Αρχική Ν. Αργολίδος Σεμινάριο CHOY LEE FUT & LUOHAN CHI KUNG με τον SIFU GASPAR...

Σεμινάριο CHOY LEE FUT & LUOHAN CHI KUNG με τον SIFU GASPAR GARCIA στο Ναύπλιο

Ένα εξαιρετικό σεμινάριο διεξήχθη στο όμορφο Ναύπλιο στις 21-23 Φεβρουαρίου, με τον διεθνώς αναγνωρισμένο δάσκαλο Dr. Gaspar Garcia πάνω στο Choy Lee Fut kung fu και στο luohan Chikung.
Ο Dr. Gaspar ήταν καλεσμένος από τον μαθητή του κ.Λαμπάδα Θεόδωρο μαζί με τις άλλες δύο σχολές Choy Lee Fut, του κ.Δέδε Ιωάννη από το Κρανίδι και της κ.Κοκκινάκη Άννας από το Άργος.
Το σεμινάριο είχε δύο σκέλη: το πρώτο σκέλος αφορούσε το Choy Lee Fut και ήταν μόνο για τους προχωρημένους μαθητές των σχολών Choy Lee Fut. Ο Dr. Gaspar δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του και με περίσσια ενέργεια, δίδαξε για πάνω από 10 ώρες, τη φόρμα Noi Lim Chi Nta, μία φόρμα κοντινής μάχης, αναλύοντας με κάθε δυνατό τρόπο τις εφαρμογές και τα σημεία κλειδιά των τεχνικών.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε την θεραπευτική τέχνη του Chi Kung (διαχείριση της ενέργειας). Εδώ ο Dr. Gaspar κυριολεκτικά «μάγεψε» τους ενδιαφερόμενους με την λεπτομέρεια αλλά και με τον τρόπο που έδωσε και εξήγησε μια τόσο λεπτή τέχνη όπως το Chi Kung. Το σημείο αυτό του σεμιναρίου ήταν ανοιχτό για όλους και μάλιστα το παρακολούθησαν πολλοί εκπαιδευτές και δάσκαλοι άλλων πολεμικών τεχνών, όπως οι κ.κ Μέμμος Νίκος , Ελευθερίου Κυριάκος, Τσολίγκας Κων/νος, Διαμαντόπουλος Ηλίας, Άρχου Γεωργία, Μυτιλιναίος Βαγγέλης , Αμαράντος Θοδωρής, Τσουκιάς Θοδωρής, Κοκκινάκη Άννα, Vland Metr, Mihai Tatarou άπό Ρουμανία, Ρασλάν Ράμυ, Ταμπουρατζής Βαγγέλης , Παπαχαραλάμους Βασίλης.

Το μάθημα του Chi Kung, για όσους το παρακολούθησαν ήταν πραγματικά ένα μάθημα ζωής, γεμάτο φιλοσοφία, παραδείγματα ζωής και εξηγήθηκαν με τέτοιο τρόπο οι βασικές του αρχές, που ο καθένας έστω και μετά από τις τέσσερις ώρες παρακολούθησης του σεμιναρίου, να μπορεί να χρησιμοποιήσει κάτι στην τόσο καταπιεστική καθημερινότητα του σήμερα.
Όσοι το παρακολούθησαν ήταν πραγματικά τυχεροί!