Αρχική Ν. Μεσσηνίας Στις 30 Μαρτίου ο διεθνής Μαραθώνιος της Μεσσήνης

Στις 30 Μαρτίου ο διεθνής Μαραθώνιος της Μεσσήνης

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ανακοίνωσε χθες την πραγματοποίηση του 9ου Μαραθωνίου Μεσσήνης, που θα γίνει στις 30 Μαρτίου και ώρα 7.30 το πρωί με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Επίσης ο δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του παρουσιάσαν την νέα διαδραστική ιστοσελίδα του Μαραθωνίου. Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης η διαδικασία της αριθμοδοσίας, ώστε να συμμετάσχει ενεργά στην αθλητική γιορτή όλη η πόλη της Μεσσήνης.

Ειδικότερα την παρουσίαση της νέας διαδραστικής ιστοσελίδας του Μαραθωνίου, καθώς και μια επίδειξη πως μπορεί κανείς να γίνει μέλος, έκαναν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος και ο δημιουργός της σελίδας Βαγγέλης Λαδάς. Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σημασία που αποκτά ο αγώνας και σε διεθνές επίπεδο, καθώς φέτος υπάρχουν συμμετοχές από την Ιρλανδία και την Καλιφόρνια. Επιπλέον μίλησε για τις δυνατότητες της ιστοσελίδας, όπου μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για τον αγώνα αλλά και για τα αξιοθέατα και τα τουριστικά μνημεία της περιοχής – ενώ πληροφορίες υπάρχουν και για το που θα κοιμηθεί και θα φάει. Ακόμη μπορεί με την εγγραφή του να γίνει κανείς μέλος μιας Διαδικτυακής κοινότητας, να ενημερώνει με αναρτήσεις για τη δραστηριότητά του τα άλλα μέλη, καθώς και να ανταλλάσσει μαζί τους πληροφορίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του 9ου Μαραθωνίου Μεσσήνης η διοργάνωση έχει προσθέσει παράλληλες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες ώστε να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες καλύτερα την περιοχή αλλά και να διασκεδάσουν το διήμερο του αγώνα. Ετσι αύριο Σάββατο στη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης και κατά τη διάρκεια της παραλαβής του αριθμού συμμετοχής, θα γίνει γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων. Εκεί λοιπόν θα υπάρχουν ντόπιοι παραγωγοί και τυποποιητές, που θα διαθέτουν τα προϊόντα τους. Επιπλέον, διοργανώνονται δύο εκδρομές για τις οποίες μπορεί κανείς να δηλώνει συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας. Αυτές είναι προγραμματισμένες για αύριο, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στο Πολυλίμνιο.
Και οι παράλληλες δραστηριότητες δεν τελειώνουν εκεί καθώς όπως είπε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος υπάρχει και η διαδρομή των 3 χλμ., όπου εκεί μπορεί να λάβει μέρος όποιος θέλει, ενώ θα τηρηθούν οι ίδιες επαγγελματικές συνθήκες με αυτές του Μαραθωνίου.
Ακόμη, μίλησαν από την πλευρά του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ), που είναι ένας από τους διοργανωτές μαζί με τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου Μεσσήνης και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξης Ζάννης και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κασκούτης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής
και το πρόγραμμα

Πέρα από τον 9ο Μαραθώνιο αγώνα θα διεξαχθούν αγώνες 10 και 3 χιλιομέτρων.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπου θα γίνει και ο τερματισμός.
Η διαδρομή θα είναι 42.195 μέτρα στο Μεσσηνιακό κάμπο.
Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επίσημοι (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο) και ανεπίσημοι (ανεξάρτητοι) αθλητές. Οι αγωνιζόμενοι στο μαραθώνιο δρόμο πρέπει να είναι γεννημένοι το 1995 ή νωρίτερα.
Για τους βετεράνους αθλητές (άνω των 30 ετών) οι κατηγορίες θα είναι ανά 10 έτη.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι που έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ πρέπει τα δελτία τους να είναι θεωρημένα από γιατρό. Για τους αθλητές ή μαθητές που δεν έχουν αθλητικό δελτίο μαζί με την δήλωση συμμετοχής υποβάλλουν υποχρεωτικά δήλωση του Ν 1599 η οποία και επισυνάπτεται στην προκήρυξη, όπου και θα υπογράφουν το κείμενου της υπεύθυνης δήλωσης.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Στους πρώτους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα. Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές θα απονεμηθούν επίσης μετάλλια και διπλώματα. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, μετάλλιο του αγώνα και τεχνικό t-shirt του αγώνα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν είτε μέσω διαδικτύου www.messini-marathon.com, είτε με fax (με το έντυπο που υπάρχει στην ιστοσελίδα, 2722023064) είτε ταχυδρομικά (Δήμος Μεσσήνης, Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου δρόμου, Παύλου Πτωχού, Μεσσήνη ΤΚ 24200), είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2722360116, 2722360140 και 2722360140.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για το Μαραθώνιο δρόμο (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα) λήγει στις 21 Μαρτίου 2014.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τα 10km και το δρόμο των 3km λήγει στις 21 Μαρτίου 2014.
Τεχνικοί υπεύθυνοι του αγώνα είναι οι κ. Ζαχαρόγιαννης Ηλίας (καθηγητής ΤΕΕΦΑ) και Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος (Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ).
Σε όλη τη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών (μετά το 5ο km και ανά 2,5km).
Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν επίσης 100 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
Το κόστος συμμετοχής έως και 14/3 θα είναι 20 ευρώ, από 15/3 έως και 20/3 30 ευρώ για τον μαραθώνιο, ενώ για τον δρόμο των 10 χιλιομέτρων το κόστος συμμετοχής ορίστηκε 5 ευρώ έως 14/03 και 10 ευρώ από 15/03 έως και 20/3. Η συμμετοχή στο δρόμο των 3 χιλιομέτρων είναι δωρεάν.
Το πρόγραμμα των αγώνων θα είναι το εξής:
Σάββατο 29/3
09 π.μ.-4 μ.μ.: Παραλαβή αριθμών από Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης
5-6 μ.μ. : Τεχνική παρουσίαση αγώνων Δημαρχείο Μεσσήνης
7-9 μ.μ.: Pasta Party
Κυριακή 30/3
7.30 π.μ.: Εκκίνηση Μαραθωνίου δρόμου
9.00 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 10 χιλιομέτρων
10 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 3 χιλιομέτρων
12 μ.: Απονομές
14 μ.μ.: Λήξη εκδηλώσεων