Αρχική Χωρίς κατηγορία Η ασύδοτη δράση καπιταλιστών στο Βασιλίτσι Κορώνης

Η ασύδοτη δράση καπιταλιστών στο Βασιλίτσι Κορώνης

Συνέντευξη του Βαγγέλη Γούργαρη

Διαστάσεις παίρνει η ασύδοτη δράση καπιταλιστών στην Πελοπόννησο, που δραστηριοποιούνται στον ποιοτικό τουρισμό, δηλαδή τον τουρισμό για υψηλά βαλάντια.
Αποθρασυνόμενοι από την πολιτική των κυβερνήσεων και της E.E. που υλοποιεί και στηρίζει η Περιφέρεια και οι Δήμοι αφού :
• Διαθέτουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές στη Πελοπόννησο για την καπιταλιστική ανάπτυξη στο τουρισμό ( λιμάνια για να πιάνουν κρουαζιερόπλοια, μαρίνες, αεροδρόμια, …)
• Χαρίζουν δεκάδες στρέμματα φιλέτων γης, αξίας εκατομμυρίων ευρώ που ήταν δημοτικοί -κοινοτικοί – αγροτικοί ή επαρχιακοί δρόμοι που καταργήθηκαν και πέρασαν στην ιδιοκτησία κλειστών τουριστικών συγκροτημάτων .
• Αδειοδοτούν κλειστά σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου με χιλιάδες πεντάστερα δωμάτια, εκατοντάδες επαύλεις, βίλες και καμπάνες με γκολφ, σπα, …
Αποθρασυνόμενοι λοιπόν κάποιοι , από αυτήν την πολιτική στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης , θεωρούν ότι ζουν στο δικό τους βασίλειο.
Χαρακτηριστική περίπτωση , σύμφωνα και με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ των τοπικών και όχι μόνο μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι η επένδυση στο Βασιλίτσι – Κορώνη, που έγιναν σημεία και τέρατα, που με άδεια “πέργολας” κατασκευάστηκαν έργα “φαραωνικών” διαστάσεων με τεράστιες μάντρες, ελικοδρόμια !!! ιδιωτικά λιμάνια !!! Κοινόχρηστη γλίστρα έγινε ιδιωτική με άδεια του δήμου που δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα. Εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαιρέτων το 2011 – πρόστιμα που επιβλήθηκαν δεν πληρώνονται. Το παράνομο αγκυροβόλιο και οι τεχνικοί ύφαλοι παραμένουν εκεί και δεν κατεδαφίζονται.
Κάποιοι έλεγχοι που έγιναν από αρμόδιες υπηρεσίες το 2007, που είχε σκοτωθεί Σύριος εργάτης από την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας , φαίνεται ότι μόνο κάποια καθυστέρηση έφεραν στα έργα, αφού στο καπιταλισμό “νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη”.
Τα παραπάνω μαζί με τους ένοπλους φρουρούς της βίλας, και τα μαύρα τζιπ που κυκλοφορούν με φάρους στην Καλαμάτα, λες και είναι σερίφηδες, φαίνεται πως έχουν βάση και δικαιολογούν τα δημοσιεύματα και το κοινό αίσθημα που μιλάνε για “παρανομίες στο Βασιλίτσι με συγκάλυψη των αρχών. Αρκεί μόνο το τέχνασμα των αλλεπάλληλων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απαρτία για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) που έδωσε το πράσινο φως για να φτιαχτεί ιδιωτικός λιμενίσκος, παραβιάζοντας ακόμα και την κείμενη νομοθεσία.
Και όλα αυτά στο νομό καταγωγής του πρωθυπουργού και δίπλα στο χωριό καταγωγής στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.
Με μια κατάπτυστη και εμμέσως πλην σαφή απόφαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου, η πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μετά τα μεσάνυχτα, είπαν ναι στις παρανομίες και στην ασυδοσία του καπιταλιστή στο Βασιλίτσι Κορώνης και άναψε το πράσινο φως για καινούριες.
Είναι στο χέρι των κατοίκων, των φορέων, του λαϊκού κινήματος να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία των ακτών και των παραλιών από την ασύδοτη δράση των καπιταλιστών.