Αρχική Χωρίς κατηγορία Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου: 80 χιλιάρικα για τα ΜΜΕ κόλλησαν στην αποχώρηση της...

Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου: 80 χιλιάρικα για τα ΜΜΕ κόλλησαν στην αποχώρηση της Μειοψηφίας

Χαμός στη οικονομική επιτροπή της Δευτέρας όταν η κυρία Νικολάκου είδε προφανώς ότι δεν επισκέφθηκε για τι καθυστερούσε σε ρεπορτάζ η κάμερα η ενοχλητική του super και ενώ έχει προηγηθεί μάχη με την μειοψηφία για το θέμα της ανάθεσης για τη μεταφορά μαθητών στους ταξιτζήδες της Μεσσηνίας , έβγαλε από το συρτάρι προ ημερησίας διάταξης θέμα τα 80.000 ευρώ που πρέπει να μοιραστούν στα ΜΜΕ διότι δήθεν θα χαθεί το κονδύλι που έχει ψηφιστεί εδώ και 3-4 μήνες από το Π.Σ. η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική, την γράφουμε εμείς: αρχίζει 18-1 με τον νόμο Καλλικράτη η προεκλογική περίοδος και δεν επιτρέπονται με κρατικά λεφτά να κάνουν καμπάνια οι αυτοδιοικητικοί. Δηλαδή 4 μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών αρχίζουν να υπάρχουν οι περιοριστικοί όροι περί εμφανίσεων και διαφημίσεων και περί άλλων οδηγιών που πρέπει να τηρούνται από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Έτσι λοιπόν κ πρόεδρος Ντίνα Νικολάκου τράβηξε από το συρτάρι το προ ημερήσιας διάταξης θέμα και ενώ ήταν ήδη τεταμένη η ατμόσφαιρα έριξε την χειροβομβίδα!
Βέβαια της το χουμε ξαναγράψει ότι γερνάει και ξεχνάει Όπως λέει η λαϊκή παροιμία!
Πρώτη φορά πρωτοεμφανίζονται τα προ ημερησίας θέματα να τίθενται κατά την διάρκεια της εξέτασης των θεμάτων και κατά το δοκούν της προέδρου και μάλιστα όταν μιλάμε σε εποχές πείνας για τα ΜΜΕ κάπου λάδωσε το άντερό τους με τα κουνουπάκια που πήραν πριν από μερικές μέρες όλοι αλλά τι να πρωτοφτάσουν!
Έτσι λοιπόν ετοιμάζεται το πακέτο το τελευταίο επίσημο ως φαίνεται για να έρθει τελικά στην επόμενη συνεδρίαση αλλά βέβαια εκεί σύμφωνα με πληροφορίες μας θα πρέπει να έρθει και η ανάλυση σε ποια μέσα δίνουν και με ποια κριτήρια!
Και βέβαια θα είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουν τους ενοχλητικούς μιας και το ΣΗΜΕΡΑ το Σ- Κ ΘΑ δημοσιεύσει δημοσκόπηση των τηλεοπτικών σταθμών η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο μαζί με την δημοσκόπηση που έγινε για την Περιφέρεια όπου μετριούνται τα τηλεοπτικά κανάλια σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου, τι ποσοστά ενημέρωσης έχουν στους Πελοποννήσιους, τι μερίδια αναλογούν σε κάθε μέσο και βέβαια πόσο ενημερώνονται από ίντερνετ- ραδιόφωνο- εφημερίδες και τηλεόραση.
Για να δούμε η κυρία Πρόεδρος θα φέρει και την κατανομή των περιφερειακών τουλάχιστον μέσων να γνωρίσουν τι θα υπογράψουν οι σύμβουλοι που μετέχουν στην επιτροπή; Πόσο θα ληφθεί υπόψιν μια μέτρηση που έχει γίνει προ τετραμήνου από την MARC σε όλη την Πελοπόννησο με δείγμα πάνω από 800 άτομα;
Έτσι λοιπόν για να ξανάρθουμε στην συνεδρίαση, απεχώρησαν όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Παναγιωτόπουλος, Γούργαρης και Βαλασόπουλος και έμμειναν οι υπόλοιποι να συνεχίσουν
Την επόμενη λοιπόν επιτροπή ,αυτό το θέμα θα το δείξουμε ζωντανά για να δουν όλοι οι Πελοποννήσιοι πως κατανέμονται τα διαφημιστικά κονδύλια στα Μέσα της Πελοποννήσου και μάλιστα ποιοι παίρνουν τις μερίδες του λέοντος και διάφορα άλλα.