Αρχική Ν. Μεσσηνίας ΜΑΤ (Σ) για το «ΝΑΙ» στην μελέτη της ΤΕΡΝΑ

ΜΑΤ (Σ) για το «ΝΑΙ» στην μελέτη της ΤΕΡΝΑ

– Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις , αποχωρήσεις και απειλές «στιγμάτισαν» την Συνεδρίαση του Π.Σ

– Προκλητική έναντι όλων η θεματική Ντίνα Νικολάκου «έβαλε πολλές φορές «πυρ» στην συζήτηση, προκλητική και η αλλαγή αίθουσας , «μας στρουγκιάσατε» η χαρακτηριστική φράση του Ν. Γόντικα

Σε κλοιό από νωρίς το Πνευματικό κέντρο της Τρίπολης για μια συνεδρίαση που μυρίζε- από την στιγμή που ανακοινώθηκε- μπαρούτι. Κάτοικοι από τις περιοχές που αντιδρούν έχουν πραγματοποιήσει κάθοδο στην Αρκαδική πρωτεύουσα προκειμένου να λάβουν το «όχι» του σώματος, το Περιφερειακό ωστόσο με νωπά τα γεγονότα για την μονάδα βιοαερίου όπ0υ είχαμε και τραυματισμούς, φρόντισε να αρματωθεί σαν αστακός και να συνεδριάσει , στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Αποστολοπούλειου ( εκεί που συνεδριάζει το Δ.Σ Τρίπολης) περικυκλωμένο από ΜΑΤ! Η εικόνα οδήγησε σε ένταση εντός της αιθούσης, επικεφαλής παρατάξεων ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και το σώμα να μεταφερθεί στην συνήθη αίθουσα ώστε να δώσουν το παρόν οι πολίτες, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν πέρασε από την πλειοψηφία. Η συνεδρίαση στιγματίστηκε από την αποχώρηση των Δράκου – Πατσαρίνου – Μπούκλη – Παναγιωτόπουλου καθώς και από την παραίτηση – μετά από αίτημα των συγκεντρωμένων κατοίκων- του Λάμπρου Μπούκλη από την θέση του Γραμματέα.

Σε κλίμα μεγάλης έντασης και αποδοκιμασιών εισήλθε στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Πνευματικού κέντρου της Τρίπολης ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για την ειδική συνεδρίαση του σώματος με θέμα την γνωμοδότηση επι της Μ.Π.Ε των απορριμμάτων. Οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις , η αλλαγή αίθουσας από τον 1ο όροφο στον 2ο όροφο, τα πλαστικά ποτήρια που δόθηκαν στους συμβούλους αλλά και η .. απαγόρευση της εισόδου των πολιτών στην συνεδρίαση – πέραν των εκπροσώπων- δυναμίτισε από την αρχή το κλίμα οδηγώντας τους επικεφαλής να καταδικάσουν την εικόνα και να ζητήσουν αποχώρηση των δυνάμεων και είσοδο των πολιτών. Οι σύμβουλοι Ηλίας Στρατηγάκος και Κώστας Λέγγας ζήτησαν από τον πρόεδρο να υπερασπίσει το δικαίωμά τους να μιλούν ελεύθερα καταγγέλλοντας στο σώμα πως δέχονται απειλές.
Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία , δεν «πέρασε» όμως με αποτέλεσμα οι κύριοι Δράκος, Πατσαρίνος – Μπούκλης και Παναγιωτόπουλος ν αποχωρήσουν καταγγέλλοντας την διαδικασία.
Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για «φυγομαχία» εκείνων που αποχωρούν ενώ εστίασε στα «ψέματα» που ακούστηκαν στην διάρκεια των τοποθετήσεων αφού το περιφερειακό συμβούλιο δεν διαβουλεύεται αλλά γνωμοδοτεί επι της ΜΠΕ.
Με εντολή του Περιφερειάρχη και μετά από μεγάλη ένταση άνοιξαν οι πόρτες του συμβουλίου και μπήκαν οι μισοί από τους συγκεντρωμένους. Την είσοδο όλων συνέχιζε να ζητά ο Ν. Γόντικας.