Αρχική Ν. Κορινθίας Διαρκής παρουσία του Αλεξάνδρου Πνευματικού δίπλα στους πολίτες

Διαρκής παρουσία του Αλεξάνδρου Πνευματικού δίπλα στους πολίτες

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες, σε εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων, εισπράττοντας την αποδοχή αλλά και την αγάπη του κόσμου, τόσο για την έντονη κοινωνική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αρχή όσο και για την υλοποίηση σημαντικών έργων που αλλάζουν την εικόνα όλου του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος, πρώτα επισκέφθηκε τη Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου στο Περιγιάλι, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Κέντρο για την καταπολέμηση της φτώχειας. Το Πρόγραμμα αυτό το οποίο προωθεί κοινωνικές δράσεις, προέρχεται από τη συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων, του Κέντρου Κοινωνικής πολιτικής και της Unesco και στεγάζεται στο χώρο των υπηρεσιών του πρώην Δήμου Άσσου-Λεχαίου. Ο Δήμαρχος τόνισε την χρησιμότητα του παραπάνω Κέντρου, που σε μια περίοδο έντονης κρίσης προάγει την κοινωνική συνοχή και απλώνει ένα δίχτυ προστασίας στους ανήμπορους συμπολίτες μας. Επίσης, η πολυποίκιλη δραστηριότητα του Κέντρου, προωθεί την ανταλλαγή υπηρεσιών δια μέσου της Τράπεζας Χρόνου, διεκπεραιώνει θέματα των πολιτών σε διάφορες Υπηρεσίες και τέλος, βρίσκεται δίπλα σε μαθητές του δημοτικού που χρήζουν εκπαιδευτικής βοήθειας.
Μετά, ο Αλέξανδρος Πνευματικός, παρευρέθηκε στο στολίδι των Εξαμιλίων που δεν είναι άλλο από το Πνευματικό του Κέντρο. Σε αυτό τον χώρο των Εκδηλώσεων και του Πολιτισμού, ο Δήμαρχος είχε την χαρά να βρίσκεται ανάμεσα σε πάρα πολλούς συμπολίτες μας, με σκοπό την κοπή της καθιερωμένης πίτας των Καπή. Εκεί δέχθηκε άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια των συνδημοτών μας για το εξαιρετικό αυτό κτίριο, το οποίο όχι μόνο φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις του Δήμου Κορινθίων αλλά επιπλέον αναβαθμίζει όλη την περιοχή.
Ο κύκλος των επισκέψεων του Δημάρχου ολοκληρώθηκε με την παρουσία του στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου. Πλήθος μαθητών , συμπολιτών και καθηγητών, έδωσαν και εδώ το παρόν στην Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Κοινωνικών Φροντιστηρίων του Δήμου μας. Ο θεσμός αυτός που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, αγκαλιάστηκε τόσο από τους μαθητές όσο και τους εθελοντές καθηγητές οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους στα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου, με απώτερο σκοπό την εισαγωγή των υποψηφίων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας.