Αρχική Χωρίς κατηγορία Οι Κορίνθιοι του γύρισαν την πλάτη στις εκλογές και τώρα ελπίζει να...

Οι Κορίνθιοι του γύρισαν την πλάτη στις εκλογές και τώρα ελπίζει να γίνει… ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ… ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

• Ο Επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Νανόπουλος προσέφυγε στο εκλογοδικείο αρνούμενος να αποδεχτεί το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Μαίου.
• Θεωρεί βέβαιον πως το αποτέλεσμα θα ανατραπεί και θ αναλάβει Δήμαρχος στη θέση του Δημάρχου!
• Μίλησε χθες μετά την εκδίκαση της ένστασης για βούληση εκλογέων την οποίαν όμως δεν αποδέχεται αφού δεν τον καθιστά Δήμαρχο!

Απίστευτο πραγματικά το σκηνικό που έχει στηθεί στο Δήμο Κορίνθου τους τελευταίους μήνες. Ακόμα και σήμερα η πόλη βρίσκεται υπο καθεστώς .. εκλογών «όμηρος» της σημερινής μείζονος μειοψηφίας, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ του Βασίλη Νανόπουλου η οποία αρνείται να αποδεχτεί το αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου και διεκδικεί τη δημαρχεία του Δήμου στα δικαστήρια!
«Η δικαιοσύνη στην οποίαν έχουμε εμπιστοσύνη θα αποτυπώσει την ακριβή βούληση των εκλογέων που είναι η νίκη του δικού μας συνδυασμού η οποία δεν αποτυπώθηκε όπως έπρεπε. Τα λάθη που έγιναν από τις εφορευτικές επιτροπές και τα λοιπά θεωρούμε με τα ευρήματα που έχουμε πως θα διορθωθούν και θ αποδοθεί η δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη. Τα στοιχεία που παρουσιάσαμε είναι τέτοια που δικαιολογούν πως εμείς είμαστε οι νικητές τη βραδιά των εκλογών κι αυτό θα μας αποδοθεί. Γι αυτό άλλωστε και προσφύγαμε στο εκλογοδικείο» δήλωσε ο Βασίλης Νανόπουλος εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου της Κορίνθου το μεσημέρι της Πέμπτης. Στον χώρο όπου δέχτηκε λεκτική επίθεση από πολίτη ο οποίος τον εγκαλούσε για την προσφυγή του και του υπενθύμιζε πως οι εκλογές τελειώνουν στις κάλπες και όχι στα δικαστήρια. Ο Β.Νανόπουλος την άποψη αυτή την χαρακτήρισε κατευθυνόμενη και ονομάτισε το Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό για να συμπληρώσει αμέσως μετά πως «υποθέτει» πως είναι κατευθυνόμενες από το Δήμαρχο τέτοιες συμπεριφορές.
Ωστόσο πολλάκις έχει καταγραφεί η άποψη των πολιτών για εκλογές που δεν κερδίζονται στα δικαστήρια, «Δήμαρχο εκλέγουν οι πολίτες και όχι οι δικαστές. Αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν οι χαμένοι και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία!», τούτες ωστόσο δεν λαμβάνονται υπόψιν από έναν συνδυασμό ο οποίος από τις 25 κιόλας του Μάη θεωρεί πως δημαρχεύει!

Οι περιπτώσεις της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης δεν παραδειγμάτισαν ως φαίνεται , η φρούδα ελπίδα έρχεται να ταυτιστεί με το Δήμο Μεσσήνης στον οποίον η διαφορά ήταν μόλις στην 1 ψήφο.
Στις δυο περιπτώσεις , Μεγαλόπολης και Τρίπολης , τα εκλογοδικεία επικύρωσαν τα αποτελέσματα της κάλπης και έτσι αποχώρησαν οι κύριοι Σμυρνιώτης και Μπούρης για να καθίσουν στα έδρανα της μειοψηφίας. Ο Δήμος Μεσσήνης αναμένει την απόφαση του εκλογοδικείου που εκδίκασε την ένσταση στις 26 Ιουνίου ( είναι ζήτημα ημερών για ένα δήμο που χάνεται ή κερδίζετε στην μια ψήφο) .
Η Κόρινθος θα «τραβήξει» πλέον του Οκτώβρη για να έχει οριστική απόφαση και να μπορέσει να ηρεμήσει εκλογικά!
Αν θα προσφύγει – στην περίπτωση που το εκλογοδικείο επικυρώσει και αυτό το αποτέλεσμα της κάλπης όπως άλλωστε θεωρεί ο συνδυασμός του Δημάρχου Κορίνθου Αλέκου Πνευματικού- η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ σε ανώτερα δικαστήρια; Δεν μένει παρα να περιμένουμε να δούμε ως που θα φτάσει ο χορός των ενστάσεων και της άρνησης αποδοχής τουα ποτελέσματος.
ΥΓ: Θα πρέπει εδώ να θυμίσουμε στον επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ τις πρόσφατες δηλώσεις του στο ερώτημα «αν η ένσταση απορριφθεί θ αποχωρήσετε;» την απάντηση του πως θα τιμήσει τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν και θα παραμείνει στην θέση του ακόμα κι αν αυτή είναι της μείζονος μειοψηφίας… Ίδωμεν!