Αρχική Ν. Αρκαδίας Αγιασμός στο νέο νηπιαγωγείο Φιλικών αύριο στις 12:00

Αγιασμός στο νέο νηπιαγωγείο Φιλικών αύριο στις 12:00

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία των αρχών της Τρίπολης και του νομού θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού θεμελίωσης του νέου 4ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Τρίπολης. Ήδη έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς οι οικοδομικές εργασίες και σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα το νέο νηπιαγωγείο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους νέους μαθητές.
Το νέο νηπιαγωγείο βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα Φιλικών επί της οδού Δευκαλίωνος και θα έχει δυναμικότητα 50 νηπίων.

Η μελέτη κατασκευής του έργου, που εκπονήθηκε από τον Δήμο Τρίπολης, προβλέπει σύγχρονα υλικά δόμησης κατάλληλα για σχολικά κτήρια και συμβατά με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της Τρίπολης. Ειδικό βάρος έχει δοθεί στην ενεργειακή ταυτότητα του κτηρίου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία του.

Μερικά από τα στοιχεία της ενεργειακής ταυτότητας του κτηρίου αποτελούν η πολύ καλή μόνωση της τοιχοποιίας και της στέγης, τα θερμομονωτικά κουφώματα τελευταίας γενιάς, οι ενεργειακοί υαλοπίνακες και το υβριδικό σύστημα θέρμανσης του κτηρίου που αποτελείται από ηλιακό σύστημα θέρμανσης σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.

Η διοίκηση του Δήμου Τρίπολης και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αρκαδίας καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής Φιλικών να παραστούν στην θεμελίωση του νηπιαγωγείου, αφού η ανέγερση του συμβάλει στην αναβάθμιση τόσο της περιοχής όσο και συνολικά των κτηριακών υποδομών της εκπαίδευσης στον Δήμο Τρίπολης.