Αρχική Ν. Αργολίδος Κρανίδι: 10 εκ ευρώ πρόστιμο σε 2 off shore – 187 έχουν...

Κρανίδι: 10 εκ ευρώ πρόστιμο σε 2 off shore – 187 έχουν την έδρα τους στην περιοχή

Το πρόστιμο, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, που επέβαλε το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου σε έναν μεσίτη ιδιοκτήτη δύο off shore εταιρειών, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τον «φορολογικό παράδεισο» του Κρανιδίου. Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή έχει διαπιστωθεί η δημιουργία 187 υπερακτίων εταιρειών.
Οπως γράφει το ΒΗΜΑ, η έρευνα του ΣΔΟΕ στον ιδιοκτήτη των δύο off shore εταιρειών αποτελεί συνέχεια των ελέγχων που είχαν ξεκινήσει προ τετραετίας στην περιοχή του Κρανιδίου, για αγοραπωλησίες ακινήτων, κυρίως στο Πόρτο Χέλι.
Από τις 187 off shore εταιρείες, οι υπόλοιπες 103 είναι σε διαδικασία σταδιακού ελέγχου και μέχρι σήμερα έχουν διερευνηθεί περίπου οι είκοσι εξ αυτών και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανέρχονται σε περίπου 35 εκ ευρώ. Όμως, οι ρυθμοί ελέγχου είναι εξαιρετικά αργοί, λόγω έλλειψης προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο τελευταίος που είχε μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου είναι ο συγκεκριμένος μεσίτης που φέρεται να είναι «μεσολαβητής» και «σύνδεσμος» με επιχειρηματίες, που υποκρύπτονται πίσω από υπεράκτιες εταιρείες κι οι οποίοι προχωρούν σε real estate δραστηριότητες, στην συγκεκριμένη περιοχή της Αργολίδας. Το πρόστιμο επιβλήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος ιδιώτης δεν είχε καταβάλει κανέναν από τους σχετικούς φόρους για ακίνητη περιουσία.