Αρχική Χωρίς κατηγορία Εκδηλώσεις για τη Μακεδονία στην Κόρινθο, με ομιλητή το Ν. Μέρτζο

Εκδηλώσεις για τη Μακεδονία στην Κόρινθο, με ομιλητή το Ν. Μέρτζο

Διήμερο αφιέρωμα στη Μακεδονία πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορινθίων «Τερψιχόρη», με τη συνεργασία του Δήμου Κορινθίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τίτλο «Μακεδονία …
Ξακουστή», την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Στις εκδηλώσεις μετέσχε με πολλήν επιτυχία το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, ενώ παρέστη και ο Δήμαρχος Καλαμάτας.
Με θέμα «Η Μακεδονία χθες – σήμερα – αύριο», μίλησε ο Νικόλαος Μέρτζος, πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και βαθύς γνώστης του θέματος.
Σημειώνεται πως ο κ. Μέρτζος έχει εκδώσει νέο βιβλίο, με τίτλο «Μακεδονικό – Το μήλον της έριδος Βουλγαρίας & Σκοπίων». Η νέα αυτή έκδοση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με την υπογραφή του προέδρου της Νικολάου Μέρτζου, είναι εξαιρετικά επίκαιρη, δεδομένου ότι «σε μια περίοδο εξαιρετικής ρευστότητος στον γεωπολιτικό χώρο των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής το Φθινόπωρο του 2013, ισχυρά διεθνή κέντρα επανατοποθετούν σε νέες δικές τους βάσεις το Μακεδονικό Ζήτημα», όπως επισημαίνει ο συγγραφέας. Σημειώνεται πως η έριδα Βουλγαρίας-Σκοπίων για το Μακεδονικό είναι ενεργή και βρίσκεται στην επικαιρότητα, ενώ καταγράφεται εκατέρωθεν εύγλωττα από τον Τύπο της Σόφιας και των Σκοπίων.