Αρχική Ν. Κορινθίας «Κλινικά νεκρό» το Νοσοκομείο Κορίνθου – Στοιχεία σοκ για τη δημόσια...

«Κλινικά νεκρό» το Νοσοκομείο Κορίνθου – Στοιχεία σοκ για τη δημόσια Υγεία και στην Πελοπόννησο

Στοιχεία – φωτιά για την κατάσταση της δημόσιας υγείας, έδωσε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Τα στοιχεία αναφέρονται στις ελλείψεις που υπάρχουν σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας. Η εικόνα, όπως αποτυπώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως εξής:
1. Νοσοκομείο Πάτρας: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Η νέα πτέρυγα κατάντησε το γεφύρι της Άρτας. Εργαστήρια με δανεικούς εργαζόμενους, τεράστιες ελλείψεις υλικών, έκλεισαν χειρουργικά τραπέζια.
2. Νοσοκομείο Αγρινίου: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δρομολόγια θανάτου καρδιολογικών ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα νοσοκομεία, λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής. Η μονάδα τεχνητού νεφρού είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 πριν λίγο καιρό.
3. Νοσοκομείο Αιγίου: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργούν τα εργαστήρια, δεν λειτουργεί ο Αξονικός. Ανύπαρκτη η Μαιευτική κλινική.
4. Νοσοκομείο Καλαβρύτων: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Προβλήματα με τις διακομιδές ασθενών. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου). Υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο.
5. Νοσημάτων Θώρακος Πάτρας: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες συγχώνευσης με Γ.Ν. Πατρών. Σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού και προσωπικού.
6. Παίδων “Καραμανδάνειο” Πάτρας: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
7. Πανεπιστημιακό Ρίου: Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Κενές 487 οργανικές θέσεις. Λόγω ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος Διοικητής χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς, λες και το Νοσοκομείο είναι στρατιωτική μονάδα.
38. Νοσοκομείο Κορίνθου: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 40% ακάλυπτες οργανικές θέσεις. Έκλεισε εδώ και ένα χρόνο η Παιδιατρική κλινική. Το μισό μήνα είναι κλειστή σε εφημερίες η Ουρολογική κλινική. Πάνω από 50% ακάλυπτες οι θέσεις σε Νοσοκόμους – Τραυματιοφορείς. Λόγω έλλειψης ειδικευόμενων ιατρών είναι αδύνατη η κάλυψη των ΤΕΠ. Οφείλονται εκατοντάδες ρεπό στο προσωπικό και κανονικές άδεις από το έτος 2014. Συχνές βλάβες του παλαιού Αξονικού τομογράφου. Δανεικά ανταλλακτικά από άλλα νοσοκομεία. Δεν υπάρχει Μαγνητικός τομογράφος. Πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα.

43. Νοσοκομείο Καλαμάτας: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 75 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 30 κενές οργανικές θέσεις παραϊατρικού. Υπολειτουργεί ο μοναδικός Μαγνητικός Τομογράφος που υπάρχει στον νομό προς όφελος των ιδιωτών.
44. Νοσοκομείο Πύργου: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν μπορεί να καταρτιστεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών. Υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική η μοναδική στο Νομό. Αναζητούνται καρδιολόγοι με μετακινήσεις. Ο Αξονικός Τομογράφος ο μοναδικός στο Νομό συνήθως είναι χαλασμένος (η σύμβαση συντήρησης έληξε εδώ και δέκα χρόνια). Μαγνητικός δεν υπάρχει, πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. Ελλείψεις σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Στο Καρδιολογικό τμήμα δεν υπάρχει υπέρηχος καρδιάς. Έκλεισαν την Μαιευτική κλινική στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και η μοναδική που υπάρχει πια στο Νομό, στο Νοσοκομείο Πύργου, υπολειτουργεί με 9 κενές οργανικές θέσεις στις 15 προβλεπόμενες.