομία της...

Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της ΚΑΡΝΤΟΜΠΑΓΚ – Ισχυρό πλήγμα στην οικονομία της περιοχής

Ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη από τις 07:00 το πρωί στο εργοστάσιο της ΚΑΡΝΤΟΜΠΑΚ στην Κόρινθο. Η φωτά ξέσπασε λίγο μετά την έναρξη της πρωινής βάρδιας στο χώρο των αποθηκών. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι φλόγες εξαπλώθηκαν με ταχύτητα φωτός και μέσα σε μόλις 30λεπτά η αποθήκη καιγόταν στο σύνολό της! Η αποθήκη ήταν γεμάτη με τόνους χαρτί τους οποίους είχε προμηθευτεί η εταιρία προκειμένου να ανταποκριθεί στο πλήθος παραγγελιών που είχε. Το γεγονός της ταχύτατης εξάπλωσης της φωτιάς δημιουργεί πολλά ερωτήματα αφού μιλάμε για πεπιεσμένο χαρτί ( 2 τόνων το κάθε ρολό) , το ίδιο και η ταυτόχρονη παρουσία φλόγας σε όλο το μήκος της τεράστιας αποθήκης!
΄Αμεσα έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Κόρινθο ενώ μάχη έδιναν από τα πρώτα λεπτά οι εργαζόμενοι με τα μέσα της εταιρίας. Όσα υλικά εύφλεκτα όπως ήταν οι μπαλέτες, μπορούσαν να απομακρυνθούν απομακρύνθηκαν ενώ 5 ώρες μετά η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται με δυνάμεις να φτάνουν σε ενίσχυση της Κορίνθου και από την Πελοπόννησο. Στο χώρο έχουν φτάσει και υδροφόρες προκειμένου να προμηθεύσουν με όσο το δυνατόν περισσότερο νερό γίνεται.
Στο εργοστάσιο έσπευσαν όπως είναι λογικό και όλοι οι εργαζόμενοι δεδομένου ότι πρόκειται για μια ισχυρή εργοστασιακή μονάδα, υγιέστατη η οποία δίνει ψωμί σε εκατοντάδες οικογένειες. Φόβος όλων η εξάπλωση της φωτιάς σε όλους τους χώρους γεγονός που θα καθιστούσε αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία της επιχείρησης.
«Καιγόταν όλο το εργοστάσιο,έτσι φαινόταν από μακριά» δηλώνουν κάτοικοι της Αρχαίας ενώ οι στάχτες έφτασαν μέχρι και το Σολομό καλύπτοντας σπίτια και αυτοκίνητα!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η φωτιά δεν έχει περάσει στα άλλα κτίρια, περιορίζεται στο χώρο της αποθήκης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο χώρο αναμένοντας ενημέρωση για τις επόμενες ώρες αφού άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε και αν θα λειτουργήσει άμεσα η μονάδα.
Στο εργοστάσιο έφτασε στις12:00 το μεσημέρι πραγματογνώμονας ενώ η φωτιά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει σχεδόν σβήσει.
Η Πυροσβεστική θα διεξάγει το ανακριτικό έργο και θα δώσει απαντήσεις στα τεράστια ερωτηματικά που έχουν προκύψει με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες να λένε πως ο συναγερμός στο εργοστάσιο χτυπούσε από τις 6παρά, πριν δηλαδή πιάσει δουλειά η πρωινή βάρδια