Αρχική Χωρίς κατηγορία Δισέλιδο και στο “ΠΟΝΤΙΚΙ”: Ένας Τατούλης υπογράφει, ένας Τατούλης… εισπράττει!

Δισέλιδο και στο “ΠΟΝΤΙΚΙ”: Ένας Τατούλης υπογράφει, ένας Τατούλης… εισπράττει!

Νωπό ακόμα το μελάνι από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη περί νομίμου και ηθικού, μάλιστα ο ίδιος διεκδίκησε την «πρωτιά» της αναφοράς αυτής σημειώνοντας πως «εγώ μίλησα πρώτος για το νόμιμο και ηθικό. Το νόμιμο πρέπει να είναι και ηθικό» είπε ο Πέτρος Τατούλης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή από την έδρα της Περιφέρειας και όμως…

Τα έργα και οι ημέρες της διοίκησης της αρχής του Πέτρου Τατούλη έγιναν αντικείμενο έρευνας από ακόμα μια εφημερίδα ( το ΣΗΜΕΡΑ πολλάκις και εδώ και μήνες έχει αναφερθεί , πολλάκις έχει δημοσιεύσει έγγραφα – ντοκουμέντα- πολλάκις έχει κατηγορηθεί), αυτή τη φορά «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ».

Στο φύλλο της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης καταλαμβάνει ένα ολόκληρο δισέλιδο , σ ένα ρεπορτάζ – καταπέλτη για την ηθική των πράξεων που αποδεικνύεται με συγκεκριμένα έγγραφα.
Συγκεκριμένα στην αρχή του ρεπορτάζ σημειώνεται με έμφαση: «Τα μυστήρια της Πελοποννήσου «πυκνώνουν» το τελευταίο διάστημα και συνθέτουν ένα πάζλ το οποίο – όπως λένε στην Τρίπολη- κάνει τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να μην αισθάνεται και τόσο… άνετος! «
Λίγο παρακάτω το ρεπορτάζ εστιάζει στο νόμιμο και ηθικό, την πατρότητα του οποίου διεκδίκησε ο Πέτρος Τατούλης την περασμένη Παρασκευή από την συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ. «Η αλήθεια είναι πως εδώ και μήνες προκύπτουν συνεχώς και νέα στοιχεία, τα οποία μάλιστα σε ογκώδεις φακέλους έχουν παραδοθεί σε 2 υπουργούς ( Χρυσοχοίδη – Μιχελάκη), στους οικονομικούς εισαγγελείς και στον γενικό επιθεωρητή Λ. Ρακιντζή. Τι περιέχουν οι φάκελοι και τι δείχνουν τα στοιχεία; Την υπερδραστηριότητα που έχουν αναπτύξει στην Πελοπόννησο οι οικογενειακές επιχειρήσεις Τατούλη στον τομέα των δημοσίων έργων ( δρόμοι, γεφύρια. Λιμάνια, ότι κατασκευάζεται και ότι ασφαλτοστρώνεται). Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το…θέαμα με τα δεκάδες επίσημα έγγραφα που βγαίνουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου , με βάση τα οποία ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης υπογράφει την εντολή πληρωμής για να εισπράξει ο αδερφός του Βασίλης Τατούλης. Ακόμα κι αν όλες αυτές οι αναρίθμητες εργολαβίες προκηρύχτηκαν, εξελίχθηκαν και ολοκληρώθηκαν αψεγάδιαστα ( κάτι που αμφισβητείται) δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα τουλάχιστον ΗΘΙΚΗΣ! Και είναι αυτό που κάνει πολλούς Πελοποννήσιους να λένε ότι ζουν στην χώρα του «Τατουλιστάν!»
PONTIKI

Στην συνέχεια ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ κάνει λόγο για “απορροφητήρες του ΕΣΠΑ”, ενθυμούμενο τα λεγόμενα του πολιτευτή Μεσσηνίας της ΝΔ και προσωπικού φίλου του Αντώνη Σαμαρά Μίλτου Χρυσομάλλη ότι “πρωταθλήτρια του ΕΣΠΑ δεν είναι η Πελοπόννησος, αλλά η οικογένεια Τατούλη”
PONTIKH3

“Τον οικογενειακό όμιλο συνθέτουν τρεις εταιρείες” συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.
“Η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική (4ης τάξης) που “παίζει” τα μεγάλα έργα των δακέδων εκατομμυρίων. Αν και προϋπήρχε λένε της άφιξης Τατούλη στην Πελοπόννησο το 2010, εμφανίζεται να ανακοινώνει την καταχώριση της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΕΚ 11516/1-11-2011) της υπηρεσίας της περιφέρειας με φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, με την εξής σύνθεση: Πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής Βασίλειος Τατούλης (αδελφός) και αντιπρόεδρος Χρισταλένη Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη).
Η Ασφαλτοδυναμική ΑΕ που κι αυτή καταχωρήθηκε στο Μητρώο ΑΕ (ΦΕΚ 12609/8-11-2012) της περιφέρειας με υπογραφή Πέτρου Τατούλη και την εξής σύνθεση: Πρόεδρος Βασίλειος Τατούλης (αδελφός), μέλη Δ.Σ. Χρθσταλένη Τατούλη και Παναγιώτης Τατούλης (παιδιά του Πέτρου).
Η ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική, η “μικρή” του ομίλου, μια Ο.Ε. που ανήκει στον αδελφό Βασίλειο και “παίζει δυναμικά” στα μικρότερης κλίμακας έργα, στο τσικό επίπεδο των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ…”

ΠΟΝΤΙΚΗ2

ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ (κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)

< Τη συντήρηση – ασφαλτόστρωση της ΕΟ Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη (Τμήμα Αργολίδας) προϋπολογισμού μελέτης 600.000 ευρώ (10 Δεκεμβρίου 2013)
> Τη συντήρηση – βελτίωση του δρόμου Μεγαλόπολης – Καρύταινας, με προϋπολογισμό 664.000 ευρώ (31 Δεκεμβρίου 2013)
> Την βελτίωση – αποκατάσταση στο επαρχιακό δίκτυο Τρίπολη – Ρίζες – Καστρί – Αγ. Πέτρος – Μαλεβή – Άστρος Κυνουρίας, με προϋπολογισμό 553.000 ευρώ (1 Νοεμβρίου 2013)
> Τη συντήρηση του δρόμου Ελληνικό – Στεμνίτσα, προϋπολογισμού 142.000 ευρώ (25 Φεβρουαρίου 2014)
> Τη βελτίωση ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της ΕΟ Κορίνθου – Άργους με την επαρχιακή οδό προς Καρυά, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ. Για το συγκεκριμένο έργο υπήρξε υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου TRANSWORD (3 Οκτωβρίου 2013)
> Βελτίωση του δρόμου ΕΟ Τρίπολης – Σπάρτης προς Βουρβουρά – Καστρί – Αγ. Πέτρο, προϋπολογισμού 365.000 ευρώ (7 Σεπτεμβρίου 2012)
> Βελτίωση – ασφαλτόστρωση των οδικών αξόνων δήμου αντί 238.000 ευρώ (11 Οκτωβρίου 2012) >>