Αρχική Χωρίς κατηγορία Χ. Καμπούρης: Στην διάρκεια της θητείας μας θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο...

Χ. Καμπούρης: Στην διάρκεια της θητείας μας θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο δεν θα υπάρχει πουθενά αμίαντος» (video)

«Το χειρότερο ψέμα είναι η μισή αλήθεια». Ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων και πρώην Δήμαρχος Άσσου – Λεχαίου Χαράλαμπος Καμπούρης «ξεγυμνώνει» όλους εκείνους που μιλούν τελευταία για το νερό και την διέλευσή του από δίκτυα που φέρουν αμίαντο στην Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου , μια περιοχή η οποία σύντομα θα μπορέσει να ανοίξει την βρύση της και να πιεί νερό Στυμφαλίας.
« Χάριν ν ψηφοθηρίας κάποιοι υποψήφιοι προσπαθούν να βγάλουν τον κόσμο στα κεραμίδια., αυτά τα πράγματα δεν τιμούν την αυτοδιοίκηση. Στην Αθήνα εκατοντάδες χιλιόμετρα είναι με αμίαντο, όλοι πίνουν το ίδιο και εμείς όταν πηγαίνουμε. Αυτά δεν αναφέρονται τοπικά όμως! Δεν αναφέρεται ότι γίνονται διαδικασίες αντικατάστασης!»
Οι εκτενείς αναφορές που δυστυχώς πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζονται ανεύθυνες και με σκοπούς δόλιους ΑΦΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ πως η δημοτική αρχή προχωρά στην αντικατάσταση όλων αυτών των δικτύων τα οποία φέρουν αμίαντο παρ ότι δεν υπάρχει αποδεδειγμένη επίπτωση στην υγεία του πολίτη εφόσον ο αμίαντος δεν είναι εισπνεόμενος.
«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία , επι θητείας μου σαν Δήμαρχος αλλάξαμε 20 χλμ δικτύου στην Δ.Ε Άσου – Λεχαίου, αυτή η εργασία συνεχίζεται , έχουν καταγραφεί τα δίκτυα , ποια χρειάζονται αλλαγή και με τι. Η αντικατάσταση έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, χρησιμοποιούμε καλύτερα υλικά , αλλά και λόγω παλαιότητας δικτύου. Ποιος θα ρίξει ευθύνες που τοποθετήθηκαν πριν από 60 χρόνια δίκτυα αμιάντου; Τότε ήταν ένα καλό υλικό με προδιαγραφές. Στην διάρκεια της θητείας μας θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο δεν θα υπάρχει πουθενά αμίαντος»

Ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων αναφέρθηκε στο ζήτημα της σωστής υδροδότησης και της υπεύθυνης στάσης της δημοτικής αρχής
«Η υδροδότηση θα γίνει βάσει αναλύσεων και ελέγχων, όπως και στην Κόρινθο. Χημικές και μικροβιολογικές, ανακοινώσεις από τις υπηρεσίες και έπειτα θα δοθεί το οκ για να ανοίξει τη βρύση του ο πολίτης και να πιεί νερό! Οι εργασίες είναι στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου στο στάδιο των δοκιμών. Έχουν ξεκινήσει διότι πρέπει πέραν των αναλύσεων που θα ακολουθήσουν για την ποιότητα του νερού, πρέπει να γίνουν τεχνικές εργασίες για την ομαλή ροή του ύδατος.
»

Ο κ. Καμπούρης κλήθηκε να απαντήσει και για τα όσα ανέφερε σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο καθηγητής Ζαμπετάκης. «ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΨΈΜΜΑ ΕΊΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, άκουσα την συνέντευξη του επίκουρου καθηγητή , εγώ δεν τον γνώριζα, αν άκουγε κάποιος την συνέντευξη χωρίς να αναγράφεται η ιδιότητά του, κανείς δεν θα πίστευε ότι είναι καθηγητής. Η απαξίωσή του προς την ΤΑ και τους φορείς ήταν συγκεκριμένη. Ήθελε να απαξιώσει τους αυτοδιοικητικούς παρά να πείσει το δημότη για τα θέματα υγείας. Άκουσα την συνέντευξη , δεν απάντησε όμως σε βασικά ερωτήματα. Ο ίδιος πίνει νερό στο γραφείο του από το δίκτυο ύδρευσης της Αθήνας; ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΊΧΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΉΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ποιος του είπε ότι εδώ δεν κάνουμε αντικαταστάσεις;
Βγαίνει λοιπόν κάποιος, να λέει την αλήθεια ολόκληρη και όχι τι μας εξυπηρετεί για να πανικοβάλουμε τον κόσμο. Εγώ δεν είμαι καθηγητής, ή χημικός είμαι αυτοδιοικητικός αλλά αυτά δεν είναι σωστά πράγματα , εγώ τις εγκυκλίους έχω, αυτές διαβάζω και αυτές αναφέρω υπεύθυνα. Υπεύθυνο είναι το Υπουργείο υγείας, υπάρχει εδώ και 9 χρόνια εγκύκλιος που αναφέρεται σε αμιαντοσωλήνες, είναι συγκεκριμένη και αναφέρει ότι στις χημικές αναλύσεις ο αμίαντος δεν λαμβάνεται καν υπόψιν!
Είναι δυνατόν ένας αυτοδιοικητικός οργανισμός να λειτουργήσει χωρίς να έχει λάβει υπόψην εγκυκλίους; Κακώς ένα μήνα προ των εκλογών θίγονται θέματα τα οποία την επομένη θα τα θυμούνται, διότι ξέρουν ποια είναι η αλήθεια»