Αρχική Χωρίς κατηγορία Αλέξης Κούγιας: Ο Στ. Μπούκουρας προφυλακίστηκε χωρίς κανένα στοιχείο, Όλα τα δάχτυλα...

Αλέξης Κούγιας: Ο Στ. Μπούκουρας προφυλακίστηκε χωρίς κανένα στοιχείο, Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια!(video)

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Προετοιμασμένος για τις εξελίξεις προσήλθε το πρωί της Κυριακής στο Εφετείο Αθηνών ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας , προκειμένου να απολογηθεί χωρίς να σχολιάσει την προφυλάκιση των δυο έτερων Βουλευτών. Ο Βουλευτής μπήκε στο δικαστικό μέγαρο με μια βαλίτσα ταξιδιωτική και πολλοί θεώρησαν πως αυτή του η κίνηση σημαίνει συνείδηση της απόφασης της Δικαιοσύνης πως εν τέλει θα προφυλακιστεί. Όπως ωστόσο αποκάλυψε ο δικηγόρος του λίγη ώρα μετά, η βαλίτσα δεν περιείχε… ρούχα αλλά την πολυσέλιδη δικογραφία!
Ο Βουλευτής κατέθεσε στην ανακρίτρια ένα υπόμνημα 70 σελίδων όπου πληροφορίες λένε πως ελάμβανε σαφής αποστάσεις από το κόμμα του δηλώνοντας ένας απλός Βουλευτής, ούτε καν μέλος της.
Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στην δημοσιότητα από τα ΜΜΕ ο Βουλευτής της Κορινθίας δήλωσε πως παλαιότερα ψήφιζε έτερο πολιτικό κόμμα και πως ήταν θαυμαστής μάλιστα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Βουλευτής κρατώντας στάση ήπιων τόνων, σε αντίθεση με τους έτερους δύο Βουλευτές που επέλεξαν την επιθετική στάση στην διάρκεια της απολογίας τους, τελικά κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και μεταφέρθηκε στις 19:10 το απόγευμα της Κυριακής από το εφετείο Αθηνών στην ΓΑΔΑ.
Ο Δικηγόρος του Στάθη Μπούκουρα αμέσως μετά την απόφαση της προσωρινής κράτησης του προχώρησε σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση αφήνοντας σαφής υπαινιγμούς για την Δικαιοσύνη και τον τρόπο που ενεργεί σε αυτήν την περίπτωση. Σημείωσε δε πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο ικανό να οδηγήσει στην απόφαση της κράτησης του Στάθη Μπούκουρα η οποία όμως ελήφθη εν τέλει.

Αλ.Κούγιας: «Δυστυχώς έρχονται δύσκολες μέρες και για την δικαιοσύνη και για τον τρόπο που απονέμεται . Αυτό που γίνεται τελευταία, να γίνεται υπουργική μέσα από τη δικαιοσύνη και εντυπωσιακές ποινικές διώξεις και κρατήσεις δεν το έχω ξανασυναντήσει στα 40 χρόνια που ασκώ την δικηγορία .Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον κ Μπούκουρα, ήταν απλώς ένας Βουλευτής της Χ.Α δεν έχει καμία σχέση με τους υπολοίπους». Ο Δικηγόρος του Βουλευτή της Κορινθίας σημείωσε μάλιστα θέλοντας να ξεχωρίσει την στάση και την συμπεριφορά του Στάθη Μπούκουρα από τους έτερους Βουλευτές πως «σήμερα εδώ για τον κύριο Μπούκουρα δεν υπάρχει απολύτως κανένας υπερασπιστής».

Το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας
της Χρυσής Αυγής, 6 Βουλευτές
περιλαμβανομένου και του αρχηγού Νίκου
Μιχαλολιάκου είναι κρατούμενοι πλέον

Για παρωδία και προφυλάκιση δίχως απολύτως κανένα στοιχείο έκανε λόγο η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Κυριακής ενώ την Δευτέρα το πρωί οι τρείς Βουλευτές μεταξύ μεταφέρθηκαν στις φυλακές ,οι μεν Γερμενής-Ηλιόπουλος στον Κορυδαλό, οδε Στάθης Μπούκουρας στις φυλακές του Ναυπλίου.

Πλέον στην φυλακή βρίσκεται το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, 6 Βουλευτές περιλαμβανομένου και του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου είναι κρατούμενοι με έντονα πλέον να είναι και πάλι τα σενάρια της πρωτοβουλίας από την πλευρά της κυβέρνηση προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.