Αρχική Χωρίς κατηγορία Πνευματικός: Δεν θέλω το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ μόνο της κοινωνίας

Πνευματικός: Δεν θέλω το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ μόνο της κοινωνίας

Ανεξάρτητος κατέρχεται ο Δήμαρχος Κορινθίων στις εκλογές του Μάη και δηλώνει ευθαρσώς πως «Το ΠΑΣΟΚ είναι απολογούμενο στο Δήμαρχο και όχι ο Δήμαρχος στο ΠΑΣΟΚ!»

Χωρίς κομματική στήριξη και στοχεύοντας στην στήριξη της κοινωνίας, κατέρχεται στην εκλογική μάχη του Μαΐου ο εν ενεργεία Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός διεκδικώντας την 3η θητεία στο μέγαρο της Κολιάτσου. «Θα είμαι ανεξάρτητος, δεν θέλω τη στήριξη από κανένα κόμμα , το ζητούμενο για μένα είναι η στήριξη της κοινωνίας. Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη διαδρομή και γι αυτήν θέλουμε να κριθούμε. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει πλειοψηφική θετική ψήφος» δηλώνει ευθαρσώς ο Δήμαρχος και μιλά χωρίς ενδοιασμούς για το διαζύγιο του , όχι με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ το οποίο ως είπε υπηρετεί από τα 15 του χρόνια , αλλά από τον κομματικό του μηχανισμό! «Υπάρχει στενός δεσμός του δημάρχου με το χώρο αυτό αλλά η δική μου έξοδος από τον κομματικό μηχανισμό έγινε το 2012 όταν υπήρξε το πρόβλημα με το στρατόπεδο μεταναστών, όταν το ΠΑΣΟΚ δεν σεβάστηκε ούτε την πρόσφατη κυβερνητική του θητεία όπου είχε περάσει σχέδιο μεταναστευτικών ροών το οποίο μάλιστα είχε κατατεθεί και στην Ε.Ε, δεν υπήρχε σ αυτό πουθενά χωροθέτηση στρατοπέδου – φυλακής για μετανάστες στην Κόρινθο.
Υπήρχε διαβεβαίωση ότι θα ρυθμιστεί, δεν έγινε , σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι απολογούμενο στον δήμαρχο και όχι ο Δήμαρχος στο ΠΑΣΟΚ!»
Ο Δήμαρχος εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένος από την παράταξη την οποίαν στήριξε και υπηρέτησε , με τα παραδείγματα να είναι πολλά πέραν του στρατοπέδου. «Πρόσφατα πήραμε απόφαση στο ΔΣ και διαμαρτυρόμαστε για τα έργα στον Ξηριά, τις γέφυρες στην Γ. Παπανδρέου. 5 χρόνια καθυστέρησης, ταλαιπωρούμαστε και δεν συγκινείται κανένας. Και Υπουργός είναι τώρα κάποιος από το ΠΑΣΟΚ. Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες του; Καμία! Ο καθένας απολογείται για το έργο του !»

Στους δε πολιτικούς αντιπάλους που θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτό το «διαζύγιο» στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα! «Δεν μπορούν να επενδύσουν στην δική μου πρακτική απέναντι στο ΠΑΣΟΚ , υπάρχει μια διαδρομή, υπήρχε στήριξη αλλά υπάρχει και δική μου αυτοδιοικητική διαδρομή ,η δική μου θητεία που αποδεικνύουν ότι πρώτα είναι τα συμφέροντα του δήμου και μετά του κάθε κόμματος.»

Στις εκλογές του Μαΐου ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» θα παρουσιαστεί ανανεωμένος. Έχοντας φυσικά τα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά εμπλουτισμένος από νέο αίμα, αυτό που ζητά η κοινωνία, στελέχη από την κοινωνία που στηρίζουν έμπρακτα σήμερα το έργο της δημοτικής αρχής. «Εμείς θα προχωρήσουμε και με τα έμπειρα στελέχη που διαθέτουμε αλλά και με νέα στελέχη για να δώσουμε ώθηση στο έργο μας και να υλοποιήσουμε το νέο πρόγραμμα που θα καταθέσουμε . Έχουμε στελέχη αυτοδιοικητικά αλλά και στελέχη από την κοινωνία που μας στηρίζουν έμπρακτα».

