Αρχική Ν. Αρκαδίας Ανεγείρεται το 4ο Δημοτικό στην Τρίπολη

Ανεγείρεται το 4ο Δημοτικό στην Τρίπολη

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς οι οικοδομικές εργασίες ανέγερσης του 4ου Ολοήμερου νηπιαγωγείου Τρίπολης. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εκσκαφές και σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η κατασκευή του κτηρίου.
Το νέο νηπιαγωγείο βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα Φιλικών επί της οδού Δευκαλίωνος και θα έχει δυναμικότητα 50 νηπίων.
Η μελέτη κατασκευής του έργου προβλέπει σύγχρονα υλικά δόμησης κατάλληλα για σχολικά κτήρια και συμβατά με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της Τρίπολης. Ειδικό βάρος έχει δοθεί στην ενεργειακή ταυτότητα του κτηρίου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία του.

Οι μελέτες εκπονήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης και η χρηματοδότηση του είναι εξασφαλισμένη μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.

Η τελετή Αγιασμού της θεμελίωσης του νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Η διοίκηση του Δήμου Τρίπολης καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής Φιλικών να παραστούν στην θεμελίωση του νηπιαγωγείου, αφού η ανέγερση του συμβάλει στην αναβάθμιση τόσο της περιοχής όσο και συνολικά των κτηριακών υποδομών της εκπαίδευσης στον Δήμο Τρίπολης.