Αρχική Ν. Αρκαδίας Στα διόδια της Νεστάνης την Παρασκευή τα μπλόκα της Πελοποννήσου

Στα διόδια της Νεστάνης την Παρασκευή τα μπλόκα της Πελοποννήσου

Τη Δευτέρα συναντήθηκαν στην Τρίπολη εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου καθώς και οι αγροτικοί φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Συμφωνήσαν ομόφωνα «σε κοινή διαρκή και κλιμακούμενη – δράση για την διεκδίκηση επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας. Ταυτόχρονα συμφωνήσαμε σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων που τα βασικό και κύρια είναι :
1. – Η άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού Νόμου που εφαρμόζεται από 1-1-2014 και άμεση συζήτηση για την δημιουργία ενός νέου πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού με εφαρμογή του από το 2015.
2. – Παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας.
3. – Κατάργηση του χαρατσιοΰ που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους.
4. – Πάγωμα των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και την χρηματοδότηση τους με χαμηλά επιτόκια, όπως και πάγωμα των πλειστηριασμών για 5 χρόνια.
5. – Να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου-νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7-10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για τους καταναλωτές . Να μην υπογράψει η Κυβέρνηση το ξεπούλημα της Φέτας στον Καναδά η σε άλλες χώρες. Στήριξη της κτηνοτροφίας που χειμάζεται.
Αγωνιζόμαστε για την επίλυση όλων των υπόλοιπων δίκαιων αιτημάτων μας.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε στη γη μας, για να παράγουμε και να επιβιώνουμε με αξιοπρέπεια.»
Θα γίνει μάλιστα παμπελοποννησιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στα διόδια της Νεστάνης την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.