Αρχική Ρεπορτάζ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ : Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ – Τατούλης ,εξωγενείς πιέσεις και… αντιπεριφέρειες «κλειδιά»

ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ : Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ – Τατούλης ,εξωγενείς πιέσεις και… αντιπεριφέρειες «κλειδιά»

• Τι ειπώθηκε στην συνάντηση με τον Ανδρουλάκη,
• Ποιοι δήλωσαν ήδη πως αποχωρούν από την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ του Πέτρου Τατούλη ;
• τι στάση θα κρατήσει ο Γιώργος Δέδες ο οποίος μετατρέπεται σ ένα πρόσωπο «κλειδί» για την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο νυν Περιφερειάρχη.
• Τι θα πράξει η ΝΔ η οποία «ετοίμαζε» την Μαριλένα Σούκουλη για την θέση

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται η διαπραγμάτευση τις τελευταίες ώρες για την στήριξη ή όχι του νυν περιφερειάρχη από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Η όλη διαδικασία αν και έχει ως φόντο ( και εδώ είναι η ειρωνεία) την διακήρυξη περι ανεξαρτησίας του Πέτρου Τατούλη , έχει μετατραπεί σε «σκληρό πόκερ» με τις αντιπεριφέρειες -και δει εκείνες που δεν εκλέγουν Βουλευτή υπό την σκέπη του ΠΑΣΟΚ – να καθορίζουν το όλο παιχνίδι αλλά και τις τελικές αποφάσεις.

ο Πέτρος Τατούλης φαίνεται να «παίζει τα ρέστα του» με τις αντιπεριφέρειες της Κορινθίας και της Μεσσηνίας. Οι υπόλοιπες έχουν ως όλα δείχνουν «κλειδώσει» στη Νέα Δημοκρατία πράγμα που σημαίνει πως ο προσφάτως «σημαιοφόρος» των ομάδων και των επιτυχημένων συνταγών Τάσος Χειβιδόπουλος μένει εκτός!

Την ίδια ώρα βέβαια , κάποιες άλλες αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες, οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για ξεκάθαρη πλέον τοποθέτηση των κυρίων Πουλά και Πουλοκέφαλου πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τη «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» του Πέτρου Τατούλη, χαράσσοντας καινούργια πορεία της οποίας σύντομα τα σημάδια θα δοθούν.

Στην διαπραγμάτευση τώρα, και σύμφωνα με τα όσα διημείφθησαν στην συνάντηση με τον Γραμματέα ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Ν.Ανδρουλάκη, ο Πέτρος Τατούλης φαίνεται να «παίζει τα ρέστα του» με τις αντιπεριφέρειες της Κορινθίας και της Μεσσηνίας. Οι υπόλοιπες έχουν ως όλα δείχνουν «κλειδώσει» στη Νέα Δημοκρατία πράγμα που σημαίνει πως ο προσφάτως «σημαιοφόρος» των ομάδων και των επιτυχημένων συνταγών Τάσος Χειβιδόπουλος μένει εκτός! Το ίδιο συμβαίνει με την αντιπεριφέρεια της Αρκαδίας και το Βαγγέλη Γιαννακούρα αλλά και την Αντιπεριφέρεια της Λακωνίας και την Ντία Τζανατέα.
Ο Γ.Δέδες είχε μπεί στον στόχο του Π.Τατούλη ωστόσο τα νέα δεδομένα τον αναγκάζουν να αναθεωρήσει
Στην Κορινθία ειδικότερα, ενότητα στην οποίαν φιγουράρει τελευταία η κυρία Μαριλένα Σούκουλη ως επιλογή της Ν.Δ – μάλιστα είχε υπάρξει προσφάτως και συνάντηση της με τον περιφερειάρχη -(η οποία εξόργισε τον Απόστολο Παπαφωτίου), το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι ανυποχώρητο. Δεδομένου ότι εδώ δεν εκλέγει Βουλευτή ζητά να κρατήσει την αντιπεριφέρεια, κίνηση η οποία ερμηνεύεται ως «διάσωση» του Γιώργου Δέδε ο οποίος έχει θέματα με τον Περιφερειάρχη και τον συνδυασμό του και κρατά εμφανώς αποστάσεις τελευταία ( το κλίμα ενότητας που επιχείρησε να δώσει ο Π. Τατούλης στην κοπή της πίτας την Τρίτη δεν έπεισε).

• Θα συμφωνήσει σε αυτό το σενάριο ο Αντώνης Σαμαράς και θα παραχωρήσει Κορινθία και Μεσσηνία;
• Ο Περιφερειάρχης θα δεχτεί την διαπραγμάτευση και θα «θυσιάσει» την Κορινθία στο βωμό της στήριξης και από το ΠΑΣΟΚ;
• Ο Γιώργος Δέδες θα «υποθηκεύσει» το αυτοδιοικητικό και πολιτικό του μέλλον κατεβαίνοντας και πάλι με τον Πέτρο Τατούλη προκειμένου να κρατήσει την αντιπεριφέρεια αλλά και να ευχαριστήσει το κόμμα;
Η απόφαση για τον Αντιπεριφερειάρχη της Κορινθίας θα είναι δύσκολη αναμφισβήτητα.
Βρίσκεται μέσα σε λίγες ημέρες από απολωλός πρόβατο σε ρυθμιστή της όλης κατάστασης και αυτό αναμφίβολα του προσδίδει και περεταίρω ευθύνες αλλά και μεγαλύτερες συνέπειες για την όποια απόφαση λάβει!

Βέβαια καθοριστικός είναι ο ρόλος στην εξέλιξη του «παιχνιδιού» και πρέπει να σημειωθεί με έμφαση αυτό, ο εξωγενής παράγοντας , τα συμφέροντα και οι…πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να επέλθει στήριξη στο νυν περιφερειάρχη , πάντα Ανεξάρτητο, Πέτρο Τατούλη . Είναι χαρακτηριστική η φράση στελέχους της Νέας Πελοποννήσου πως σε αυτή την περίπτωση «το ΠΑΣΟΚ παίζει με σημαδεμένη τράπουλα» καιενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα το κίνημα έδωσε ρότα στις νομαρχιακές για «κεντροαριστερή επιλογή» αποκλείοντας τον Πέτρο Τατούλη και οδηγώντας τους γραμματείς των Νομαρχιακών (Βλέπε Κορινθίας Γιώργο Πατσογιάννη) οι οποίες με τις σημερινές εξελίξεις τους αφήνουν πολλαπλώς εκτεθειμένους.

Υ.Γ: Όσο για την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου , σημερινό δεξί χέρι του Περιφερειάρχη ; Συνεχίζει να υπερασπίζεται τις επιλογές του και τις δηλώσεις του, αγνοώντας το παιχνίδι στο παρασκήνιο ,τις διαπραγματεύσεις , το δικό της αβέβαιο μέλλον και δηλώνοντας πως: «και σε αυτές τις εκλογές ο Πέτρος Τατούλης θα κατέλθει ανεξάρτητος ( χθεσινή της δήλωση σε site της Αρκαδίας)»
Ανεξάρτητος όμως με την στήριξη δυο κομμάτων και μάλιστα εκείνων που κυβερνούν , την οποίαν μάλιστα ο ίδιος χειρίζεται , ε μάλλον δεν γίνεται κυρία Νικολάκου!