Αρχική Ν. Αρκαδίας Πόσο ασφαλή είναι τα σχολεία του Δήμου Τρίπολης;

Πόσο ασφαλή είναι τα σχολεία του Δήμου Τρίπολης;

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων στη συνεδρίαση της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο κ. Κώστας Τζιούμης απηύθυνε ερώτηση στον δήμαρχο σε σχέση με τις απαραίτητες επισκευές στα σχολεία του Δήμου, ορισμένα από τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
«Στο 1ο Λύκειο κρέμονται σοβάδες από τα κεφάλια των παιδιών μας. Φροντίστε έστω και την τελευταία ώρα να κάνετε τις βασικές επιδιορθώσεις για να μην κινδυνεύσουν παιδιά», επεσήμανε ο κ. Τζιούμης και εξακολούθησε λέγοντας:
Είναι ντροπή να λέτε στους συλλόγους να βάλουν χρήματα για να αγοραστούν λάμπες στα σχολεία.
Ο κ. Παυλής απάντησε λέγοντας ότι είναι πολλές οι εκκρεμότητες και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ από την άλλη πλευρά τα χρήματα είναι ελάχιστα. Είναι πολύ σωστό πρώτα να γίνει η κατανομή των χρημάτων και μετά να ξεκινήσουν αυτές. Τα χρήματα τα οποίαν δίνονται για εργασίες στα κτίρια είναι 10.000 ευρώ.
Με εντολή μας πριν από 6 μήνες η τεχνική υπηρεσία επισκέφτηκε όλα τα σχολικά κτίρια και έχουν γίνει έγγραφες επισημάνεις για το ποια είναι τα προβλήματα.
«Η διοίκηση έχει την ευθύνη να πάρει τους αναλυτικούς πίνακες με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν», είπε, ενώ ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στο 4ο Λύκειο και 1ο -3ο Γυμνάσιο.
Όπως είπε, η Υπηρεσία Πρασίνου κάνει αποψιλώσεις στα σχολεία και έως τις 11 του μήνα αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί, όπως και οι εργασίες στα υδραυλικά. Τα υπόλοιπα, όπως είπε, έχουν αξιολογηθεί και θα ξεκινήσουν. Και τόνισε ότι στα άμεσα σχέδια είναι και το 2ο Λύκειο, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις.