Αρχική Χωρίς κατηγορία Κόρινθος: 36 αγρότες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Κόρινθος: 36 αγρότες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 36 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Στα δικαστήρια της Κορίνθου βρέθηκε χτες ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση, για να συμπαρασταθεί στους 36 αγρότες που διώκονται για «παρακώλυση συγκοινωνιών» για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που συμμετείχαν το 2010.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Σήμερα διώκονται αυτοί που αγωνίζονται να οργανώσουν την πάλη των ανθρώπων του μόχθου, προκειμένου να φρενάρουν τη λαίλαπα των μέτρων που παίρνονται για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.
Αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, ποιους πραγματικά φοβάται.
Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ταγμένη να υπηρετεί αυτό ακριβώς το κράτος, αφού είναι το πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου.
Να είναι σίγουροι ότι τα σχέδιά τους θα τσακιστούν σε αυτό που προσπαθούν πάση θυσία να εμποδίσουν, στο οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα.
Κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι μπορούν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και την αποφασιστικότητα των μικρομεσαίων αγροτών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις διώξεις και τα αγροτοδικεία, τις κατασταλτικές τακτικές που συνοδεύουν πάντα τις αντιλαϊκές και αντιαγροτικές πολιτικές.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες, τα ταξικά συνδικάτα, τους άλλους φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας να πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις τους, να δώσουν μαχητική απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.»