Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Λεωνίδας Στεργιόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Βέλου – Βόχας

Ο Λεωνίδας Στεργιόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Βέλου – Βόχας

Η Ενωτική Ριζοσπαστική Παράταξη του δήμου Βέλου-Βόχας πραγματοποίησε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου, εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014. Η Παράταξη, η οποία στο σύνολό της, αποτελείται από ενεργούς πολίτες του δήμου, που αγωνιούν για τα συσσωρευμένα προβλήματα και επιθυμούν να συμβάλουν με τη συνεχή παρουσία τους και τις παρεμβάσεις τους, στη αλλαγή πορεία του τόπου, ανέδειξε νικητή, επικεφαλής του αγώνα για την ανατροπή και τη νίκη στο δήμο Βέλου-Βόχας, τον Λεωνίδα Στεργιόπουλο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη παρουσίαση των θέσεων της παράταξης από τον Αντώνη Πρεντάκη. Ακολούθως ο Λεωνίδας Στεργιόπουλος παρουσίασε το βιογραφικό του και εξέθεσε τα βασικά σημεία από το όραμα της παράταξης για το δήμο Βέλου-Βόχας:
«Ο Δήμος μας», τόνισε μεταξύ άλλων « όπως ίσως οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα, υποφέρει από τα προβλήματα που έχει σωρεύσει η κυβερνητική πολιτική, υποφέρει όμως και από την προβληματική διοίκηση που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.
Τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών βρίσκονται όλα σε κατάσταση υπολειτουργίας. Όραμα για το μέλλον δε φαίνεται να υπάρχει, με αποτέλεσμα οι προοπτικές μας είναι ζοφερές.
Αυτό μας δημιουργεί την υποχρέωση και μας ωθεί, να παρέμβουμε προκειμένου να συμβάλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
Το όραμά μας είναι να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στους πολίτες και στη δημοτική αρχή. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε νέες δυνάμεις , που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας αλλά και αναμονής, ανάμεσα στους συνδημότες μας και μαζί τους να συμπληρώσουμε αυτό που λείπει από την μίζερη κρατική χρηματοδότηση.
Παράλληλα θέλουμε να κινηθούμε και σε άλλους δρόμους αναζήτησης πόρων, όπως είναι τα ταμεία της ευρωπαϊκής κοινότητας, ή και επιχειρηματικές δραστηριότητες χαμηλού ή μηδενικού ρίσκου, όπως για παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Αυτό όμως που επείγει είναι να ανανεωθεί η σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στους δημότες και στη δημοτική αρχή, που σήμερα δεν υπάρχει. Αυτό θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε από καλύτερες θέσεις τα πιεστικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε και όλους μας ταλαιπωρούν».
Στη συνέχεια δημότες πήραν το λόγο και έγινε μια γόνιμη συζήτηση πάνω στα προβλήματα του τόπου ενώ απαντήθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν διευκρινήσεις ως προς τις θέσεις της παράταξης. Τέλος τα δεκάδες μέλη προσέφυγαν στην κάλπη όπου ανέδειξαν ομόφωνα χωρίς την καταγραφή ούτε ενός λευκού ψηφοδελτίου, επικεφαλής για τον αγώνα του Μαΐου τον Λεωνίδα Στεργιόπουλο.
Η Ενωτική Ριζοσπαστική Παράταξη Δήμου Βέλου –Βόχας επιθυμεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και όχημα παρέμβασης, για όλους τους ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική προέλευση καθενός. Δεν επιθυμεί και δεν είναι εξάρτημα κανενός κόμματος, θεωρώντας ότι οι υπαρκτές και θεμιτές πολιτικές απόψεις και προτιμήσεις του καθενός μας, πρωτίστως θα πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών.
Είναι αποφασισμένη να διεξαγάγει ένα έντιμο εκλογικό αγώνα μακριά από σπατάλη χρημάτων, λασπολογίες και χτυπήματα «κάτω από τη μέση». Τους συνυποψήφιους της θα τους αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της «ευγενούς άμιλλας» και μετεκλογικά θα συνεργαστεί μαζί τους, για το καλό του τόπου, απ’ όποια θέση την ορίσει η θέληση και η ψήφος των δημοτών του Βέλου-Βόχας.

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Στεργιόπουλος
Ο Λεωνίδας Στεργιόπουλος γεννήθηκε στο Βραχάτι πριν από 60 χρόνια.
Χαρακτήρας ήπιος, σταθερός, υπομονετικός αλλά και επίμονος.
Ακολούθησε επαγγελματικά τον κλάδο της πληροφορικής, εργάστηκε σε εταιρίες παροχής μηχανογραφικών υπηρεσιών, εξειδικεύτηκε στον χρηματιστηριακό τομέα εργαζόμενος στον τραπεζικό χώρο και ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στα «Ελληνικά Χρηματιστήρια», απ’ όπου απεχώρησε συνταξιοδοτούμενος.
Ανήκε από την αρχή σχεδόν της καριέρας του στο στελεχικό δυναμικό των επιχειρήσεων που συνεργάστηκε, κατέχοντας διευθυντικές και θέσης ευθύνης. Αυτό του έδωσε μια μακρόχρονη εμπειρία στο σχεδιασμό και διοίκηση έργων και στη διοίκηση προσωπικού.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.