Αρχική Ν. Αργολίδος Γνωστός Κορίνθιος δικηγόρος και γιος κατασκευαστή από το Λουτράκι «εγκέφαλοι» εκβιασμού...

Γνωστός Κορίνθιος δικηγόρος και γιος κατασκευαστή από το Λουτράκι «εγκέφαλοι» εκβιασμού στο Ναύπλιο

Ένας πρώην αστυνομικός, ένας δικηγόρος, ένας κατασκευαστής ένας ιδιοκτήτης καταστήματος με αναπηρικά – ορθοπεδικά είδη στο Λουτράκι κι ένα ακόμη άτομο συνελήφθησαν από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με την κατηγορία ότι εκβίαζαν επιχειρηματία που ήθελε να ανοίξει κλινική στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία η ομάδα των συλληφθέντων τον πλησίασε και απαίτησε από τον ίδιο 100.000 ευρώ ώστε να παρέχει «ασφάλεια» στην επένδυση του. Ο επιχειρηματίας ωστόσο επικοινώνησε με τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ που τους συνέλαβε την ώρα που έπαιρναν τα χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει καταφύγει στους «Αδιάφθορους» Ο ίδιος είχε τον περασμένο Νοέμβριο φέρει στο φως απάτη των 2.5 εκατ. ευρώ σε βάρος του Οίκου Ναύτου.
kontomhtros

Νεότερα στοιχειά αποκαλύπτει το ρεπορτάζ από την σοβαρή υπόθεση εκβιασμού, που αποκάλυψε η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Ο γνωστός Κορίνθιος δικηγόρος, Ν. Π, ανθυπαστυνόμος ε.α., ένας γιος κατασκευαστή και ιδιώτης από το Λουτράκι συνελήφθησαν για τον εκβιασμό του ιδιοκτήτη αιμοδυναμικού Ινστιτούτου στο Ναύπλιο και της κλινικής «Τίμιος Σταυρός» στο Αιγάλεω, Θ. Κοντομήτρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες ζητούσαν από τον ιδιοκτήτη του ινστιτούτου – o oποίος είχε προχωρήσει και σε καταγγελίες για το κύκλωμα στο NAT- περίπου 300.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσουν δήθεν οφειλές του Ινστιτούτου.

Τελικά, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, οι εκβιαστές πιάστηκαν στα πράσα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Εκβιασμός για… μαϊμού οφειλές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα ξεκίνησαν όταν ο ανυποψίαστος γιατρός αγόρασε στο Ναύπλιο ένα Ινστιτούτο για να το εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν μπροστά του οι τέσσερις συλληφθέντες. Αρχικά τον συνάντησε ο ιδιώτης, ο οποίος κατείχε μία εταιρεία με παραϊατρικά είδη, που -σημειωτέον- παρουσίαζε ισολογισμό, αλλά όπως διαπιστώθηκε δεν έχει μετοχικό κεφάλαιο. Ο ίδιος τον… προειδοποίησε ότι η νέα επιχείρηση που αγόρασε χρωστούσε χρήματα στην εταιρεία του συνεργού του (γιος κατασκευαστή) και ως εκ τούτου θα έπρεπε να τα αποπληρώσει.

Σταδιακά εμφανίστηκαν ο δικηγόρος της Κορίνθου, ο ανθυπαστυνόμος εν αποστρατεία και ο γιος κατασκευαστή. Ο ιδιώτης δήλωνε μάλιστα ότι είχε διασυνδέσεις και επαφές με Περιφερειάρχες, Δημάρχους και λοιπούς «τοπικούς άρχοντες» ώστε να διευθετήσει μαζί με τους συνεργούς του τις οικονομικές εκκρεμότητες.

Πώς στήθηκε η παγίδα για τους εκβιαστές

Ο κλινικάρχης αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά και φοβούμενος τις απειλές περί ελέγχων στο Ινστιτούτο αλλά και την πρόκληση… ζημιών από αγνώστους, έκανε καταγγελία στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αναλάβουν την υπόθεση. Σε συνεννόηση με την αστυνομία κατάφερε να πείσει τους τέσσερις άνδρες να γίνει διακανονισμός των… δόσεων.

«Αν μας δώσεις χρήματα, εμείς δικούς μας ανθρώπους, γνωρίζουμε τον περιφερειάρχη και τοπικούς άρχοντες, θα είμαστε η ασπίδα σου», έλεγαν οι συλληφθέντες στον καταγγέλλοντα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε με απόλυτη προσοχή και άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων «παγίδευσαν» με κάμερες το γραφείο του καταγγέλλοντος όπου συναντούσε συχνά-πυκνά τους εκβιαστές.

Τελικά, χθες το μεσημέρι κλείστηκε το επίμαχο ραντεβού κατά το οποίο οι εκβιαστές παρέλαβαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 100.000 ευρώ και εν συνεχεία συνελήφθη

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FLhP0L2mLYY