Αρχική Χωρίς κατηγορία Δυο χωριά ανάχωμα στα σχέδια Τατούλη – ΤΕΡΝΑ

Δυο χωριά ανάχωμα στα σχέδια Τατούλη – ΤΕΡΝΑ

Δυο έγιναν τα μέτωπα για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την προσωρινή ανάδοχο των απορριμμάτων ΤΕΡΝΑ . Μετά την Καλρόη της Οιχαλίας , το βροντερό όχι σε υποδομή απορριμμάτων 200 μέτρα από το χωριό και τις παρατεταμένες κινητοποιήσεις που λεφτασαν την Πέμπτη εως την Βουλή, στο κάδρο της επανάστασης έρχεται να προστεθεί η Παλαιοχούνι, το σημείο που προσδιορίζει η ΜΠΕ για μονάδα στην Αρκαδία, περιοχή που στην αρχή φάνηκε πως δεν υπήρχε πρόβλημα. Μετά και την τελευταία συνέλευση των κατοίκων ωστόσο και τον προπηλακισμό Γιαννακούρα ( εκεί δεν έσπευσε να πάει ο Περιφερειάρχης) το όχι είναι δεδομένο και το πρόβλημα για την Περιφέρεια και την προσωρινή ανάδοοχ διογκωμένο. Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχουνη στις 17/11/2013 για την διαχείριση των απορριμμάτων δόθηκε στη δημοσιότητα.
«ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ
Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 17 Νοεμβρίου 2013 Στην Παλαιόχουνη, σε Γενική Συνέλευση για την διαχείριση των Απορριμμάτων , διατρανώσαμε την αντίθεση μας στα σχέδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η προτεινόμενη από την Περιφέρεια λύση δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η συνέχιση της ίδιας πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, που στηρίζεται στα σύμμεικτα απορρίμματα .
Αυτή η πολιτική δεν σκοπεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του ανθρώπου αλλά στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων .
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας για την επιλογή της περιοχής Παλαιόχουνης – Κερασταρίου – Αθηναίου – Μαρμαριάς , ως χώρου εγκατάστασης επεξεργασίας και ταφής των αποβλήτων και απαιτούμε την άμεση παύση όλων των σχεδίων .
Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας και όλους τους φορείς να οργανωθούμε έτσι ώστε να αποτρέψουμε συντονισμένα και αποφασιστικά την ακολουθούμενη πολιτική .
Η μόνη μας επιλογή είναι ο κοινός αγώνας μέχρι την τελική νίκη».
Την ίδια ώρα βέβαια η ΜΠΕ αναμένει την δημοσιοποίηση της από το ΥΠΕΚΑ, δημοσιοποίηση η οποία ήταν να γίνει την Τετάρτη ωστόσο την αντικατέστησε μια λιτή ανακοίνωση εκ του Υπουργείου που έλεγε πως «θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες» δίχως να υπάρχει χρονικός προσδιορισμός.
Όλα αυτά βέβαια 6 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τα σκουπίδια ως φαίνεται να είναι εκείνα που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στο κριτήριο ψήφου των πολιτών, να είναι εκείνα που θα τοποθετήσουν Δημάρχους και Περιφερειάρχες.