Αρχική Ν. Λακωνίας Ιατρική διημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο ΚΥ Αρεόπολης «Πρόληψη και...

Ιατρική διημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο ΚΥ Αρεόπολης «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση»

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για τον καρκίνο του μαστού αναμένεται να δώσει η ιατρική διημερίδα με τίτλο «Καρκίνος μαστού: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, από τις 8.30΄ το πρωί έως τις 3.30΄ το μεσημέρι, στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις (υπερηχογράφημα μαστών, ψηλάφηση μαστικού αδένα), με στόχο την αφύπνιση και ενημέρωση όλων των κατοίκων της Μάνης.
Η διημερίδα, που διεξάγεται για δεύτερη φορά, διοργανώνεται από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία–Ίαση–Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Μυστικό η έγκαιρη πρόληψη
«Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Η πρόοδος των επιστημονικών μεθόδων μας βοηθάει πια να τον αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό όμως είναι πάντα ότι, όσο νωρίτερα διαγνωστεί, τόσο αποτελεσματικότερες είναι οι θεραπείες μας», εξηγεί ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολη Dr Ανάργυρος Μαριόλης, ενώ για τη διημερίδα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αρεόπολη σημειώνει: «Κάπως έτσι σημειώνεται ένα ακόμα βήμα προς την καθιέρωση παρόμοιων εκδηλώσεων, που απώτερο στόχο έχουν την εμπέδωση της αξίας της πρόληψης στη συνείδηση των πολιτών».