Ο Δήμαρχος εμφανίζεται ιδιαίτερα υπερήφανος για τον «άθλο» να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε το 2010 παρά τις τεράστιες περικοπές σε πόρους από την κεντρική διοίκηση. Υπερήφανα δηλώνει πως ο καλλικρατικός δήμος κορινθίων, με το εύρος που όλοι γνωρίζουν, είναι σήμερα από τους πιο «υγιής» δήμους σε όλη τη χώρα. ««Εμείς έχουμε ένα σχεδιασμό σε επίπεδο υλοποίησης όσων υποσχεθήκαμε το 2010. Θα τα έχουμε ολοκληρώσει όλα , όπως τα υποσχεθήκαμε, παρά τη δύσκολη συγκυρία. Καταφέραμε παρά τα οικονομικά του κράτους με την μείωση πόρων που ξεπέρασε το 60% ,καταφέραμε να υλοποιήσουμε ότι υποσχεθήκαμε το 2010 και να έχουμε ίσως τον πιο υγιή οικονομικά δήμο της χώρας μας. Είμαστε πολύ μπροστά από άλλους που ίσως να θέλουν να κατέβουν .Το πρόγραμμα μας θα ικανοποιεί τις ανάγκες και του τελευταίου δημότη .Ποιότητα ζωής και βάσεις για ανάπτυξη .Αυτό πρέπει να κάνουμε σας δήμος πρέπει να δίνουμε δυνατότητα σε επενδυτές να έρθουνε να επενδύσουν.»
Έχουμε δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον .Έχουμε βιοτεχνική ζώνη για 1η φορά, σύντομα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την πολεοδόμηση της, συνεπώς θα υπάρχει δυνατότητα επένδυσης χωρίς τα εμπόδια που υπήρχαν ως σήμερα.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός στην συστηματική επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα από τον πάλαι ποτέ συνεργάτη του Γιάννη Γκεζερλή, υποψήφιο Δήμαρχο πλέον, απαντά με… τόνο συμβουλευτικό θυμίζοντας στον κ. Γκεζερλή πως όλα όσα έχουν γίνει αυτήν την 3ετία έχουν γίνει με την σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του! «Ο Γκεζερλής θα πρέπει να διαχειριστεί τα προσωπικά του αδιέξοδα. Δεν πρέπει να οξύνει την αντιπαράθεση που δεν υπήρχε 3 χρόνια. Να επενδύσει πολιτικά αλλά κάνει λάθος όταν λέει πράγματα που δεν υφίστανται όταν έχει επιβραβεύσει πολιτικές και με την ψήφο του 3 χρόνια τώρα. Είναι Συμφέρον του να πει ότι ήταν μαζί μ εμάς όταν υλοποιούσαμε έργα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που προσπαθεί να κάνει θα τον βλάψει και θα τον οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα».

«Είναι συμφέρον του να πει ότι ήταν μαζί μ εμάς όταν υλοποιούσαμε έργα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που προσπαθεί να κάνει θα τον βλάψει και θα τον οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα

Για τον πρώτο πολίτη της Πρωτευούσης της Κορινθίας η θητεία που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες ήταν γόνιμη. Δεν ενστερνίζεται την άποψη πως «αντιπολίτευση δεν υπήρχε» αναγνωρίζοντας πως η δημοτική του αρχή πολλάκις έχει υιοθετήσει προστάσεις της. «Υπήρξε γόνιμος διάλογος με την μειοψηφία, είχαμε πολλές ομόφωνες αποφάσεις , δεν συμφωνώ ότι δεν υπήρχε αντιπολίτευση
Πολλές φορές έχουν υιοθετηθεί προτάσεις της μειοψηφίας , έχω αναγνωρίσει τον ρόλο της τον θετικό. Υπήρξαν και εντάσεις πάνω σε ζητήματα κριτικής , όμως θεωρώ ότι αυτή η τετραετία δεν είχε ιδιαίτερες εντάσεις και αυτό έπαιξε ρόλο για να υπάρχει ενότητα συστατικό παραιτείτο για να προχωρήσει ο δήμος και να κάνει έργο.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΣΗΜΕΡΑ”