Αρχική Ρεπορτάζ Μπλόκο» στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού από τους δικαιούχους αποζημιώσεων!

Μπλόκο» στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού από τους δικαιούχους αποζημιώσεων!

Αποφασισμένοι να μην προχωρήσει το έργο του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού αν δεν πληρωθούν οι δικαιούχοι αποζημιώσεων απαλλοτριώσεων.

Στους δρόμους βγήκαν εγκαινιάζοντας ένα κύκλο κινητοποιήσεων εν όψει της έναρξης των έργων στον πολύπαθο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού. Έτσι σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, οι δικαιούχοι αποζημιώσεων απαλλοτριώσεων παράταξαν συμβολικά τα οχήματά τους σε ένα κομμάτι του υπό κατασκευή δρόμου, στην περιοχή «Τσίκουζα» δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να μην προχωρήσει το έργο εάν δεν πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Σε περίπτωση που δεν κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, ή έστω στο Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οι δικαιούχοι θα προχωρήσουν σε νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Έντονες οι αντιδράσεις των δικαιούχων.

Ο κ. Πολυχρόνης Γεωργιόπουλος μιλώντας εκ μέρους των δικαιούχων είπε πως πρόκειται για μια προειδοποιητική συνάντηση των 130 δικαιούχων αποζημιώσεων, ενώ αναφέρθηκε στην υπόσχεση που είχε δώσει ο Περιφερειάρχης τον μήνα Μάιο στην βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων σχετικά με την πληρωμή των αποζημιώσεων η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου. Τόνισε πως είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκαιο αίτημα τους, θέλουν να γίνει το έργο και όλα να πάνε καλά. Όπως είπε σε επικοινωνία που είχαν με τον εργολάβο, με τον οποίον δεν έχουν κανένα πρόβλημα, θα κάνουν μια συνάντηση μαζί του προκειμένου να τον κάνουν κοινωνό του προβλήματος και να τον προειδοποιήσουν ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε «τσαπιά» αν δεν μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο κ. Γιώργος Γουρδουβέλης σημείωσε πως ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι έλαβαν και το υπόλοιπο 40% των αποζημιώσεων, οι 130 δικαιούχοι δεν έχουν πάρει ευρώ!

Η κα. Φαίδρα Γιαννακοπούλου είπε πως περιμένουμε να πληρωθούμε τόσο καιρό και το μόνο που παίρνουμε είναι υποσχέσεις… «δεν θα επιτρέψουμε να τελειώσει το έργο αν δεν πάρουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε», σημείωσε κλείνοντας.

Η κα. Άννα Ανδρώνη είπε χαρακτηριστικά: «Θα συμπεριφερθούμε με την ίδια αλητεία που μας έχουν συμπεριφερθεί».

Ο κ. Νίκος Γεωργακόπουλος ανέφερε πως… «χωρίς να ρωτήσουν πάλι σημαδεύουν να κόψουν δένδρα»!

Δεν πήραν «εμπρός» σήμερα τα μηχανήματα.

Παρόλα αυτά, αν και για σήμερα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εργασίες του δρόμου από την ανάδοχο εταιρία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ» αυτό δεν συνέβη.

Διαβεβαιώσεις για πληρωμή εντός δέκα ημερών από την Περιφέρεια.

Για τον λόγο αυτό βρέθηκε σήμερα στην Καλαμάτα στο κτίριο της νομαρχίας η Τοπική Σύμβουλος Γαργαλιάνων κα. Διονυσία Νικολοπούλου, εκπροσωπώντας το Δήμο Τριφυλίας αλλά και τους 130 δικαιούχους αποζημιώσεων, η οποία συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Μαντά και την κα. Νικολάκου οι οποίοι την διαβεβαίωσαν πως σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών, το πολύ, θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς υπήρξε μια δικαστική απόφαση στην οποία οφείλεται και η καθυστέρηση των πληρωμών.

Πηγή gargalianoionline.gr