Αρχική Ν. Αρκαδίας Κλιμάκιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σε καλλιέργειες σιτηρών στην Μαντινεία!

Κλιμάκιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σε καλλιέργειες σιτηρών στην Μαντινεία!

Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2014 14:13
Κλιμάκιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας επισκέφθηκε καλλιέργειες σιτηρών στην περιοχή της Μαντινείας!
Μέχρι στιγμής η καλλιεργητική περίοδος είναι ευνοϊκή για την καλλιέργεια των σιτηρών στην ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας, τα οποία σε γενικές γραμμές παρουσιάζουν ικανοποιητική εικόνα.
Όμως οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες, με την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία να κυριαρχούν, ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων. Έτσι, σε ορισμένες περιοχές χρειάζεται στενή παρακολούθηση, διότι ενδέχεται να παρουσιαστούν μυκητολογικές προσβολές και κατά συνέπεια να απαιτηθεί ψεκασμός.
Οι ψεκασμοί συνήθως ξεκινούν αρχές Μαρτίου και θα πρέπει να γίνονται μόνον εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα με εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό σκεύασμα.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε χωράφια τα οποία καλλιεργούνται με σιτηρά επί σειρά ετών.
Ακολουθούν φωτογραφίες με χαρακτηριστικά συμπτώματα μυκητολογικών προσβολών σε φύλλα κριθαριού, όπως τα κατέγραψαν Γεωπόνοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η αναγνώριση του προβλήματος.
Στα πλαίσια της συνεργασίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τη συμβολαιακή καλλιέργεια βυνοποιήσιμου κριθαριού, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη κλιμακίου Γεωπόνων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της ΕΑΣ Αρκαδίας με τη συμμετοχή του Βέλγου ειδικού κ. Robert Persyn σε καλλιεργούμενα με κριθάρι αγροτεμάχια.
Η επιτόπια επίσκεψη θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28/02/2014 και αποδεικνύει την έμπρακτη τεχνική υποστήριξη των παραγωγών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας που εφαρμόζει η ΕΑΣ Αρκαδίας σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.