Αρχική Χωρίς κατηγορία Μαζικός εμβολιασμός παιδιών Ρομα Στον καταυλισμό Εξαμιλίων Κορίνθίας

Μαζικός εμβολιασμός παιδιών Ρομα Στον καταυλισμό Εξαμιλίων Κορίνθίας

– Γνωρίστε από κοντά το 20ετές έργο της Κιβωτού των Παιδιών για τα παιδιά

Η «Κιβωτός των Παιδιών» (Children’s Ark”) την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 θα διενεργήσει μαζικό εμβολιασμό στα παιδία Ρομα που βρίσκονται στον καταυλισμό Εξαμιλίων Κορινθίας.
Στα πλαίσια συνεργασίας με το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου θα βρίσκονται εθελοντές παιδίατροι Μπετίνα Σίντερ –Φιλανδρά και Μιχαηλίδου Νικη όπου θα εμβολιάσουν τα παιδιά.
Επίσης θα υπάρχουν και νοσηλεύτριες εθελόντριες της Κιβωτού των Παιδιών .
Τα εμβόλια είναι εξ ολοκλήρου δωρεά από την ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ η οποία μας στηρίζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο έργο που κάνουμε.
Λίγα λόγια για την «Κιβωτό των Παιδιών»
Η «Κιβωτός των Παιδιών» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1994 από τον Λειφ και την Αννιτα Κρατζ. Η ιδέα για τη δημιουργία της γεννήθηκε στον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Οι δημιουργοί της «Κιβωτού» είχαν σαν όραμα την αγάπη και την απάντηση στον πόλεμο που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στα Βαλκάνια. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας μικρός, αλλά αποτελεσματικός οργανισμός με κεντρικά γραφεία στην HUSKVARNA της Σουηδίας και ένα τοπικό γραφείο στην Κόρινθο. Όταν ο Λειφ Κρατζ απεβίωσε το 2000 η Αννιτα Κρατζ με τις δύο κόρες της Σοφία και Μαρία συνέχισαν το έργο της Κιβωτού στην Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική.
Αποτέλεσμα της δράσης της «Κιβωτού» ήταν το χτίσιμο μιας σύγχρονης εστίας για την υποδοχή παιδιών στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου το 2002. Τα σπίτια αποτελούνται από 12 μεγάλα υπνοδωμάτια,2 μικρότερα διαμερίσματα, μια μεγάλη επαγγελματική κουζίνα και τραπεζαρία, λουτρά, δωμάτιο πλυντηρίων, παιδότοπο, αποθήκες, σπίτι υποδοχής και παιδική χαρά, όλα σχεδιασμένα για να δημιουργηθεί μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα για τα παιδιά.
Το 2006 η Κιβωτός των παιδιών ασχολήθηκε με την μειονότητα των Ρομά στα Εξαμίλια Κορινθίας και το 2009 καθιερώθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ρομά για το όποιο υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Μαρία Κρατζ. Από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου στον καταυλισμό το 2006 έχουν γίνει 10 μαζικοί εμβολιασμοί, δηλαδή περισσότερα από 3.000 εμβόλια. Η «Κιβωτός» συνεργάζεται με εθελοντές κοινωνικούς λειτουργούς, προσφέροντας βοήθεια στις γυναίκες του καταυλισμού σε θέματα ψυχολογίας, υγείας, αλλά και σε παροχή βασικών γνώσεων γραμματικής (γραφή και ανάγνωση).
Παράλληλα, η «Κιβωτός» σε συνεργασία με την Πρόνοια Κορίνθου έχει δημιουργήσει βάση δεδομένων με τους άπορους της πόλης δίνοντας προτεραιότητα στους πολύτεκνους, στους άνεργους και σε γονείς παιδιών με προβλήματα υγείας. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας, η «Κιβωτός» έχει καταφέρει να προσφέρει οργανωμένα τρόφιμα κάθε μήνα σε 47 οικογένειες της Κορίνθου.
Συνεργαζόμενοι φορείς, οργανισμοί, πανεπιστήμια: EVS Νέα Γενιά Σε Δράση, Mercer University, Κέντρο Νέων Κορίνθου, Συνήγορος του Πολίτη, 3ο Σύστημα Προσκόπων Κορίνθου, ΚΕΘΙ,ΟΗΕ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ,Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΚΕΕΛΠΝΟ, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πελοποννήσου, ΚΑΦΚΑ (Κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες), Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
Κιβωτός των Παιδιών . Υπεύθυνη Γραφείου τύπου Παυλοπούλου Έλενα 27410-84087