Αρχική Χωρίς κατηγορία Ανατροπή του «συστήματος Τατούλη» είναι ο μοναδικός δρόμος για να γυρίσει η...

Ανατροπή του «συστήματος Τατούλη» είναι ο μοναδικός δρόμος για να γυρίσει η Πελοπόννησος σελίδα

Στο Ναύπλιο, Άργος και Σπάρτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης
Η Πελοπόννησος γυρίζει σελίδα με την ανατροπή του «συστήματος Τατούλη»

Το Σάββατο 8 Μαρτίου από την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο, κηρύχθηκε και επίσημα η έναρξη του αγώνα για να συναντηθεί η Πελοπόννησος με το μέλλον που της αξίζει.

Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε διευρυμένη σύνθεση με τους Συντονιστές των οργανώσεων, παρόντες τους υποψηφίους δημάρχους Ναυπλιέων Π. Κοκκινόπουλο, Ερμιονίδας Κ. Λυμπερόπουλο, την επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Επιδαύρου Νίνα Κουλετάκη, το βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα και με τη συμμετοχή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη.

Κοινός τόπος είναι πως η ανατροπή του «συστήματος Τατούλη» είναι ο μοναδικός δρόμος για να γυρίσει η Πελοπόννησος σελίδα, για να τερματιστεί η πιο ακραία μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα σε ελληνική Περιφέρεια, με κύριους στόχους:
• Δημοκρατία και απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο διοίκησης της Περιφέρειας.
• Παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και όχι των ημετέρων.
• Τερματισμό των όποιων σχεδίων για αποικιακού τύπου Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.
• Διερεύνηση όλων των σκοτεινών πλευρών της διαχείρισης της Διοίκησης Τατούλη (απορρίμματα, δημόσια έργα κ.α.)

Το σύλλογο «Πύλη Πολιτισμού» στο Ναύπλιο επισκέφθηκε την Κυριακή ο Οδυσσέας Βουδούρης όπου συναντήθηκε με το ΔΣ και μέλη του συλλόγου και αντάλλαξαν απόψεις για την ενθάρρυνση του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Άργος συναντήθηκε αργότερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης με στελέχη της οργάνωσης βάσης και τον βουλευτή Αργολίδας Δ. Κοδέλα, όπου εξειδικεύτηκαν τα προβλήματα της περιοχής (διάλυση του παραγωγικού ιστού, διαχείριση απορριμμάτων, ύδρευση και άρδευση, παραλίες προς ιδιωτικοποίηση κ.α.) και προτάσεις αντιμετώπισής τους.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Οδυσσέας Βουδούρης βρέθηκε στη Σπάρτη και συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με παρόντα και τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Κουμουνδούρο. Ξεκάθαρο μήνυμα και από τη Λακωνία είναι η ανάγκη ανατροπής του «συστήματος Τατούλη», του μνημονιακού οδοστρωτήρα που σαρώνει την Πελοπόννησο. Βαθιά πεποίθηση όλων είναι πως ο αγώνας για μια Πελοπόννησο δημοκρατική, άξια για τους πολίτες της, τους νέους και τις νέες και όχι μια αποικιοκρατική Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπως την σχεδιάζουν τώρα Τατούλης-Φούχτελ, Τρόικα και κυβέρνηση, θα είναι νικηφόρος.